مایکروسافت هولولنز ۲: کامپیوتری کامل و ۳۵۰۰ دلاری مقابل چهره شما

دیروز چندین تصویر از هدست واقعیت ترکیبی هولولنز ۲ را منتشر کردیم و گفتیم مایکروسافت از این هدست در کنفرانس جهانی موبایل بارسلونا رونمایی خواهد کرد.
در میان هیاهوی معرفی اسمارتفونهای تاشو و 5G رویداد MWC 2019، مایکروسافت از نسخه دوم هدست واقعیت ترکیبی خود رونمایی کرد تا نشان بدهد پس از ۴ سال چه دستاوردهای جدیدی برای کاربران دارد.
هولولنز ۲ از نظر سختافزاری ارتقا یافته است و تغییراتی در طراحی آن مشاهده میشود که از جمله باید به کوچکتر شدن آن اشاره کرد.
ابتدا به طراحی ظاهری هولولنز ۲ میپردازیم و بعد سراغ سختازار و ویژگیهای تازه آن خواهیم رفت.
کوچکتر، سادهتر، راحتتر
هولولنز ۲ هنوز برای قرارگیری طولانیمدت روی سر انسان بزرگ به نظر میرسد. اگرچه کوچکتر شده است و از نگهدارنده روی سر خبری نیست ولی یک نگهدارنده در بخش جلویی و بندهای کشی تنظیم شدنی در پشت سر دارد تا محکم و کامل تمام سر را گرفته و در جای خود ثابت شود.
پوشیدن آن سادهتر از نسخه اولیه هولولنز شده است و برخی مشکلات دیده شده در گذشته، رفع شدند. کاربران هولولنز ۲ را میتوانند همانند یک کلاه ایمنی دوچرخهسواری یا عینک اسکی روی سر قرار دهند.
میدان دید در هولولنز ۲ بسیار بیشتر شده است و میتوان گفت نسبت به هولولنز نسخه اول تقریبا ۲ برابر شده است اما هنوز هر زاویه فقط اندازهای ۴۷ پیکسلی دارد.
این تغییرات زاویه دید منجر به ارتقای دقت تصویر هر چشم از ۷۲۰ پیکسل به 2K میشود.
رابط کاربری این هدست هم بازطراحی شده است تا کاربر به جای فضای مجازی و کنترلر، در دنیای واقعی بتواند دستان و انگشتان خود را حرکت دهد تا اجسام و اشیا در فضای مجازی حرکت کنند یا تغییر یابند.
به این ترتیب، هولولنز ۲ نیازی به کنترلر ندارد. مایکروسافت با استفاده از هوش مصنوعی و سنسور ToF (حسگرهای زمان پرواز برای شناسایی محیط) به همراه ردیابهای چشم توانسته است تعامل بهتری میان کاربر و فضای مجازی برقرار کند.
کامپیوتری کامل
مایکروسافت از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون ۸۵۰ روی هولولنز ۲ استفاده کرده است. این پردازنده از ارتباطات LTE پشتیبانی نمیکند.
یکی از دلایل استفاده اسنپدراگون ۸۵۰ به جای پردازندههای معماری x86، بهبود مصرف انرژی و افزایش عمر باتری است. به همین دلیل هم از ارتباطات LTE خبری نیست.
برای نمایش بهتر هولوگرافیکها از یک واحد پردازشی هولوگرافیک (HPU) در این هدست استفاده شده است و یک پردازنده هوش مصنوعی دیگر هم به کمک آنها میآید تا کاربران هوشمندتر با اشیا در فضای مجازی تعامل داشته باشند.
از طرق درگاه USB-C شارژ میشود و به دو بلندگو و یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی برای ویدیوکنفرانس مجهز شده است. از سیستمعامل WCOS (سیستمعامل مخصوص سیستمهای هولوگرافی مایکروسافت) نیز سود میبرد.
اکوسیستمی برای آینده
خبرنگارانی که از نزدیک هولولنز ۲ را آزمایش کردند؛ آن را محصولی آیندهنگرانه و سازنده یک اکوسیستم جدید برای مایکروسافت تلقی میکنند که البته هنوز هم در ابتدای راه خود است.
هولولنز ۲ بیش از اینکه یک هدست واقعیت افزوده یا مجازی برای سرگرمی کاربران خانگی باشد؛ یک ابزار توسعه کسبوکار برای شرکتهای دیگر است.
ایرباس، بوش، فیلیپس و ساب با مایکروسافت برای توسعه نرمافزارهای هولولنز ۲ همکاری میکنند.
نرمافزار آن پیشرفته بسیار زیادی داشته و هولوگرافهای بسیار واقعیتر و رنگی به نمایش میگذارد. تعامل کاربر با نرمافزار نیز در سطح بالاتری قرار گرفته است.
هولولنز ۲ با قیمت ۳۵۰۰ دلار اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی روانه بازار میشود ولی پیشفروش آن از هماکنون آغاز شده است.
این امکان وجود دارد کاربران (عمدتا کسبوکارها) پیش از خرید این هدست، برخی تنظیمات و تغییرات در ظاهر آن را اعمال کنند.