شکل‌های مختلف میهن‌پرستی آنلاین

امروز در یاهو نیوز خبر جالبی خواندم. نخست با هم این خبر را می‌خوانیم، سپس می‌رسیم به موضوع تیتر این پست:

یک دانشجوی 23 ساله دانشگاه مینِسوتا به نام «کایریل نگودا»، روزی پشت کامپیوتر نشسته بود. او که دلش برای زادگاهش -شهر Shakhtinsk در قزاقستان- تنگ شده بود، تصمیم گرفت که با «نقشه گوگل»، سفری مجازی به این شهر انجام بدهد، اما در کمال شگفتی فهمید که هیچ نشانی از نام زادگاهش روی نقشه گوگل نیست و اصلا اطلاعات بسیار کمی در مورد کل قزاقستان که نهمین کشور بزرگ دنیاست، روی نقشه گوگل وجود دارد.

او که یک دانشجوی گرافیک وارد به مسائل فناوری بود، نمی‌توانست تحمل کند که چراغ خانه سابق‌اش، همچنان در دنیای مجازی خاموش باشد، بنابراین تصمیم گرفت تا جایی که می‌تواند، نقشه کشورش را تکمیل کند.

او با استفاده از سرویس نقشه‌ساز گوگل یا Google Map Maker، اطلاعات مربوط به شهرها و روستاها و جاده‌ها و اماکن مهم را وارد نقشه کرد. او برای این کار از نقشه‌های کاغذی که همراه داشت استفاده کرد. او تا به حال پانصد ساعت روی پروژه‌اش وقت گذاشته است.


میهن‌پرستی آنلاین می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد، می‌تواند به شکل کاری باشد که «نگودا»ی قراقستانی کرد یا می‌تواند به صورت رأی‌های تکراری و پرشور به ورزشکاران در وب‌سایت‌های فرنگی یا امضای پتشین‌های میهن‌پرستانه با رگ‌های گردن برجسته باشد، می‌تواند به صورت تلاش‌های کم سر و صدا در ویکی‌های فارسی و انگلیسی هم باشد.

قضاوت در مورد خوب، زشت یا بد بودن این فعالیت‌ها با شما.

12 دیدگاه

  1. من نقشه شهر خودمونو کشیدم اتفاقا گوگل یه تیشرت هم هدیه داد بهم.
    کار خ.بی هست در صورتی که تعصبهای شخصی رو داخل کار نکنید

    1. من هم نقشه شهر نیم میلیونی خودم که توی گوگل مپ کاملا خالی بود، کامل کردم (حدود 1500 ویرایش) و گوگل می خواست برام تی شرت بفرسته ولی بخاطر تحریم از من آدرس غیر از ایران خواست، منم بیخیال تی شرت شدم و بجاش فقط یک تقدیرنامه از طریق ایمیل گرفتم.

  2. همیشه وبلاگ شما را می‌خوانم. چیزهای خوبی در آن برای خواندن پیدا می‌شود. ولی از روحیهٔ عافیت‌طلبانه‌اش در این دوران پرآشوب ایران هیچ وقت خوشم نمی‌آمد. همیشه فکر می‌کنم اصل کلی‌ای که همیشه رعایت می‌کنید این است که چیزی ننویسید که عموفیلترچی خوشش نیاید و خدای نکرده رزق‌تان قطع شود.

    من البته کوچکترین حقی دربارهٔ این که شما چه بنویسید و چه ننویسید ندارم. و همین وبلاگ هم به نظر من خودش کار خیلی خوب و بزرگی است. این تنها حس درونی خودم بود که همیشه نسبت به وبلاگ شما داشتم و گفتم خوب است به شما بگویم که بدانید.

    ولی در این نوشتهٔ شما یک حس مسئولیت اجتماعی می‌بینم که خوب می‌فهمم‌اش. و خوشحالم از دیدن چنین نوشته‌ای در وبلاگ شما.

  3. سلام دکتر… میهن پرستی از نوع اینجوریش شدیدن بین نسل دوم مهاجرا رایجه. ایرونی هایی که زدن بیرون از ایران شاید خودشون طی سال ها مسائل و گیرهای زیادی با ایران داشته و دارن اما بچه هاشون به شدت عاشق ایران هستند… ایران ندیده و نشناخته که البته این عشق می تونه نوعن مرضی باشه! موفق باشی

  4. خب چیزی که مشخصه اینه که همه ما میهن پرستیم…
    این کار تا زمانی که باعث تحقیر و آسیب رساندن به فرهنگ و اقوام مختلف نشده وظیفه هر کسی هست…
    کار این فرد باعث افتخاره

  5. واقعا به این فرد به خاطر میهن پرستیش حسودیم میشه،من دوستای آنلاین خارجی زیادی دارم اما خیلی وقتها واقعا نمی دونم چیه ایران رو بهشون معرفی کنم

  6. راستی یه اشتباه کوچیک توی نوشته‌تون هست:

    «می‌تواند به صورت تلاش‌های کم سر و صدا در ویکی‌های فارسی و انگلیسی هم باشد.»

    احتمالاً منظورتان از «ویکی» ویکی‌پدیا است. همان طور که حتماً بهتر از من می‌دانید، ویکی یک نام عمومی است که به دسته‌ای از وب‌سایت‌هایی که کاربران‌شان می‌توانند آن‌ها را ویرایش کنند گفته می‌شود. البته یکی از معروف‌ترین ویکی‌ها دانشنامهٔ ویکی‌پدیاست. ولی به کار بردن ویکی به تنهایی برای اشاره به ویکی‌پدیا دقیق نیست، چرا که من به همان اندازه می‌توانم تصور کنم که شما منظورتان از ویکی، ویکی‌ای است که برای پارسی‌لاتک ساخته شده: http://www.parsilatex.com/mediawiki

  7. سلام دکتر مرسی بسیار عالی بود این هم نوعی میهن پرستی جالب است

    البته در جواب اون دستمون هم باید بگم دوستان خارج از کشور تو نت یه پی داف هایی از ایران تهیه کردن که زمان سال نو به همکارانشون میدن و ایران رو به اون ها معرفی میکنن کمی سرچ کنن پیدا میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]