بیماری سیروز کبدی چیست؟

0

سیروز یک بیماری و نارسایی کبدی است که در آن قسمتی از بافت اسفنجی کبد آسیب می بیند و نمی‌تواند عمل خود را انجام دهد. این بیماری می‌تواند در اثر مصرف زیاد الکل، بخارات سمی، التهاب کبدی (هپاتیت) ایجاد شود. وقتی بافت کبد آسیب می بیند دیگر نمی‌تواند ترمیم شود و درنتیجه در اثر رسوب بعضی مواد در کبد، کبد قادر به انجام اعمال خود از قبیل تشکیل پروتئین‌ها و تصفیه خون نمی‌باشد.

سیروز می‌تواند در هر سنی ایجاد شود. ولی معمولاً افراد بین ۴۰ تا ۹۰ سال تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند و معمولاً در هر دو جنس زن و مرد دیده می‌شود. شروع بیماری با افزایش غیر طبیعی چربی در کبد همراه است که به‌تدریج در صورت عدم درمان کبد شروع به فاسد شدن کرده و بافت چربی تمام قسمت کبد را اشغال می‌کند و از کبد جز یک‌تکه کوچک چربی چیزی باقی نمی‌ماند.

در این بیماری رگ‌های خونی کبد به‌تدریج مسدود شده و خونریزی داخلی ایجاد می‌شود. افراد مبتلابه سیروز دچار ضعف و خستگی بوده و کاهش وزن دارند، ممکن است تغییرات خفیف یرقانی وجود داشته باشد که سبب زرد شدن رنگ پوست و چشم‌ها می‌شود. در بعضی موارد در اثر ازدیاد مایعات بدن شکم متورم می‌شود.

علت اصلی سیروز بعد از مصرف الکل، التهابات کبد در اثر ویروس‌ها می‌باشد که در اثر درمان نشدن، سبب ایجاد صدمات به بافت کبد می‌شود و تغییراتی در ستون ها ایجاد می‌کند و به دنبال آن مرگ سلول‌ها و تشکیل بافت مرده در کبد همراه است و همگی سبب جمع شدن بافت کبد می‌شود. هم‌چنین گاهی در اثر اختلال در سیستم صفراوی، التهاب سلول‌های کبدی و سپس سیروز حاصل می‌شود. هم‌چنین ممکن است در اثر ابتلا به سفلیس میکروب به کبد حمله کرده و در کبد زخم شدید ایجاد کند که سبب فاسد شدن بافت کبد می‌شود.

از عوارض بیماری افزایش فشارخون در سیاهرگ باب کبدی است که در طحال، کبد، مری و روده‌ها خونریزی ایجاد می‌کند، هم‌چنین به دلیل ورود مایعات بدن به شکم، تورم در این ناحیه دیده می‌شود.

اگر سیروز شدید باشد درمان آن مشکل است. دارویی وجود ندارد که بتواند چندان کمک کند بیش تر افراد مبتلابه تشمع شدید در اثر آن می میرند. اگر می خواهید زنده بمانید با دیدن اولین علائم سیروز کارهای زیر را انجام دهید:

هیچ‌گاه نوشابه‌های الکنی ننوشید. الکل کبد را مسموم می‌کند. تا آنجا که می‌توانید خوب بخورید: غذاهای پروتئین دار و پر ویتامین شخص مبتلابه سیروز بدنش تورم دارد نباید با غذایش نمک مصرف کند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های جالبی که مردم را در «گوگل مپ» به راستی شگفت‌زده کرده است!

گوگل مپ راه خوبی است برای آشنایی با شهرهای نام‌آشنا و یا دورافتاده‌ترین نقاط جهان. اما هر از چند گاهی در گوگل مپ، عکس‌هایی پیدا می‌شود که توجیه‌شان دشوار است یا بسیار خنده‌دار و جالب هستند.این پست مجموعه‌ای است از این عکس‌ها:دورهمی…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

25 آزمایش روانشناسی تاثیرگذار و به‌یادماندنی در تاریخ کدام‌ها هستند؟

تأثیرگذارترین آزمایش‌های روانشناختی در تاریخ رشته روانشناسی، یک رشته آزمایش گسترده هستند که هر یک در حیطه حوزه‌های تخصصی کوچکتر شکل گرفته‌اند. هر یک از این حوزه‌های تخصصی در طول سال‌ها با مطالعات و تحقیقات و آزمایش‌های به دقت طراحی شده،…

چرا هنگامی که می‌خواهند عکسی از ما بگیرند، ناخودآگاه سرمان را کج می‌کنیم؟

وقتی در فیس بوک، اینستاگرام یا سایر سایت‌های رسانه اجتماعی پر از عکس هستیم، احتمالاً متوجه یک روند در زبان بدن کاربران خواهیم شد. هنگام عکس گرفتن و مواجهه با دوربین، برخی افراد به طور خودکار سر خود را به یک طرف خم می‌کنند. به نظر می‌رسد که…

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5