عکس پنج هزار مگاپیکسلی از آسمان شب

یک ستاره‌شناس آماتور به نام نیک ریسینگر دست به کار فوق‌العاده جالبی زده است. او یک پانورامای تعاملی 360 درجه از آسمان شب گرفته است.

ریسینگر برای این کار، 37440 عکس گرفته است و با چیدن آنها در کنار هم، این پانورامای بی‌نظیر را ایجاد کرده است.

او به کمک پدر بازنشسته‌اش در طی چند ماه، 45 هزار مایل مسافرت هوایی و 15 هزار مایل مسافرت زمینی انجام داد تا به مناطق مناسب برای عکسبرداری برود. چنین مسافتی معادل دو و نیم بار گردش پیرامون خط استوا است.

مناطق غربی آمریکا و آفریقای جنوبی، بیشترین جاهایی بودند که او در آنها از ستارگان عکس گرفت. برای اینکه تصویری کامل از کهکشان ارائه شود، مسافرت به بالا و پایین خط استوا و همچنین عکسبرداری در تابستان و زمستان لازم بود، چون در هر یک از این مناطق و یا زمان‌ها، ستارگانی قابل رؤیت می‌شوند که در جا یا زمان دیگر، قابل مشاهده نیستند.

وضعیت آب و هوا و نور مزاحم ماه، همواره مزاحم کار ریسینگر می‌شدند، او برای فرار از نور شهر به مناطق بکر غرب آمریکا در آریزونا، تگزاس، نوادا کلرادو، کالیفرنیا و ارِگان می‌رفت.

از آنجا که ستارگان در آسمان در طول شب ثابت نیستند و نور کمی دارند، عکس گرفتن از آنها محتاج زمان نوردهی بالا است. به علاوه سه پایه مخصوصی باید مورد استفاده قرار می‌گرفت که به موازات گردش زمین، حرکت کند.

او که دوست داشت، عکس‌اش حاوی جزئیات زیاد باشد، در هر جلسه عکاسی تنها از 12 درجه از آسمان را عکس می‌گرفت. هر عکس با با شش دوربین با لنزهای و فیلترهای مخصوصی گرفته می‌شد.

ریسینگر، آسمان را به 624 ناحیه تقسیم کرد و برای کم کردن نویز و آثار حرکت ماهواره‌ها، برای عکسبرداری از هر یک از این نواحی، 60 عکس، شامل 4 عکس کوچک، 4 عکس متوسط و 4 عکس با نمای نزدیک با هر یک از دوربین‌ها گرفت.

دست آخر با کامپیوتری که از سیستم عامل فدورای لینوکس استفاده می‌کرد و پردازشگر Core i7 اینتل با هشت گیگ رم و 4 ترابایت حافظه خارجی داشت، عکس نهایی را تولید کرد.

بعضی از آماتورها، کارهایی می‌کنند که از حرفه‌ای‌ها از انجام آن عاجز هستند.

برای دیدن این عکس زیبا به اینجا بروید. یادتان نرود که روی عکس زوم کنید!

27 دیدگاه

  1. من قبلا کتاب آسمان شب رو از کانون امانت گرفتم و کتاب های دیگر درباره ی آسمان من قبلا فکر می کردم خورشید این طوری نیست خیلی هیجان انگیز بود که بزرگ شدم یک دانشمند می شم مینو پیروزمهر 8ساله از بجنورد

  2. راستی این عکسو از کجا میشه تهیه کرد و ظرفیتش چقدره ممنون از راهنماییتون قبلا.

  3. خیـــــــــــــــــــــــــــــــلی خیــــــــــــــــــــــــــــــــلی زیبا.

  4. خیلی قشنگه.
    اینکه بعضی دوستان گفته بودن چرا آماتور. آماتور توی نجوم به کسی میگن که درآمدی از راه ستاره شناسی نداره و حرفه ای کسیه که بابت فعالیت نجومیش حقوق میگیره. منظور مبتدی نیست.

  5. سلام من تو جواب دوستای عزیزبگم که
    منجمان به دو دسته ی آماتور و حرفهای تقسیم میشن
    منجم های حرفه ای کسایی هستند که از طریق تحصیلات آکادمیک نجوم رو دنبال میکنند
    و منجمین اماتور کسایی هستند که از روی علاقه بطور خود خوان ویا استفاده از موسسات و….. بدنبال نجوم هستند

    1. سخنتون صحیحه.اما کسی ک چنین عکسی رو گرفته اگه آماتور هم باشه،خیییلی حرفه ای بوده

  6. سلام حسته نباشید
    بسیار بسیار عالی بود. واقعا باید چنین ذوق و استعدادی را تحسین کرد. اینگونه تلاشهاست که راهگشای اختراعات وووو جدید میشود.
    البته کار شما هم کم از کار او نیست.چراکه زحمت انتشار انرا کشیدید تا ماهم بهره ای برده باشیم.
    ممنون و سپاسگزار.
    موففففففففففففففففففففففففففق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]