اینستاگرام – به‌روزرسانی‌های مدام و سعی بر اعتیادآوری به هر قیمت!

1

از تلگرام که صرف‌نظر کنیم، اینستاگرام، به گمانم بیشترین تعداد به‌روزرسانی عمده و جزئی را در بین اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی داشته باشد.

برخی از این به‌روزرسانی‌ها واقعا کاربردی هستند. اما بعضی‌ها هم به گمانم شتاب‌زده انجام می‌شوند یا کپی‌کاری صرف هستند.

مثلا امروز اینستاگرام ویژگی جدید را اضافه کرد:

اگر همه مطالب 2 روز اخیر اینستاگرام را ببینید، اینستاگرام به شما پیامی نشان می‌دهد که اشاره می‌کند نگران نباشید و می‌توانید پی کارتان بروید، چرا که موفق شده‌اید همه مطالب این 2 روز اخیر را ببینید. (تصویر شاخص این پست نشاندهنده همین ویژگی است.)

این به‌روزرسانی‌ها به نظرم غیرکاربردی است. تصور کنید کسی را که چندصد اکانت را دنبال می‌کند. چقدر باید سوایپ کند که به این ویژگی برسد و اصلا این ویژگی چه دردی از او دوا خواهد کرد؟!

خود من یک لحظه خوشحال شدم و تصور کردم که اینستاگرام ویژگی نمایش «فقطـ مطالب قبلا دیده‌نشده را می‌خواهد فعال کند، اما این طور نبود.

متاسفانه روند طراحی رابط کاربری و محیط شبکه‌های اجتماعی این سال‌ها به این ترتیب بوده که کاربر را ترغیب کنند:

1- مدت بیشتری در داخل اپ یا شبکه اجتماعی باشد.

2-رفتار تکانه‌ای مدام بکند و مدام سوایپ کند و لایک بگذارد و توانی برای تمرکز روی یک مطلب نداشته باشد.

3-اهمیت لینک و وب در هم‌تنیده را کم کنند و کاربر اصلا به آنها به منزله خود وب و نه بخشی از وب نگاه کند.

اینستاگرام شاید سردسته پیگیری چنین روند مخربی باشد.

شما می‌توانید ساعت‌های در اینستاگرام به سر ببرید، بدون اینکه کار مفیدی کنید. لینک فعال نمی‌توانید در توضیحات (کپشن) هر عکس یا ویدئو بگذارید.

شما نمی‌توانید اکانت‌هایی را که دنبال می‌کنید گروه‌بندی کنید. مثلا نمی‌توانید دسته اکانت‌های سایت‌های خبری یا اعضای خانواده را داشته باشید تا در صورت کم بودن وقت بتوانید به سرعت و متمرکز، فقط برخی از مطالب را ببینید.

در ظاهر الگوریتم‌های نمایش پست در اینستاگرام آماده شده‌اند که مطالب مورد علاقه شما را گلچین کنند و به شما نمایش بدهند. اما در مقام عمل این الگوریتم‌ها پر از اشکال هستند. طوری که گاهی ارزو می‌کنیم همان مشاهده عکس‌/نوشته‌ها به ترتیب زمانی دوباره به اینستاگرام برمی‌گشت.

اعتیادآوری اینستاگرام کم نبود، اما به همین تازگی اینستاگرام این امکان اعتیادزا را هم فراهم آورد که کاربرانش بتوانند ویدئوهای طولانی هم در آن بگذارید.

در ظاهر این ویژگی بسیار خوب است. اما عملا باعث شلوغ شدن اپ شده است و فعلا (علیرغم کاربردهایی که می‌تواند داشته باشد)، کمتر کسی از آن استفاده می‌کند و مردم همان ویدئوهای کوتاه را ترجیح می‌دهند.

یگ جنبه بد این ویژگی اخیر ویدئوهای طولانی، تلاش اینستاگرام برای جا انداختن فرمت ویدئوهای عمودی است. این در شرایطی است که ما گستره دید ما انسان‌ها به صورت طبیعی و فیزیولوژیک در راستای افقی بیش از راستای قائم است و بنابراین به ویدئوهای افقی بیشتر خو می‌کنیم.

این روزها ما با پوچی و ابتدال شدید اینستاگرام روبرو هستیم. از یک دید شاید بتوان گفت که خود کاربرها سازنده این شرایط هستند. اما گاهی محیط خود اپلیکیشن هم طوری است که لانه‌ای مناسب برای شکل گرفتن رفتارهای سطحی کاربران می‌شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این عکس‌های تاریخی را پیش از این در کمتر جایی دیده‌اید

یک سرباز صربستانی در کنار پدرش که برای ملاقات او به خط مقدم نزدیک بلگراد آمده، خوابیده است. سال گرفتن شدن عکس، حدود 1914/1915یک نگهبان مرزی آلمان شرقی در صبحی که دیوار برلین سقوط کرد، گلی را از طریق شکافی در دیوار برلین هدیه می‌دهد،…

این عکس‌های تاریخی را یا ندیده‌اید یا احتمالش کم است که دیده باشید!

پسرک «بانجو» نوا» با سگش -  تقریباً در اوایل دهه 1900جورج لوکاس قبل از تکامل جلوه‌های کامپیوتری، 1984فضای داخلی خطوط قطار اورینت اکسپرس،  سال 18831947. دختری در حال بازی با ماشین اسباب‌بازی، شهر نیویورک، عکس از فرد…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…

آیا واقعا سرم حقیقت وجود دارد؟ چطور کار می‌کند؟

انسان‌ها از زمان امپراتوری روم می‌دانستند که ما در حالی که تحت تأثیر چیزی باشیم، صادقانه‌تر و راحت‌تر سخن میٰ‌گوییم. این همان جایی است که ایده  اصطلاح «سرم حقیقت» از آن سرچشمه می‌گیرد.سرم حقیقت به تعدادی از داروهای تغییر دهنده ذهن اشاره…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. عطا می گوید

    بسیار موافقم. واقعا به ابتذال محض رسیده و جست‌وجو عمومی اینستاگرام بسیار زشت و خجالت آوره. اگه فیسبوک، توئیتر و یوتیوب فیلتر نبودن هرگز اپلیکیشنی مانند اینستاگرام تا این حد در ایران مورد استفاده نمی‌شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5