مونولوگ- تو جک را نمی‌شناسی

فرانک مجیدی:
جک کوورکیان (آل پاچینو): [مادرم] یه بار بهم گفت: تصور کن، جک، بدترین دندان‌درد توی دنیا. حالا تصور کن اون دندون‌درد، توی تمام استخوان‌های بدنت باشه. این چیزی بود که داشت براش اتفاق می‌افتاد. اون مادرم بود، زندگیم رو وقفش کرده‌بودم… پس، آه…یادمه توی اتاق بیمارستان بودیم، یه اتاق بیمارستان تنگ، یه پنجره‌ی کوچولو روی یه دیوار قرمز، این نمایی بود که باهاش روبرو می‌شد. و همه‌ی دکترا دور مادرم می‌گشتن و سعی می‌کردن زنده نگهش دارن. و من… قادر به کمک نبودم، بی هیچ قدرتی. بی‌فایده و ناتوان… و… و حس کردم… گم شدم… گم شده‌بودم… این، حسی بود که داشتم…


پ‌ن: دکتر کوورکیان یا آن‌طوری که او را لقب داده‌اند، پزشک مرگ، دیروز در سن 83 سالگی در یکی از بیمارستان‌های میشیگان فوت کرد. او که سرطان کبد داشت، دو هفته در بیمارستان به خاطر مشکلات کلیوی و قلبی بستری بود تا اینکه آمبولی ریوی او را از پای درآورد.

کوورکیان که بعضی او را قهرمانی شجاع و بعضی‌ها هم او را قاتلی خونسرد می‌دانستند، در سال‌های دهه 90 با خودروی فولکس واگن خود، سراسر خاک ایالت را برای کمک به خاتمه دادن زندگی بیمارانی دردمندی که امیدی به بهبودی‌شان نبود، طی می‌کرد و در این مدت به 130 نفر یاری رساند.

او، نخستین بار در سال 1990 با ابداع ماشینی که یک بیمار آلزایمری توانست به کمک آن سمی مهلک را به بدن خود تزریق کند، جنبش اوتانازی را شروع کرد. او برای این کار متهم به قتل درجه یک شد، اما مدتی بعد از این اتهام مبرا شد.

او چهار بار دیگر هم به سبب اقدامات خود مورد پیگیری قانونی قرار گرفت تا اینکه در سال 1999 به دنبال کمک به خاتمه زندگی یک بیمار مبتلا به ALS و پخش صحنه مرگ از برنامه 60 دقیقه، متهم به قتل درجه دو شد و بعد از دادگاهی به زندان محکوم شد. بعد از هشت سال زندان، در سال 2007، کوورکیان به شرط عدم تلاش مجدد در زمینه اوتانازی آزاد شد و در چند سال پایانی سخنرانی‌های پراکنده داشت و با بعد از پخش فیلم تو جک را نمی‌شناسی، دوباره اسم‌اش بر سر زبان‌ها افتاد.  آل پاچینو برای بازی در نقش دکتر کوورکیان، در فیلم تلویزیونی «تو جک را نمی‌شناسی» برنده‌ی جایزه‌ی گلدن‌گلوب و امی شد.

کوورکیان زاده دیترویت بود و شخصیتی چندبعدی داشت، او به فلوت و نقاشی علاقه داشت و در زمینه تاریخ و فلسفه مطالعات زیادی داشت. فلسفه کاری او این بود:

وقتی می‌توان به مردم برای ورود به این دنیا کمک کرد، چرا برای خروج آنها از این دنیا، نمی‌بایست کمکی به آنها بشود؟

3 دیدگاه

  1. سلام بسیار عالی بود منم با دکتر موافقم یه روح ازاد بهتر از یه روح حبس شده در زندان کالبد مریض

  2. چند ماه پیش در مورد این فیلم نوشته بودم و اسم مطلب رو هم برگرفته از اسم فیلم گذاشتم “شما جک را نمی‌شناسید” که تقریبن همنینی هست که شما هم نوشتید.
    حالا نکته جالب اینجاست که بی‌بی‌سی این فیلم را “جک تو نمی‌دانی” ترجمه کرده که حالا نمی‌دانم درست ترجمه شده یا بازم سوتی‌ای بوده در ادامه سوتی‌های بخش فرهنگی هنری بی‌بی‌سی که چند روز پیش هم انیو موریکونه را چندین بار انریکو موریکونه نام برده بود
    شایدم من اشتباه می‌کنم؛

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]