قدرتمندترین مرد اینترنت

60 درصد بازدیدکننده‌های سایت‌های بزرگ خبری، به صورت مستقیم وارد این سایت‌ها می‌شوند. آنها یا آدرس سایت‌های مثل سایت لوس آنجلس تایمز را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ می‌کنند یا آنها را در مرورگر خود بوک‌مارک کرده‌اند. اما 40 درصد هیت سایت‌های خبری هم، ناشی از ارجاع از سایر سایت‌هاست.

گوگل، سایتی است که بیشترین میزان بازدیدکننده‌های ارجاعی را روانه سایت‌های خبری می‌کند. اما چه سایتی از این لحاظ در رتبه دوم قرار می‌گیرد؟ فیس‌بوک؟ توییتر؟

نه! هیچ کدام!

به تازگی شرکت نیلسن، با تحلیل آمار بازدیدکنندگان 21 سایت بزرگ خبری به این نتیجه رسیده است که سایت دراج ریپورت، بیشترین میزان بازدیدکننده‌های ارجاعی را به این سایت‌های خبری می‌فرستد.

دراج ریپورت را شخصی به نام مت دراج مدیریت می‌کند. این سایت از حدود 14 سال پیش راه افتاد و با این حساب، یک سایت بسیار قدیمی محسوب می‌شود. اما همین سایت قدیمی که طراحی‌اش با استاندادهای کنونی وب، بسیار بیگانه است، بیشتر از فیس‌بوکی که نیم میلیاردعضو دارد، بازدیدکننده روانه سایت‌های خبری می‌کند. فیس‌بوک تنها 3.3 درصد ترافیک سایت‌های خبری را تأمین می‌کند، در صورتی که دراح ریپورت دو برابر این میزان، بازدیدکننده می‌سازد.

دراج ریپورت، سایتی که در آن خبری از ویدئو یا اسلاید شوی تصویری هم نیست، در عرض این مدت توانسته است با گرد هم آوردن جمعی از خوانندگان که در بین انها کارگزاران و گزارشگران، تهیه‌کننده‌ها و سیاستمداران هم دیده می‌شود، اعتباری برای خود کسب کند.

عامل مهم در موفقیت مت دراج، ممارست و توانایی او در پیدا کردن خبرهای داغ در میان انبوه خبرها و سپس لینک کردن آنها با تیترهای جالب است.

دراج، گرچه مشی سیاسی محافظه‌کارانه دارد، اما سایت پربازدید او ترافیک سایت‌هایی با جهت‌گیری سیاسی متفاوت مثل واشنگتن پست را هم تأمین می‌کنند.

دراج ریپورت ماهانه 12 تا 14 میلیون بازدیدکننده یکتا دارد. در عرض 14 سال گذشته، طراحی سایت او عوض نشده است و ویژگی جدید به ان اضافه نشده است. 14 سال پیش، زمانی که این سایت طراحی شد، طوری طراحی شده بود که بازگزاری آن با اینترنت دیال آپ سریع باشد.


در میان کاربران ایرانی اینترنت هم، گردآورندگان باذوق خبر، کم نداریم. آنها توانسته‌اند به مرور زمان اعتباری برای خود کسب کنند. اگر آنها چیزی را بااهمیت ببینند و از طیق وبلاگ یا اشتراک‌گذاری در گودر، آن مطلب را معرفی کنند، مخاطبان آنها در اهمیت خبر شکی نمی‌کنند.

یک لینک آنها می‌تواند، وبلاگی را از گمنامی درآورد و باعث لینک شدن سایت گمنام از سوی معروف‌ترین سایت‌های لینک‌پراکنی و وبلاگ‌های پربازدیدکننده دیگر شود.

