فیس‌بوک جان پسر چهارساله‌ای را نجات داد!

این عنوان نوشته‌ای بود که در سایت گیزمودو به نقل از سایت «دیلی میل» نقل شده بود. پیش از این هم در این وبلاگ، پست‌هایی در مورد تشخیص اینترنتی بیماری‌ها خوانده بودید. اما خبر جدید:

مدتی بود که والدین «تد رایس» چهار ساله، حس می‌کردند که او کسل است، اما نشان خاص دیگری از بیماری در او یافت نمی‌شد. به علاوه گاهگاهی روی پوست او خونمردگی مشاهده می‌شود و چند باری هم به صورت جزئی خون‌دماغ شده بود.

پدر خانواده، پیش از ویزیت او، عکس او را در فیس‌بوک آپلود کرد، پزشکی به نام دکتر سارا برتون با دیدن ضایعات پوستی، مشکوک شد و خواست که پسر برای بررسی بیشتر به بیمارستان برود.


عکسی که در فیس‌بوک آپلود شده بود

نتیجه بررسی‌ها نشان داد که پسر، بیماری ALL یا لوسمی لنفوستیک حاد دارد. شیمی‌درمانی برای بیمار شروع شد و گرچه هم‌اکنون بیمار، موهایش را از دست داده ودچار ضعف عمده است، اما امید می‌رود که سلامتی خود را به دست آورد.


خبر را سایت فناوری گیزمودو به نقل از دی‌میل نقل کرده بود، نشریه‌ای که نگاه چندان ژرفی به قضایا ندارد و عادت به دراماتیک کردن اخبار دارد.

همان طور که قبلا هم در موارد مشابه برای شما نوشتم، اینترنت وسیله تشخیصی معجزه‌آسایی برای بیماری‌ها نیست و گرچه امکان ارتباط مستقیم بین بیمار و پزشک و یا پزشکان را با هم، فراهم می‌آورد، اما تصور نمی‌کنم هیچگاه بتواند جای یک ویزیت خوب را بگیرد.

همان طور که در مواردی، یک پزشک با یک نگاه، تشخیص سریعی را مطرح می‌کند، در دنیای اینترنت هم گاهی این تشخیص‌ها، درمان‌ها یا راهنمایی‌ها رخ می‌دهند.

این ما هستیم که باید از این ابزار استفاده درست را بکنیم. هنوز نشانه‌های اولیه چنین کاربردی در وب فارسی به دلایل مختلف به چشم نمی‌خورد. که در فرصت مناسب در مورد چرایی آن خواهم نوشت.


کاهش پلاکت در ALL می‌تواند منجر به بروز ضایعات یک تا دو میلیمتری قرمز یا ارغوانی‌رنگ به نام پتشی Petechia در سطح پوست شود که نقاط خونریزی بسیار کوچک هستند.

به جهت اینکه ممکن است، بسیاری از افراد با جستجو وارد این وبلاگ شوند، یادآوری می‌کنم که پتشی، علل متنوعی دارد و همیشه مترادف با بیماری یا مثلا لوسمی نیست. در صورت شک، باید ویزیت شوید!

5 دیدگاه

  1. منطقیه بگیم مشخصا فیس بوک جون پسر رو نجات داد؟
    فکر میکنم سایت های پزشکی که تعدادشون هم کم نیست، بیشتر موارد این چنینی داشته باشند.
    ولی خوب، فیس بوکم….

  2. باید خدا را شاکر باشیم که ارتباطات بوجود آمده باعث از بین رفتن فاصله ها شده و همه می توانند در کنار هم و دوستانه زندگی کنند و امیدوارم دنیای بدون مرز داشته باشیم

  3. وااااااااااااای بیماری خیلی بدیه ولی خداروشکر که فهمیدن این خواست خدابود که اون پزشک عکس پسر رو ببینه خدایاشکرتتتتتتتتتتتتتتت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]