ژن‌درمانی، امیدی تازه برای درمان پارکینسون

5

پس از به پایان رسیدن موفق یک پژوهش بالینی «دو سو کور» double-blind، ژن‌درمانی گامی دیگر به سوی تأیید برداشت.

پژوهشگران روی این مسئله تحقیق می‌کردند که آیا ژنی که آنزیمی به نام گلوتامیک اسید دکربوسیلاز یا به اختصار GAD را کد می‌کند، در صورت تزریق به مغز بیماران می‌تواند شرایط آنها را بهتر کند یا نه.

تحقیق به صورت دو سو کور انجام شد، به این صورت که دو دسته از بیماران انتخاب شدند، یک گروه تحت درمان واقعی قرار گرفتند و به گروه دیگر تنها دارونما داده شد، نه پژوهشگران و نه خود بیماران، مطلع نبودند که کدام بیمار تحت ژن‌درمانی قرار گرفته و کدام بیمار نه. تنها جراحانی که تزریق را انجام داده بودند، می‌دانستند که کدام بیمار تحت درمان قرار گرفته است. این کار برای اطمینان از دقت تحقیق صورت می‌گیرد.

GAD ، تولید یک انتقال‌دهنده عصبی مهاری به نام گاما آمینو بوتیریک اسید یا GABA را تسریع می‌کند. بیماران مبتلا به پارکیسنون، GABA ی کمی تولید می‌کنند و بنابراین در مناطقی از معز به نام هسته‌های زیر تالاموس، تحریک بیش از حد وجود دارد. این بیش‌فعالی باعث می‌شود که سلول‌های عصبی‌ای که دوپامین تولید می‌کنند، تحت فشار قرار بگیرند و این ماده حیاتی در کنترل حرکت را کمتر تولید کنند.

با این توضیح، علایم بیماری پارکینسون که شامل لرزش، حرکات کند، سفتی عضلات و اختلال در وضعیت بدن و تعادل آن است، توجیه می‌کند.

در این تحقیق مجموعا 65 بیمار مبتلا به پارکینسون انتخاب شدند، 23 نفر آنها تحت ژن‌درمانی قرار گرفتند. برای این کار جمجمه آنها سوراخ شد و و ویروس‌های حاوی ژن به مغز تزریق شد. به 22 درمان هم تنها درونما، زیر پوست سر تزریق شد، طوری که خودشان تصور می‌کردند، تحت درمان قرار گرفته‌اند.

یک، دو و شش ماه بعد، علایم بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت. معلوم شد که آنهایی که مورد درمان قرار گرفته‌اند، 23.1 درصد بهبودی در اعمال حرکتی دارند، در حالی که آنهایی تنها درونما گرفته بودند، 12.7 درصد بهتر شده بوند.

هنوز باید تحقیقات بیشتری در مورد کارایی این شیوه درمانی صورت بگیرد. در حال حاضر ژن‌درمانی در مقایسه با درمان‌هایی مانند تحریک عمقی مغز با ارسال تکانه‌های الکتریکی، اثرات درمانی کمتری دارد.

منبع: نیوساینتیست به نقل از نشریه لنست

پی‌نوشت: روجلد (کاور) تازه‌ترین شماره نیوساینتیست جالب به نظر می‌رسد، ممنون می‌شوم اگر کسی این کاور و مقاله مربوط به آن را برایم ایمیل کند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…

شوخی با بناهای معروف و عجائب معماری دنیا یا میدجرنی – گمشده در ترجمه!

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. Shadi می گوید

    salam

    I requested the cover and related article from library. Our university is not subscribe for that but we have interlibrary service.

    name of article should be homocivicus, is that right?

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      سلام. ممنون. عنوان مقاله: Modern bodies: Our 10,000-year makeover

  2. سعید اکبرزاده می گوید

    لینک دانلود مجله:
    http://www.fileserve.com/file/n36KWyx

  3. احسان می گوید

    http://goo.gl/UhcYy
    دکتر این کل مجله 19 مارس

  4. علیرضا می گوید

    دکتر نظرتون راجع به این چیه؟
    http://www.darmangah.com/Parkinson-Disease.htm

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.