دزد جوانمرد لپتاپ!

حتما شنیدهاید که خیلی وقتها، زمانی که کیف کسی به سرقت میرود، آرزو میکنند که ای کاش دزد همه وجه نقد را برای خودش بردارد ولی کارتها و مدارک را یک گوشهای برایش به جا بگذارد تا از دردسر تقاضای المثنی نجات پیدا کند.
خوب! بعضی وقتها دزدهای وطنی جوانمرد از اب درمیآیند، خیلی وقتها هم نامرد!
امروز خبر جالبی در همین راستا خواندم. چند وقت پیش استاد یکی از دانشگاههای سوئد، کولهپشتیاش را که در آن کلید و اسناد و کارتهای اعتباری و لپتاپش بود برای دقایقی در راهرو گذاشت تا به دستشویی برود.
اما وقتی برگشت متوجه شد که کولهاش به سرقت رفته است. ناراحت شد، بلافاصله تقاضا کرد که کارتهای اعتیاریاش بلوک شوند. اما دقایقی بعد متوجه شد که دزد همان نزدیکی کولهاش را جا گذاشته است و به جز لپتاپ، همه چیز را باقی گذاشته است.
اما به سرقت رفتن لپتاپ، ضایعه کمی برای این استاد او نبود، او از ده سال پیش همه اطلاعاتش را به صورت دیجیتال درآورده بود و در لپتاپ ذخیره کرده بود و متأسفانه هیچ بکآپی هم از این اطلاعات نداشت.
یک هفته از این داشتان گذشت، تا اینکه او وقتی او یک روز به منزل برگشت، پاکتی را پشت در وردی پیدا کرد که یک USB مموری داخلش بود. او در نهایت تعجب متوجه شد که دزد همه اطلاعات لپتاپ را برایش بکآپ گرفته و فرستاده است!
خواندن این داستان چیزهای جالبی را به نظر میآورد:
– شما هر چند وقت یک بار از اطلاعات خودتان بکآپ میگیرید؟
– به نظر میرسد که دزد لپتاپ این استاد، آشنا بوده است. اگر بدبین باشیم و اگر این دزد، قصد آزار دادن این استاد را داشت، میتوانست خیلی راحت چند نرمافزار جاسوس یا بدافزار داخل فلش کند و …!
– به نظر میرسد این استاد استفاده زیادی از لپتاپ خود نمیکرده است، چون ثمره ده سال کارش، تنها در USB فلش جا گرفته است!
– راستی اگر این استاد اندکی واردتر بود و مثلا روی هارد یا بیوس لپتاپش پسورد میگذاشت یا بعضی از پوشهها را رمزنگاری میکرد، دزد مورد نظر تا چه حد میتوانست موفق باشد و از اطلاعات بکآپ بگیرد؟
– سینک کردن اطلاعات با استفاده از فناوری ابر و مثلا استفاده از سرویسهایی مثل dropbox هم شاید آلترناتیو خوبی باشد. البته سرعت اینترنت خوب میخواهد که ما نداریم.
– وقت بگذارید و کار با نرمافزار رایگان truecrypt را یاد بگیرید.
– البته میتوان لپتاپها و هاردهایی انتخاب کرد که رمزنگاری سختافزاری داشته باشند. فناوری FED یا Full Encrypted Disks فناوری کارایی است. استفاده از این فناوری فواید زیادی دارد، مثلا دیگر کاربر مجبور نیست که خودش انتخاب کند کدام فایل یا فولدر را رمزنگاری کند، همه چیز خود به خود رمزنگاری میشوند. این طوری حتی فایلهای موقتی هم که ممکن است جاوی اطلاعات مهم باشند، رمزگاری میشوند.
خیلی از هارد دیسکها پسوردهایی دارند که مانع از بوت شدن آنها در یک سیستم دیگر میشوند، اما میتوان به اطلاعات آنها در صورت استفاده به عنوان یک هارد ثانوی دسترسی پیدا کرد. در هاردهایی که از سیستم FED استفاده میکنند، این کار ممکن نیست.
لپتاپهای ThinkPad از این فناوری استفاده میکنند.
