وب «آیپدی» شده، در کنار وب اجتماعی

محبوبیت روزافزون آیپد، در حال متحول کردن طراحی وب است. ما با طراحیهای جدیدی مواجه هستیم که به مراتب هوشمندانهتر و کاربرپسندتر از طراحیهای روتین هستند. اما آیا این تغییر و تحول، باعث افزایش فروش رسانههای قدیمیتر میشود؟
بسیاری از رسانههای و محتواسازان وب، هماکنون در پی آن هستند که با نوشتن اپلیکیشنهای اختصاصی، مخاطبان خود را تشویق به خرید این اپلیکیشنها کنند تا از این رهگذر به سودی دست پیدا کنند.
مثالهای زیادی در این زمینه میتواند آورد. مثلا سایت محبوب هافینگتون پست، در فروشگاه اپ کروم، اپلیکیشنی مخصوص کامپیوترهای دسکتاپ دارد یا وبلاگ مشیبل که یکی از محبوبترین وبلاگهای فناوری است، اپلیکیشن مخصوص سیستم عامل مک را عرضه کرده است.
سؤالی که ممکن است به ذهن شما خطور کند این است که چرا این سایتها و رسانهها در پی ساختن اپلیکیشنی برای خود هستند؟ مگر کاربران ویندوز، آیپد، مک یا اندروید، مرورگر اینترنتی ندارند؟
در پاسخ به این سؤال باید به 3 نکته اشاره کرد:
1- ابعاد آیپد برای عرضه محتوا بسیار مناسب است، کاربر میتواند با محتوا به صورت لمسی و عینیتری تعامل کند. طراحیهای انجام شده برای آیپد هم عموما بسیار هوشمندانهتر از طراحیهای شلوغتر وب هستند، طوری که کاربر به صورت پاکیزهای میتواند در قسمت چپ صفحه، عناوین نوشتهها را ببیند و خیلی سریع آنها را مرور کند و در سمت راست، مطلب را به صورت کامل مشاهده کند.
2- مکانیسم پرداختهای خرد: انگیزههای مادی را هم در ایجاد چنین رغبتی، باید دخیل دانست. وقتی که میلیونها کاربر آیپد قادر باشند، به سرعت اپ یک سایت محبوب را به بهای بسیار اندک ابتیاع کنند، سود قابل توجهی از آن، صاحبان سایتها و رسانهها خواهد شد.
3- اپ اختصاصی یک وبسایت، تضمینی برای حضور دائمی کاربران در سایت است.
بله! درست است که با مرورگر روی آیپد یا یک تبلت هم میتوان وارد سایتها شد، اما وقتی که صاحب یک سایت، اپلیکیشن مخصوص سایتش را در اختیار خوانندهها بگذارد، می تواند مطمئن باشد که خوانندهها حضور بیشتری در سایت خواهند داشت. وقتی یک نفر مروگر اینترنتی را باز میکند و مثلا وارد گوگل ریدر میشود یا به صورت روتین وبگردی میکند، اصلا معلوم نیست که سر از کدام سایت درآورد، اما شما کاربری را در نظر بگیرید که وارد صفحه اپلیکیشنهایش میشود، احتمال اینکه اپلیکیشن اختصاصی یک سایت را باز کند، بسیار بیشتر است.
سایتهای «آیپدی شده» به مراتب ظاهر بهتری نسبت به همتاهای وبی خود دارند. خیلی از کاربرها با نسخههای ساده موبایلی سایتها راحتتر هستند، حتی کار به جایی رسیده است که بعضیها پیشنهاد دادهاند که همین نسخهها به جای نسخههای معمول سایتها استفاده شود!
پدیده «روزنامههای اجتماعی»: زمانی سایتهای لینکدهی اجتماعی مثل دیگ که در انها با رأی کاربران، لینکها داغ میشدند، محبوب بودند، زمانی هم سرویس اخبار گوگل که در آن الگوریتمهای میزان اهمیت اخبار را مشخص میکرد، پرخواننده بود. اما ما هماکنون در دنیای فیسبوک و توییتر هستیم و به همین خاطر افراد مبتکری پیدا شدهاند که با روزنامهای کردن ظاهر این سایتها، مطالب، لینکها، ویدئوها و عکسهای دوستانتان را در فیسبوک و توییتر به مانند یک روزنامه به خوردتان میدهند، Flipboard, Paper.li, و PostPost مثالهایی در این مورد هستند، آنها شروع پدیده «روزنامههای اجتماعی» هستند.
Flipboard یکی از جذابترین اپهای ایپد است
محبوبیت توییتر و فیسبوک هم اکنون به حدی رسیده است که بیشتر ترافیک سایتهای خبری، از محل لینکهای اجتماعی درج شده در همین سایتها تأمین میشود.
آیا وب اجتماعی و وب آیپدی شده در تعارض با هم هستند؟!
استفاده از اپلیکیشنهای اختصاصی وبسایتها کاربران را تشویق میکند که به طور مستقیم از مقالههای یک سایت بهره ببرند، شاید این نحوه مطالعه مقالات یک رسانه را در تعارض با شیوه خوانش اجتماعی بدانیم، شیوهای که در آن کاربر با لینکهای شبکههای اجتماعی، فیسبوک، توییتر یا مطالب به اشتراکگذاشته شده در گوگل ریدر، وارد یک سایت میشود.
اما در واقع این دو شیوه، تعارضی با هم ندارند. کاربری که از اپ یک روزنامه استفاده میکند میتواند با به اشتراک گذاشتن مقاات برتر روزنامه، جنبه مطالعه اجتماعی را تقویت کند و کاربری که از لینکهای اجتماعی وارد یک سایت میشود، در صورت خوشایند بودن مطالب تشویق به نصب اپلیکیشنها میگیرد.
گذر از نشر کاغذی به نشر دیجیتال کار آسانی نیست ولی این مسئله فرایند ضروری است که دیر یا زود همه به آن خواهند پیوست. حتی نشریاتی مثل نیویورک تایمز هم به این حرکت پیوستهاند و در آینده نزدیک شاهد راهاندازی نخستین روزنامه دیجیتال تمامعیار یعنی News.me خواهیم بود.
وبلاگ یک پزشک بر آن است که نسخه آیفون، اندروید و آیپد سایت خود را راهاندازی کند. شخصا تلاشهای آماتوری برای اپ اندروید وبلاگ انجام دادم که حاصلش پر از باگ بود!
بنابراین اگر توانایی نوشتن اپلیکیشنهای یادشده را دارید با من تماس بگیرید.
شرایط کار:
– برنامهنویس باید تجربه کار قبلی در زمینه نوشتن اپ داشته باشد و نمونه آن را ارائه دهد.
– بیشتر مایل هستم هزینه کار را از طریق تبلیغ برنامهنویس/شرکت در محیط وب پرداخت کنم.
– بیشتر اپلیکیشنی مشابه اپلیکیشن مشیبل مد نظرم است.
– اپلیکیشن باید با فارسی کاملا سازگار باشد و خوانندگان باید امکاناتی مثل گذاشتن کامنت در همان اپ و اشتراکگذاری مطالب در شبکههای اجتماعی را داشته باشند.
– اپلیکیشن بایستی توانایی بهروز شدن خودکار در فواصل زمانی دلخواه و خودکار را داشته باشد، طوری که بتواند در پشتزمینه هم اجرا شود و در صورت بهروز شدن وبلاگ، کاربر متوجه مطلب تازه شود.
منتظر اپ یک پزشک میمانیم :) coming soooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnn
ممنونم از دکتر مجیدی بابت این پست
مطلب پرباری بود و خیلی از اون استفاده کردم