نجات‌یافته از سرطانی که با یک اپلیکیشن در اندیشه نجات دیگر بیماران است

3

در سال‌های آخر دهه ۹۰ میلادی، آقای «مارتی تنبائوم»، یک کارآفرین موفق در زمینه تجارت الکترونیک بود. در آن بازه زمانی، او سوار بر «حباب دات کام» بود و اوضاع بر وقف مراد بود. اما همه چیز با پیدا شدن یک توده در بدنش، عوض شد.

پزشکان ابتدا به وی گفتند که نباید نگران توده باشد، اما وقتی توده برداشته شد، پاسخ آسیب‌شناسی، ملانوما بود یعنی کشنده‌ترین شکل سرطان پوست.

مارتی توانست بر بیماری غلبه کند، اما هیچگاه حس ناامیدی را که در مسیر پیچ در پیچ و گیج‌کننده درمان داشت، فراموش نکرد.


یک سلول ملانوما ( عکس با اسکن رنگی میکروسکوپ الکترونی گرفته شده است، منبع عکس)

مارتی حالا ۶۷ ساله است، اما اعتقاد دارد که اگر روابط شخصی‌اش با پژوهشکده ملی سرطان نبود، او هیچگاه نمی‌توانست به شیوه‌های درمانی که هنوز در مراحل آزمایشی بودند و جانش را نجات دادند، دسترسی داشته باشد. به همین خاطر او به این فکر افتاد که راهی برای مطلع کردن بیماران از شیوه‌های درمانی نوین و پژوهش‌های تازه سرطان پیدا کند.

نتیجه تلاش‌های او، یک اپلیکیشن تحت وب بود که بیماران، پزشکان و محققان را صرف‌نظر از محل کار و زندگی، در یک فرایند خرد جمعی ، گرد هم آورد، تا از این طریق بهترین درمان‌های ممکن به بیماران پیشنهاد شوند.


آقای «مارتی تنبائوم»

مارتی امید داشت که به کمک فناوری اینترنت و موبایل و از طریق جمع‌آوری و پردازش اطلاعات همه پزشکان و مراکز تحقیقاتی، سرطان را به یک بیماری قابل‌علاج‌تر تبدیل کند.

البته مارتی فقط یکی از کسانی که عضو حلقه اشخاص حمایت‌کننده از جنبش دانش باز و قابل دسترسی برای همه هستند. بر این اساس، پژوهش‌ها باید با سهولت بیشتری بیشتری به اشتراک گذاشته شوند و موانع و محدودیت‌های قانونی، جغرافیایی و مالی کم‌رنگ‌تر شوند.

آقای مارتی استارت‌آپ غیرانتفاعی‌ای به نام CollabRx راه انداخت و در این شرکت، اپلیکیشنی مفید برای ملانوما نوشت.

اپلیکیشنی که مارتی برای بیماری ملانوما ساخته است، بسیار جالب است. بیماران و پزشکان با مراجعه به صفحه این اپ، می‌توانند با وارد کردن اطلاعاتی مثل مرحله بیماری، جایگاه اولیه آن، دست‌اندازی کردن‌اش یا جهش‌های ژنی آن، در جریان آخرین درمان‌های تحقیقاتی و پیشرفته آن قرار بگیرند.

این اپلیکیشن، بیشتر به درد بیمارانی می‌خورد که مبتلا به اشکال پیشرفته بیماری ملانوما هستند. به شیوه مشابهی، چنانچه اپ‌هایی نظیر این، برای سایر سرطان هم ساخته شوند، کار پزشکان بسیار ساده می‌شود. از انکولوژیست‌ها انتظار می‌رود که همه سرطان‌ها را درمان کنند و بدیهی است که در اشکال خاص بیماری، هر سرطان‌شناسی نمی‌تواند با مطالعه همه ژورنال‌ها و منابع اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات تحقیقاتی مراکز مختلف، بهترین درمان را تجویز کند.

در فرایند دانش باز، تسهیل تبادل اطلاعات بین دانشمندان و بین افراد عادی و پژوهشگران می‌تواند منجر به تسریع در پیدا شدن کشفیات تازه شود.

منبع

تقدیم به دکتر امید زرگری عزیز

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود. در اینجا…

به نظرتان کدام شغل‌ها بیش از آنچه که لایقشان است، درآمد دارند؟!

بسته به فرهنگ هر کشور و شرایط سیاسی و اقتصادی هر ناحیه پاسخ به این سوال هم متغییر است. اما چرا ما برخی‌ها را از این نظر همیشه در رادار خود داریم و بعضی‌ها را نه. واقعیت این است که برخی اصلا چراغ خاموش حرکت می‌کنند و در رادار ما نیستند…

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللو شاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید. حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است: ۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و... ۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و... ۳-فهرست فیلم…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

3 نظرات
  1. زهرا می گوید

    خیلی خیلی جالب بود همه ما باید خوشحال و شکرگذار باشیم که در این عصر بدنیا امده ایم و زندگی میکنیم.

  2. اسماعیل آجریان می گوید

    کاش در عصر حاضر اکثر مردم مثل ایشون بودند. من اکثرا میخونم و یا میبینم که کسی مشکلی داشته و بعد برطرف شده. همین! و خیلی کم هستند کسانی که سعی میکنند با درک اون مشکل، به دیگران هم در بر طرف کردنش کمک کنند.

  3. mahbube می گوید

    واقعا جالب بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5