باتری‌های سیلیکون لیتیومی: ظرفیت ۱۰ برابر باتری‌ها با هزینه کمتر برای گوشی‌های هوشمند

0

سیلیکون همه‌جا هست حتی در گوشی‌های تلفن همراه ما ولی اگر به باتری‌ها هم اضافه شود؛ باز هم جادو خواهد کرد.

محققان دانشگاه آلبرتای ایالات متحده درباره ترکیب ماده سیلیکون با فناوری فعلی باتری‌های لیتیوم یون تحقیق کردند تا باتری‌هایی با ظرفیت ۱۰ برابر بیشتر ساخته شود.

در باتری‌های لیتیون یون فعلی با درصد بسیار بالایی از ماده گرافیت خام استفاده می‌شود. نوعی کربن که در مدادها نیز یافت می‌شود. گرافیت‌ خالص برای ساخت الکترود استفاده می‌شود که محل ذخیره شارژ باتری هستند.

همین موضوع باعث شده قیمت گرافیت در جهان افزایش پیدا کند. تقاضا برای باتری‌های لیتیون یون روز به روز افزایش پیدا می‌کند و یک مشکل بزرگ روی دست سازندگان این باتری‌ها قرار داده است.

هزینه یک تن گرافیت خالص ۹۵ درصد حدود ۱۰ هزار دلار است. مشکل دیگر گرافیت، نایاب بودن و سختی‌های استخراج آن از معادنی خاص در سراسر جهان است.

تمام این دلایل باعث شدند محققان به دنبال ماده‌هایی برای جایگزینی گرافیت باشند و سیلیکون با هزینه‌ای یک سوم، کاندیدایی مناسب است. سیلیکون در دسترس و همه‌جا فراوان است.

اما سیلیکون یک ماده هاید ضعیف است و در حالت طبیعی نمی‌تواند شارژ باتری زیادی در خود نگه دارد. به همین دلیل هم تا کنون با استقبال سازندگان باتری‌های دستگاه‌های همراه روبرو نشده است.

نانوذرات سیلیکونی به جای آندهای گرافیتی

محققان دانشگاه آلبرتا می‌خواهند این ضعف ماده سیلیکون را رفع کنند و نوعی سیلیکون بسازند که عمر شارژ بهتری نسبت به حالت طبیعی دارد.

این محققان دریافتند اگر سیلیکون را به صورت ذراتی نانومتری دربیاورند؛ تحمل و مقاومت بیشتری در برابر شارژ و دشارژ باتری خواهند داشت. این نانوذرات می‌توانند فشارهای ناشی از تغییر حجم را بهتر تحمل کنند و ظرفیت بیشتری نسبت به گرافیت فراهم سازند.

ذرات سیلیکونی ۳ نانومتری وقتی در فرآیند ساخت باتری‌های لیتیوم یون استفاده شوند؛ ظرفیتی ۱۰ برابری نسبت به آندهای گرافیتی به دست می‌دهند.

این یافته می‌تواند دنیای باتری‌های صنعتی و لیتیوم یون را دگرگون کند و کاربران اسمارت‌فون‌ها و دیگر دستگاه‌های همراه به آرزوی چند ده ساله خود برسند.

اما بزرگ‌ترین مشکل برای تولید باتری‌های لیتیوم یون سیلیکونی، نحوه ساخت نانوذرات سیلیکونی برای استفاده در باتری است. در واقع، روش تولید سریع‌ این نانوذرات هنوز مشخص نیست.

در سال ۱۳۹۴ هم محققانی از دانشگاه تهران چنین ایده‌ای را مطرح کردند و تلاش داشتند از نانوساختارهای سیلیکون بدون شکل (آمورف) در مقیاس بسیار کوچک برای ساخت باتری‌های لیتیوم یون استفاده کنند.

نتایج تحقیقات آن‌ها هم ساخت باتری‌هایی با ظرفیت شارژ ۱۰ برابری بود در حالی‌که هزینه ساخت آن‌ها بسیار پایین‌تر از باتری‌های فعلی است.

مشخص نیست چه زمانی باتری‌های فعلی اسمارت‌فون‌ها کنار گذاشته می‌شوند و باتری‌های نسل جدید با ظرفیت‌های چند برابر جایگزین آن‌ها می‌شوند ولی آن‌چه مشخص است؛ این اتفاق به این‌زودی رخ نمی‌دهد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.