به اعتقاد من، در فضای وب فارسی، فرصت و شرایط کافی برای ایجاد نمونه‌هایی مثل دراج ریپورت یا هافینگتون پست وجود دارد. در شرایطی که معروف‌ترین سایت‌های لینک‌دهی اجتماعی ما، پر از خبرهای تکراری هستند و تنوع کافی در لینک‌ها و انتخاب منابع خبری ندارند، احساس می‌کنم که اگر کاربرانی آگاه، با شم قوی جستجوی خبر پیدا شوند، با اندک پشتیبانی می‌توانند سایت‌هایی راه بیندازند که دارای اعتباری بیش از بعضی از خبرگزاری‌های مهم فارسی شود.

سایت‌های شخصیت‌های مشهور، اکانت‌های توییتر و فیس‌بوک و فرندفید، سایت‌های فرنگی و سایت‌های روزنامه‌ها، هر روز پر از اخباری هستند که هیچگاه داغ نمی‌شوند و کسی فرصت مرور اخبار آنها را ندارد.

اما چیزی که در این بین باعث ساخته نشدن نمونه‌های ایرانی دراج ریپورت یا هافیتگتون پست می‌شود، تردید ابتدایی، واهمه از بازنشر اخبار و شاید مهم‌تر از همه جنبه اقتصادی کار باشد.

منبع: + و +

7 دیدگاه

  1. والا به نظر بنده وقت مهم ترین عامل ه که کسی دست به این کار نمیزنه!در شرایطی که به قول شما قراره فرتی به بلک لیست اضافه شه،میگه الکی بشینم این همه وقتم رو سرمایه گذاری کنم که چی بشه!

  2. سلام آقای مجیدی

    مشکل بزرگ ما ایرانیا از جمله خودم در برخی از موارد حریص بودنمون هست
    تا یه سایتی یه کاری میکنه کپی برداریا پشت سر هم انجام میشه

    ایرانیا تا بدونن با فلان اسکریپت میشه فلان کارو کرد سریع :
    1. اسم برنامه عوض میشه
    2. ایرانیا میان میشن نویسنده و برنامه نویس
    3. فروش به قیمت بالا

    این پیوندها دات آی ار هم که هرچی لینک کپی بردار هست را تو لینک دونیش قرار داده
    دولت با کپی برداری موافق هست

    یا علی

  3. سلام
    ما در پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام، و در حوزه فناوری اطلاعات تا حدودی از این ایده پیروی می کنیم.
    ما علاوه بر اخبار تولیدی خودمان، روزانه میزبان نوشته های زیادی از وب سایت ها، وبلاگ ها های مشهور و گمنام آی تی فارسی هستیم که با رعایت اصول بانشر خبر و ذکر “به نقل از وب سایت …” در ابتدای تمامی اخبار، و با سیاستی برای تولید تیتر مناسب، توانسته ایم علاوه بر اینکه بعد از یک سال فعالیت جنبه اقتصادی سایت را تا حدی مطلوب نگه داریم، به معرفی وبلاگ ها نیز پرداخته ایم و خوشبختانه باعث کلیک خوردن وب سایت آن ها از برسام باشیم.
    ما روزانه به صورت هدفمند با بررسی بیش از 100 منبع خبری فارسی برترین ها را انتخاب کرده و با روشی خاص به بازنشر آن ها می پردازیم. البته این کار برای گروه ما هزینه ایجاد کرده و زمان زیادی را نیز به خود اختصاص داده است.
    این ها در کنار ترجمه باعث شده است که برای بازپرداخت هزینه ها، مدل های تجاری هم برای سایت تعریف کنیم، که تا حدودی موفق بوده است.
    خدا را شکر، بازدیدکنندگان نیز این تلاش را با بازدید روزانه خود از برسام پاسخ داده اند و برسام با رتبه 570 الکسا و بیش از 4000 بازدیدکننده روزانه، از بسیاری از وب سایت های خبری با سابقه آی تی در ایران، جلو افتاده است.
    البته هنوز در ابتدای راه هستیم …راهی سخت که کمک دوستانی چون یک پزشک، می تواند راه را هموار نماید.
    در صورت تمایل می توانیم معرفی کامل تری از وب سایت برسام را برایتان ارسال نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]