یاد آور این خسته را، وبگرد پر بسته را!

دیروز که داشتم وبگردی میکردم، دو خبر توجهم را به خود جلب کرد:
خبر اول: در فنلاند دسترسی به اینترنت پهن باند جزو حقوق شهروندی شده و از این به بعد دولت موظف است برای همه شهروندان فنلاندی امکان دسترسی به اینترنت یک مگابیتی را فراهم کند. البته دولت قول داده است تا سال 2015، اینترنت 100 مگابیتی را در اختیار مردم قرار دهد!
خوب این خبر برای ما مثل یک داستان علمی تخیلی میماند. چون سرعت دسترسی ما نه تنها بیشتر نمیشود، بلکه هر سال کمتر و میزان دسترسی ما هم محدودتر میشود.
خبر دوم: فروشگاههای زنجیرهای خردهفروشی Starbucks از دیروز، یعنی اول جولای، اجازه دسترسی رایگان به وای- فای، بدون محدودیت و بدون نیاز به ثبتنام به مشتریان خود خواهند داد.
این خبر هم خیلی عجیب و غریب است! و برای مایی که قطع نبود GPRS برایمان اوج خوشبختی است، قابل باور نیست!
زمانی در این وبلاگ میتوانستم، بیشتر سرویسهای تازه وب 2.0 را معرفی کنم، اما لازمه استفاده از سرویسهای تازهتر وب 2.0 داشتن اینترنت پرسرعتی است که ما نداریم.
طراحان سایتها و نویسندگان وبلاگهای فرنگی با توجه به دسترسی اغلب خوانندگان خود به اینترنت با سرعت مناسب، دیگر لزومی نمیبینند که دیگر رعایت حال ما را کنند، صفحاتشان را سنگینتر از پیش طراحی میکنند و آنها را مملو از عکس و ویدئو میکنند.
اما اگر شما جزو آن دسته از خوانندگان وبلاگ هستید که در خارج از کشور به سر میبرد و اصلا نمیتوانید مجسم کنید که اینترنت کمسرعت چیست و 20 دقیقه منتظر ماندن برای لود شدن جیمیل چه طعمی دارد و اگر نمیدانید که حسرت ندیدن ویدئوهای یوتیوب چقدر بر روح و جسم سنگینی میکند، میتوانید با استفاده از یک اکستنشن فایرفاکس، شرایط اینترنت قطرهچکانی را برای خود شبیهسازی کنید!
البته این اکستنشن به درد طراحان سایتها و سرویسهای اینترنتی هم میخورد و آنها میتوانند با استفاده از آن عملا آزمایش کنند که لود شدن سایتهایشان مثلا برای کاربری که دیال آپ دارد چقدر طول میکشد.
این اکستنشن Firefox Throttle نام دارد.
ممنون واقعا نارحت شدم!
دوستت داریم :)
سلام
در مورد عنوان هوشمندانه این مطلب که برگرفته از شعر بیاد عارف است تبریک می گم.
دیروز برنامه ویژه جام جهانی شبکه سه رو اگر می دیدی حس می کردید که مجری و کارشناس برنامه چقدر از بازی کردن با لپ تاپ ام اس آی شگفت زده بودند و غیره…
دیروز یکی می پرسید که تو چطوری با موبایل قبوض خونه رو پرداخت می کنی . من هر کاری میکنم نمی تونم…
با لبخندی جواب دادم : فکر کردی اینجا سوئیسه یا نروژ؟ اینجا یک کشور مصرفی با کلاس و ادا اطوار های الکیه… ما ادای دارندگان تکنولوژی رو درمیاریم…
اسباب بازی هایی داریم که هر آن ممکنه باطری اش تموم شه!
ای کاش میشد یه اکستنشن هم طراحی بشه که عکس این عمل رو انجام بده
ممنونننننننننننننننننننننننننن
کاش یک اکستنشنی بود سرعت بالا رو شبیه سازی میکرد !!!
دکتر جان تمام این صحبتهایی که میفمرمایید درست است و تبعاد فجیع تری هم وجود دارد که بماند… راه حل چیست؟ از نقطه نظر شهروندی منظورم هست
خیلی خوب بود
اون “علمی تخیلی” رو که خوندم، اولش خندیدم، اما بعد حالم گرفته شد.