– خوب! چرا دزد را نگیریم؟! نرمافزارهایی مثل Lojack کمک میکنند که لپتاپ دزدیدهشده شده یا به سرقت رفته خود را رصد کنید و دزد را پیدا کنید!
– البته پیداست که این روشها در برابر دزدان عادی جواب میدهند نه خبرگان CIA یا تشکیلات امنیتی دیگر.
– با گذاشتن کامنت این پست را اصلاح و تقویت کنید.
منابع: lifehacker و gizmodo و ویکیپدیا
جالب بود استفاده بردیم
یک نظر بی ربط به پست:
در مورد ۱ فتحی نمی خواهید بنویسید؟ چند وقتی است آدرسش کار نمی کند و پستی در این مورد در وبلاگ وردپرس قبلیش هم ننوشته است.
آموزش فارسی True Crypt
http://goo.gl/MIvT
http://goo.gl/6is0
چند سال پیش 2 پارتیشن مهم هاردم از بین رفت و از اون موقع فهمیدم بکاپ گرفتن به نفع خودم…توی اینچند سال 2 بار هم بکاپ هام به دردم خورده و اگه نبودند……..
هارد لپتاپ من وقتی از بایوس روش پسورد میذارم حتی اگه توی باکس به صورت اکسترنال هم قرار بگیره اطلاعاتش دیده نمیشه.
این روزا هاردها قیمتهای واقعا ارزونی دارند و کسی که بکاپ نداشته باشه خیلی آدم بی فکری هست.
نرمافزار Prey هم برای شناسایی دزد لپتاپ ساخته شده.
http://preyproject.com/
پس از دزدیدهشدن لپتاپ، صاحب لپتاپ نرمافزار را از راه اینترنت فعال میکند و از آن به بعد، اطلاعات مهمی از جمله تصویر دزد (که با وبکم لپتاپ گرفته شده است) هر ده دقیقه به ایمیل صاحب لپتاپ فرستاده میشود!
نرمافزارهایی مثل Lojack کمک میکنند که لپتاپ دزدیدهشده شده یا به سرقت رفته خود را رصد کنید و دزد را پیدا کنید!
این نرم افزار چیه و چجوری کمک میکنه؟
خیلی جالبه. سایت شما و سایت نارنجی خیلی مطالب مشترک دارن.
wow !.. مثل همیشه عالی بود .. کلی استفاده کردم .. راستی ! اجازه هست یک سوال خیلی ابتدایی در حد پیش دبستان بپرسم ؟.. می دونم که خجالت داره اما خب چه کنم .. من توی هر کاری استعداد داشته باشم توی کامپیوتر مخصوصن سخت افزار صفرم !.. می خوام یه لپ تاپ خوب و باکیفیت تهیه کنم دومنظوره !.. هم برای عکاسی که بتونه فتوشاپهای جدید و کارت گرافیکی های با سرعت بالا رو پشتیبانی کنه و از این گذشته برای ارائه مقاله یا ذخیره اطلاعات تحقیقاتی هم به دردم بخوره .. دل و مک بهم پیشنهاد شده اما متأسفانه نتونستم اصلشون رو پیدا کنم و همه شون چینی هستن و فکر نمی کنم به صرفه باشه کلی هزینه کنم برای یک اپل یا دل چینی !.. پیشنهاد شما چیه ؟.. چی بخرم ؟.. به همون چینی ها اکتفا کنم یا سونی بخرم که به مراتب ارزونتره ؟.. از کجا بخرم اگه فکر میکنید جایی اصل این برندها رو میشه پیدا کرد توی ایران لطفن راهنمایی کنید . مرسی !..
سلام، خواستم بگم نرم افزارهایی مثل prey هم بدرد دزدیابی میخورن.
از شما بعیده که میگین نتیجه ی کارش توی فلش جا می شه!! اکثر کار و نتیجه تحقیقات اساتید.. در word به زشته ی تحریر میاد!! یه فایل 800 صفحه ای ورد میشه 500 کیلو بایت منهای تصاویر!! در ضمن فلش مربوطه چند گیگ بوده ؟ مثل ایران فلش2 گیگ اونجا باب نیستا!! طرف استاد دانشگاه بوده نه کارگردان هالیوود !!که بخواد نتیجه کارش چند ده ترابایت بشه!!! بگذریم مثل همیشه پست جذابی بود. (البته متوجه مغز کلامتون از این پست بودم که بجا و درست راهنمایی کردید!)
