الدورادو

1

لوران گوده، متولد 1972 در پاریس، نویسنده‌ای است که با ساختن فضایی متفاوت در هر یک از کتاب‌هایش، خواننده را در موقعیت‌های مختلف قرار می‌دهد. او کار نویسندگی را با نمایش‌نامه‌نویسی شروع کرد و طولی نکشید که نوشته‌هایش در فرانسه روی صحنه رفتند و سر از آلمان و انگلستان و کانادا درآوردند. بعد از رمان‌های فریادها، مرگ شاه سونگور و آفتاب اسکورتا، که چند جایزه ارزشمند ادبی از جمله جایزه گنکور را برایش به ارمغان آوردند، الدورادو را نوشت و برای اولین بار به یک ماجرای تلخ امروزی که مهاجرت غیرقانوی است، پرداخت. مهاجرتی به قیمت دست شستن از زندگی شرافتمندانه و حتا از جان، برای رسیدن به سرزمین رؤیایی.

الدورادو
الدورادو
نشر چشمه
مترجم: حسین سلیمانی‌نژاد
171 صفحه
3600 تومان

بریده‌ای از کتاب:

همراه برادرم جمال هستم. چیزی نمی‌گویم. در اتوموبیل را می‌بندم. او سوییچ را می‌چرخاند. موتور به صدا درمی‌آید.

امشب، چلچله‌ها در آسمان، بالاتر می‌پرند. بلوارها از سرو صدای بوق‌ها می‌غرند. گرد و خاک گرمی که از راه‌بندان‌ها بلند می‌شود، به خاطر آفتاب ظهر است. برادرم جمال حرف نمی‌زند. راه می‌افتیم. می‌دانم امشب حرکت خواهیم کرد. از نگاهش فهمیده‌ام. از من خواست همراهش بیایم، چون می‌خواست برای وداع از شهرمان، با هم باشیم. چیزی نمی‌گویم. غم و شادی در دلم تقسیم شده‌اند. خیابان‌ها جلو چشم‌هایم رژه می‌روند. برای شهری که می خواهم ترکش کنم، درد شیرینی حس می‌کنم.

جمال، اتومبیل را در میدان استقلال پارک می‌کند. وارد قهوه‌خانه‌مان می‌شویم، همان جایی که هر روز می‌آییم. فیصل با سر سلام می دهد. با دایی‌اش گرم تاس‌بازی است. به چهره‌های آشنا سلام می‌کنیم، بعد می‌نشینیم. برادرم یکی از میزهای مشرف به تراس را انتخاب می‌کند. در تاریکی قهوه‌خانه هستیم، ولی از تماشای میدان لذت می‌بریم. نگاهی به برادرم می اندازم که غرق تماشای درختان نارنج، در هم و برهمی اتومبیل‌ها و انبوه رهگذرهاست، می‌دانم به چه فکر می‌کند. بدون چشم برداشتن از میدانی که دیگر نخواهد دیدش، چایش را می‌نوشد. سعی می‌کند همه چیز را ثبت کند. بله، می‌دانم به چه فکر می‌کند و من هم مثل او. بی‌حرکت، سعی می‌کنم سر و صدا و بوها دوره‌ام کنند. دیگر هیچ وقت برنمی‌گردم. قرار است خیابان‌های زندگی‌مان را ترک کنیم. دیگر از فروشنده‌های این خیابان چیزی نمی‌خریم. دیگر این جا چای نمی خوریم. این قیافه‌ها به زودی مبهم می‌شوند و در خاطرمان، ناشناس.

برادرم را می‌بینم که به میدان زل زده. خورشید نرم نرمک پایین می‌رود. بیست و پنج سال دارم. بقیه زندگی‌ام جایی خواهد گذشت که نه چیزی از آن می‌دانم و نه می‌شناسمش، حتی شاید انتخابش نکنم. می‌خواهیم مقبره اجدادمان را پشت سر رها کنیم. می‌خواهیم اسم‌مان را ترک کنیم، همان اسم زیبایی که ای‌جا برای‌مان، عزت و احترام می‌آورد. چون تمام محله از تاریخ خاندان ما اگاه است. در خیابان‌های این جا، هنوز پیرمردهایی هستند که پدربزرگ‌هامان را بشناسند. این نام را به شاخه‌های درخت آویزان می‌کنیم و می‌رویم، درست مثل لباس بچگانه بی‌صاحبی که کسی برای بردنش نمی‌آید. آن‌جا که می‌رویم، کسی نیستیم. بینوا. بی اصل و نصب. بی‌پول.

برادرم را می‌بینم که به میدان زل زده و می‌دانم که به همه این‌ها فکر می‌کند. چای‌مان را با کندی ترس‌آلودی می‌نوشیم. لیوان‌ها که خالی شوند، باید بلند شویم، حساب‌مان را صاف کنیم و با دوستان‌مان خداحافظی. بی‌آن‌که چیزی بگوییم. طوری خداحافظی کنیم که انگار، شب قرار است دوباره ببنیمشان. هنوز، هیچ کدام قدرت این کار را نداریم. چای‌مان را مثل گربه‌هایی که آب شیرین را با نوک زبان می‌لیسند، می نوشیم. ما این جاییم. چند دقیقه‌ای این جاییم. و کمی بعد، نخواهیم بود، تا ابد.

کتاب را می‌توانید به صورت آنلاین از سایت نشر چشمه تهیه کنید.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند: احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند. برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان. در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

واقعیت دگرگون: اگر استالین یا تزارها به سبک هنر شوروری یا روس‌ها، ساختمان‌های مهم دنیا را می‌ساختند!

هنر شوروری و روس‌ها و البته خلاقیت‌ها و ظرافت‌ها و جزئیات خودش را دارد. اما در این بین ساختمان‌های زمخت عظیم زیادی هم توسط آنها ساخته شده که بیشتر ابهت و پیشتازی و قدرت را می‌خواستند بنمایانند. حالا تصور کنید که ساختمان‌های مهم دنیا را…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از: خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…

آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / توانی نو / تصفیه فاضلاب / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / کمربند پلاتینر / کلینیک درمان دیابت / اسپیدکس / چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / خرید عسل طبیعی / زانوبند زاپیامکس / خرید ویلا در سیسنگان / زانوبند زاپیامکس / کلینیک زیبایی دکتر امانی رشت / کفپوش تاتامی / خرید جم فری فایر / شیشه اتومبیل / ساید چنل / کلاه کاسکت / درمانکده / ثبت برند / خرید سرور مجازی / حمل بار دریایی از چین / سایت نوید / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز / قیمت جاروبرقی وینسنت / تور اروپا ارزان / پزشک زنان سعادت آباد / محصولات زناشویی / لیوان حرارتی / ایمپلنت دندان / خرید گوشی با حکمت کارت / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور - متخصص زنان / خرید خودنویس / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / سریال ایرانی کول دانلود / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / فروشگاه اینترنتی زنبیل / خرید ساعت دیواری / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / چاپ لیوان / خرید از آمازون / بهترین سریال های ایرانی / چاپ کلاه / کاشت مو / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / داروخانه آنلاین تینا /

1 نظر
  1. یوسف می گوید

    به وبلاگ کوروش به نام ایستاده در خواب سری بزنید تا درد مهاجرت غیر قانونی را نه که بخوانید بل بکشید. اولین پست وبلاگ کورش را که خواندم , بی وقفه تمام نوشته های اورا خواندم , گریستمو خندیدمو به فکر فرو رفتمو تغییر کردم … سری بزنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5