خدایی راست می گی، همین طوری داره میره رو سایز صفحه ها، ما هم اینجا میگن “سرعت کنونی اینترنت مناسب است”. شاید اولش مسخره و خنده دار باشه ولی کم کم به عمق فاجعه پی می بریم. تازه از اون ور هم که تحریم میشیم!
ممنونیم به خاطر اطلاعات نغز و تازه.
سلام.
یکی ازفواید اینترنت با سرعت بالا یعنی دسترسی به اطلاعات…..
خود همین تعریف گویای علت محدودیت سرعت اینترنت میتونه باشه.
امروز رفتم ای دی اس ال بگیرم. سه ماهه 128 با محدودیت 10 گیگ 35 هزار تومن. بدون محدودیت 70 هزار تومن تازه آقا که مثلاً خیلی صادقه اعتراف می کنه که تو سرویس بدون محدودیت سرعت رو به طرز وحشتناکی کاهش می دهند. آدم به کی بگه. (…)
آقا نگید از این خبرها که ما بیشتر می سوزیم . به ما چه که فنلاند چی کار کرده؟
ولی فکر نکنم سرعت اینترنت شما ۵۶ باشه
از این پس به جای واژه ی وب گردی بنویسد وب نوردی
درود بر دکتر مجیدی عزیز
راستش را بخواهید دیگر گوش ما از این حرف ها پر شده . مطمئن باشید سخنان یک پزشک ، نارنجی ، ویژه نامه بایت و کلیک عینا یاسینی است که در گوش الاغ نواخته می شود . وقتی نمی خواهند یعنی نمی خواهند دیگر . در ضمن دوستانی که فکر می کنند این نخواستن به خاطر مسائل سیاس….ی است تا حدودی درست فکر کرده اند اما باور کنید 80 درصدش برای سرکیسه کردن جوان های بیچاره ایرانیست . بایت چهارشنبه مطلب جالبی گفته بود مبنی بر اینکه این ها اصلا برایشان ترافیک هزینه ای ندارد و این محدودیت دانلود یک عمل ناجوانمردانه برای چاپیدن هر چه بیشتر یوزرهاست . البته از شما و دیگر رسانه های برتر تشکر می کنم که این اخبار را هر از چند گاه منتشر می کنید اما باور کنید بیفایدست . وقتی حتی جناب تقی پور به عنوان وزیر ای تی کشور باید حکم ارتقای کف حداقل سرعت اینترنت را ( سرعت مافوق صوت 512 کیلو بیت ) از نهادهای فرهنگی دریافت کند باید به عمق فاجعه پی ببریم . تا این مسئله از چنگ د_.ولت خارج نشود قضیه فیصله پیدا نخواهد کرد . مثل همراه اول دض_د که با پیدا شدن سر و کله ایران_.س_ل نیمه دض_د دست و پایش را جمع کرد و حالا دیگر برای جلب مشتری دست به هر کاری می زند .
ما اینترنت پر سرعت رو می خواهیم چیکار ؟!!! (…)
غم انگیز
فکر کردن بهش هم عذاب آور هست
ممنون دکتر برای اطلاع رسانی
باید بگم من یک ماهی هست که ادسل دارم و واقعا تاسف می خورم به این اوضاع
حالا میشه کاری کرد!!!
خدا بیامرزه پدر دود اتش را.بهتر از اینتر نت ما عمل میکنه
راست گفتی
حرف دل ما را زدی
دستمان کوتاه است چه کنیم
همین فید برنر هم در قسمت فید سایتهای ایرانی فیل شده
من دیگه خبر به روز شدن وبلاگ شما رو از طریق فید نمی تونم دریافت کنم
نمی دونم این دیگه چه کاریه
من هم خودم وبلاگ دارم و نمی تونم تحمل کنم که مثلاًخروجی فید وبلاگم فیلتر شده
آخـی! تفلکــی!