موافقم که یه فلش میتونه واسه کارهای تحقیقاتی (در قالب فایل های office ) ده ساله یه آدم تقریبا پر کار کافی باشه !
با پرهام موافقم.
راهنمای گام به گام برنامه truecrypt
http://www.truecrypt.org/docs/?s=tutorial
من یه سوال دارم . شما از وبلاگ نارنجی کپی می کنین یا اون وبلاگ از شما کپی می کنه؟ مطالبتون دقیقا کپی همدیگه اس.
جالب است! نه من از نارنجی کپی میکنم، نه ایشان از من. بعضی از مطالب و رخدادهای فناوری هر روز سر و صدای زیادی به پا میکنند و من اشکالی نمیبینم که هر دو وبلاگ، هر کدام با شیوه نگارش و دید خود قضیه را در وب فارسی بازتاب بدهند.
اما صرف نظر از این قضیه، زاویه دید دستهای از خوانندگان که به خیال خود در پی مچگیری هستند، بسیار جالب است.
خوانندگان همیشگی و یاوران خوب یک پزشک با شیوه کار وبلاگ من آشنا هستند.
و اگر شما به جای مچگیری کذایی در پی استفاده از خود مطلب بودید و مطالب را با هم مقایسه میکردید، پی به تفاوت نحوه انعکاس و افزودنیهای من به داستان بودید.
باید اعتراف کنم که یکی از علل سردی وبلاگستان، همین نحوه دید است.
پیروز باشید.
سلام
فوق العاده بود ممنون من معمولا دو سال یه بار! بک آپ میگیرم ، اینطوری لا اقل ماهی یه بار باید تلا بکنم
ممنون بابت توصیه ها و پیشنهاد برنامه
خوب بود مرسی
سلام متشکر خیلی جالب بود
از خواننده گان خوب این وبلاگ متشکرم !.. راهنمایی های خوبشان را برای تهیه یک لپ تاپ مناسب کارم به وبلاگم سرازیر کرد .. یکی از خوبی های کامنت گذاشتن یعنی همین !.. ; ) ..
سلام
خیلی جالب بود
یه نکته راجع به حجم اطلاعات میخواستم بگم که parham زحمتشو کشیده؛ یه راهنما فارسی هم میخواستم که sae13 لینکشو گذاشته. از همتون ممنونم
«کسانی بکاپ گرفتن رو فراموش میکنن که فراموشی اطلاعات براشون مهم نباشه»
از BitLocker ویندوز 7 قافل شدید !
خودش به تنهایی کلی میشه در موردش نوشت
مثل همیشه مفید و کاربردی!!حرف نداری
درود ایرانیه عزیز
جالب بود استاده حتما ایرانی بوده
جالب بود ، مطالب خوبی دارید
با تشکر من همین امروز یه برنامه رایت واقعا” ساده جالب وهمه کاره به همین اسم دیدم True.Burner.v1.1 که رایگان هم هست . بای
اگه وقتی میری دسشویی لپتاپ رو با خودت ببری نیازی به بک اپ گرفتن نداری
این اتفاق ماه پیش برای من افتاد. دزد لپ تاپم را برد. از صندوق عقب ماشین. کوله لپ تاپ را نبره بود. در کوله را باز کرده بود لپ تاپ و دوربین و یک تی شرت نو و یک کیف چرم پول را برده بود. جالب هم اینکه کارتهایم را از کیفم در آورده بود فقط کیف و 200 تومان پول تویش را برده بود.
خودتان هم گفتید همان سرقت رفتن لپ تاپ هم کم نبود. پایان نامه ام تویش بود. نصفش را بک آپ داشتم ولی نصفش را نه! هنوز هم گریه ام میگیره یادم می افته.
منم لپ تاپم رو دزدیدن ، واقعا با این نرم افزار ها میشه پیداش کرد ؟