رقبای کوچک اما مهم فیسبوک

اگر یادتان باشد چند سال قبل که فیسبوک این قدر بزرگ و فراگیر نشده بود، هر روز سرو کله یک شبکه اجتماعی پیدا میشد. اما یکی دو سالی میشود که دیگر کمتر کسی جرأت میکند رؤیای راه انداختن یک شبکه اجتماعی بزرگ را در سر بپروراند.
اما هنوز هم کسانی پیدا میشوند که خطر کنند، کار آنها مثل مأموریت کامیکازها میماند، چرا که آنها باید در برابر غولی با چهارصد میلیون کاربر و 15 میلیارد دلار سرمایه، قدم علم کنند!
یکی از چیزهایی که باعث شهامت پیدا کردن استارتآپها شده است، نگرانی روزافزون کاربران فیسبوک از میزان دسترسی دیگران به اطلاعات شخصیشان است.
لئو شیمیزو، اخیرا سایت Pip.io را راه انداخته است، سایتی که میخواهد امکاناتی به کاربران بدهد که در فیسبوک موجود نیست.
Pip.io شبیه فیسبوک و توییتر است، این سایت به کاربران اجازه میدهد، لحظهنگاری کنند، پیام بفرستند و با دوستان خود در تماس باشند. ولی وجه تمایز این سایت با فیسبوک، این است که امکان خصوصی نگاه داشتن اطلاعات شخصی را به آسانی فراهم میکند.
این سایت تا چند ماه پیش یشتر از 20 هزار کاربر نداشت، اما با وجود این تعداد اندک کاربر آقای شیمیزو ناامید نشد.
اشتباه نکنید! فیس بوک هنوز شبکهای است که دل کندن از آن برای کمتر کسی، ممکن است، اما دلخوریهای بعضی از کاربران، شرایط را به جایی رسانده است که اقلیت غیر قبل صرفنظری از ناراضیان هم پیدا کرده است.
آقای شیمیزو امیدوار است سنت افول سرویسهای محبوبی مثل مایاسپیس، فرند استر یا AOL این بار مشمول حال فیسبوک شود و در چنین موقعیتی، Pip.io هرگز فرصت را از دست نخواهد داد.
وقتی داشتم مقاله نیویورک تایمز را میخوانم متوجه شدم که تقریبا همان قواعد جامعهشناسی و دیالکتیکهای که گریبان تمدنهای بزرگ را در مقاطع زمانی مختلف گرفته و باعث سقوط آنها شده، در مورد سرویسهای بزرگ اینترنتی هم صادق است.
فیسبوک برای این فیسبوک شد، که هر روز سعی در بهتر شدن و اضافه کردن ویژگیهای نو داشته است. در مقابل این پویایی، مایاسپیس بین سالهای 2005 تا 2007 تقریبا هیچ تغییر اساسی نکرد. و حالا رقبا امید دارند که از رکود فعلی فیسبوک نهایت استفاده را ببرند.
اما فقط آقای شیمیزو با Pip.io قصد ماهیگیری از آب گلآلود را ندارد، برای مثال مایکل کیاساری، یک توسعهدهنده نرمافزار مقیم شیکاگو، با درک مشکلات امنیتی فیسبوک، پروژه کدبازی را با نام Appleseed راه انداخته است. با استفاده از این نرمافزار هر کس می تواند به سادگی شبکه اجتماعی اختصاصی خودش را راهاندازی کند.
از رقبای فرصتطلب دیگر میتوان به Diaspora، Kickstarter، OneSocialWeb، Crabgrass و Elgg اشاره کرد.
سایتها و گروههای معترض به فیسبوک که در این چند وقت ایجاد شدهاند، نشان میدهند که رقبای فیسبوک میتوانند به جذب شماری از کاربران آن، امیدوار باشند. QuitFacebookDay، FacebookProtest و حتی گروهی در خود فیسبوک، شمار قابل توجهی از کاربران ناراضی را به خود جلب کردهاند.
از نیویورک تایمز بعیده همچین خبرهای سطحی رو انتشار بده. حداقل باید وقتی از رقیبی برای فیس بوک نام میبره یک سایت درست رو معرفی کنه نه همچین سایتی که الان فکر کنم یک سایت مرده به حساب بیاد و روزی 200 آی پی هم نداشته باشه.
اگه بتونید خبرهای جدیدتر قرار بدید خیلی بهتره. این مال 3 ماه پیشه ولی بازم ممنون از زحمت ترجمه.
اگه فیسبوک سیاست درست داشته باشه فکر نکنم سرویس دیگهای بتونه جاش رو بگیره
به نظر من رقیب جدید فیس بوک یاهو پروفایل هست! در واقع یاهو سعی در یکپارچه کرن تمام سرویس هایی که داره ارائه میده داره و اینطوری میخواد کاربران خودش را به سمت یاهو پروفایل سوق بده… اگر کمی دقت کنید به تغییرات میل یاهو در این چندماه اخیر متوجه این موضوع میشوید.
ضمنا دوست عزیزی که گفتند این سایت که شما معرفی کردید 200 تا آی پی هم در روز نداره کاملا در اشتباه هستند وضعیت این سایت اینطور که من بررسی کردم به هیچ وجه بد نیست.
والا نمیدونم معیار شما چی بوده! ولی اگه سری به لینک زیر بزنید بد نباشه:
http://www.alexa.com/siteinfo/pip.io
بله این سایت در نیمه چهارم سال 2009 میتونه 20 هزار آی پی داشته باشه ولی الان همون طور که گفتم 200 آی پی در روز بیشتر نداره ;)
منم با سهیل تقریبا موافقم و فکر نمیکنم که این سایت http://pip.io/چندان تو کارش موفق بوده باشه. البته برام جالبه که بیشتر مراجعین به این سایت از ایرانه . اطلاعات بیشتر رو میشه تو alexa دید. درضمن درحال حاضر جمعیت فیس بوکی از نیم میلیارد نفرم گذشته!!!
بزرگترین اشتباه آقای شیمیزو اینه که پسوند دامنه اش دات کام نیست!
دروووود
چطور میشه در این سایت عضو شد
اگه میشه توضیح می دین
یا اینکه نیاز به دعوت نامه هستش
سلام دکتر جان
متاسفانه این سرویس قطع شد
توضیحات رو می تونی از زبان خود لئو شیمیزو توی سایت بخونی
مثل اینکه آقای شیمیزو به اون رویاهایی که آرزو داشته نرسیده