داریم بدجور عقب می افتیم…
سلام دوست عزیز وب سایت خوب و متفاوتی دارین من تقریبا هر روز یک سری اینجا میزنم .من سایت شما رو تو وبلاگ خودم لینک کردم خوشحال میشم وبلاگ من رو با نام دیدنیها شنیدنیها لینک کنید.
آقای مجیدی برای جلوگیری از آغاز ساخت دومین فیلم 300 لطفاً اعتراض خود را در وبلاگ، تویتر، فیسبوک، کلوب، ووو منتشر کنید.
http://www.imdb.com/title/tt1253863
خبر اول واقعا جالب بود و امیدوارم کم کم در تمام اروپا این اتفاق رخ بده اما در مورد خبر دوم باید بگم که در اینجا آلمان از حدود سه ماه قبل در تمام فروشگاههای استارباکس امکان استفاده از اینترنت به صورت ولان وجود داره
البته استارباکس فروشگاه خرده فروشی نیست ، بزرگترین کافی شاپ جهان است که کلی شعبه در سراسر دنیا دارد.
تازه کجاشو دیدی !بذار اینترنت ملی راه بیافته ،بعد میفهمی اینترنت با سرعت نور چه مزه ای داره ؟ البته روی سرویس دهنده های وطنی !
جانا سخن از زبان مامیگویی
سلام بر شما
از دیروز ساب دومین dropbox که مخصوص اشتراک فایل است فیلتر شد و این یعنی خانه به دوش شدن هزاران برنامه نویس و دیگر افراد ایرانی
من واقعا فلسفه بستن سایت های اشتراکی را نمی فهمم اصلا متوجه نمی شوم چه مشکلی این سایت ها دارند !
چرا باید اینقدر کوته فکر باشیم که مردم خودمون رو اینقدر محدود کنیم
چه قانون روشنی پشت قضیه فیلترینگ است
واقعا افسوس به حال این کشور که کوچک ترین احترامی به افشار مختلف مردم از جمله اینترنتی ها نمی گذارد .
بعد توقع دارند ما به آن ها احترام بگذاریم ؟
کاش کمی پای درد و دل این جوان ها می نشستند
سلام دکی راجع به stewie griffin یه پست بذارین.
ستاربکس که خورده فروشی نیست.!
منم اینو قبلاً تو وبلاگم گذاشته بودم.
واقعاً جای تأسف داره همه دارن پیشرفت میکنن و ما هنوز اینترنت رو رسمی نمیدونیم. یه چیزی میدونیم که فقط تو گیم نتا ازش استفاده میشه + تحقیق کلاسی و پایان نامه!
همین.
انتظار دارین محدود نشیم؟؟؟
از صمد بهرنگی و ناظم حکمت و عزیز نسین بنویس شاید یکی دیگر بیدار شود
استارباکس خرده فروشی نیست…کافه سرو میکنه مثل تیم هورتن
باهات قهرم دکتر ،نظرم رو پابلیش نکردی !
چه با حال woow
مالزی تو مسجد هاش اینترنت خیلی پر سرعت گذاشته ! اینا می تونن همین کارو بکنن تا لااقل مسجداشون پر شه
فرهنگ با فرهنگ فرق میکنه دلیل نمیشه که مثلا طرف توی فنلاند اینترنت پرسرعت داره ما هم باید داشته باشیم.
قبلا یک خبری خونده بودم که یک پیرزنی توی آمریکا دسترسی به اینترنت پرسرعت داره که فقط برای خواندن اخبار استفاده میکنه حالا فرض کن این دسترسی به اینترنت توی ایران باشه دیگه روز و شب دانلود فیلم و چیزای چرت و پرت و از قبیل کارها میشه..چرا؟ چون توی مملکت ما پیرزنی نیست که سواد کامپیوتر داشته باشه و بخواهد از اینترنت درست اسفاده کنه و بیشتر افراد نوجوانان و جوانهایی هستند که خودتون میدونید.
مشکل ما ایرانیا اینه که نمیدونیم دنباله چی هستیم و کسانی که در اینترنت به دنبال کارهای علمی هستند باید به آتیش دیگران بسوزند..
واقعیت تلخ و تاسف بار