پایش سلامت عمومی با ابزاری به نام توییتر

0

توییتر به کاربرانش اجازه می‌دهد تا در قالب 140 حرف یا کمتر در مورد هر چیز که دوست دارند بنویسند: فیلم مورد علاقه‌شان، حوادث طبیعی یا غذای خوشمزه‌ای که خورده‌اند.

اما دو دانشمند علوم کامپیوتر در دانشگاه جانز هاپکینز دریافته‌اند که با توییت‌ها می‌توان وضعیت سلامت عمومی جامعه را رصد کرد. این دو دانشمند «مارک دردزه» و «مایکل جی پاول» هستند، آنها دو میلیارد توییت انجام شده بین می 2008 و اکتبر 2010 را وارد کامپیوتر کردند و بعد به کمک نرم‌افزاری، یک و نیم میلیون توییت را که در مورد وضعیت پزشکی و سلامت بود، جدا کردند.

آنها با تحلیل این توییت‌ها دریافتند که می‌توان اطلاعات ارزشمندی از آنها استخراج کرد، حتی می‌شود به اطلاعاتی درست یافت که پزشکان این بیماران هم از آن بی‌خبرند، مثلا مصرف داروهایی غیر از داروهای تجویزی توسط بیماران.

گرچه پیش از این محققان دریافته بودند که از توییتر می‌توان برای رصد بروز و شیوع آنفلوآنزا استفاده کرد، اما تا پیش از تحقیق اخیر، هیچ شخص یا گروهی تلاش نکرده بود که از توییتر برای کسب اطلاعات در گستره وسیع‌تری از بیماری‌ها از بی‌خوابی و آلرژی گرفته تا چاقی و افسردگی استفاده کند.

دردزه و پاول که از مرکز زبان و تحلیل گفتار دانشگاه هم بهره جسته‌اند، تا به حال به برخی از نتایج تحقیقشان به صورت پراکنده اشاره کرده‌اند، اما در نظر دارند در جریان همایش وبلاگ‌ها و رسانه‌های اجتماعی، در بارسلونا در 18 جولای، به صورت کامل این نتایج را منتشر کنند.

با بررسی توییت‌ها این دو پژوهشگر متوجه عوارض جانبی داروها و همچنین مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان  آنفلوآنزا از سوی برخی بیماران شده‌اند.

تحقیق این دو، کار ساده‌ای نبود، چون هوش مصنوعی کار دشواری در درک توییت‌های مردم دارد، مثلا وقتی کسی بنویسد که «رفتم فروشگاه، دیدن قیمت کالاها بالا رفته، سردرد گرفتم.» یا « فیلم جدیدی دیدم و در تب بازی هنرپیشه اولش هستم.»، الگوریتم کامپیوتری باید این توییت‌های عمومی را از توییت‌های مربوط به وضعیت پزشکی و سلامت افتراق دهد.

در مورد دویست هزار توییت مربوط به وضعیت پزشکی، موقعیت جغرافیایی کاربر هم مشخص بود و بنابراین می‌شد از آنها برای بررسی میزان بروز و شیوع آنفلوآنزا و آلرژی استفاده کرد. با بررسی آنها می‌شد به آسانی دریافت که فصل آلرژی در ایالت‌ها گرمسیرتر، زودتر و در مناطق شمالی، دیرتر رخ می‌دهد.

البته اطلاعات پزشکی که به این گونه از توییتر استخراج می‌شوند، نقایصی هم دارند، مثلا معمولا کاربران به طول مدت بیماری و زمان خاتمه اشاره نمی‌کنند و فقط در زمان شروع مشکل، در مورد توییت می‌کنند یا مثلا از آنجا که بیشتر کاربران توییتر جوانان هستند، کمتر می‌توان توییت‌های در مورد مشکلات پزشکی میانسالان و سالمندان در توییتر پیدا کرد.

منبع: نشریه دانشگاه جانز هاپکینز


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این دانشجوی 18 ساله با هوش مصنوعی 19 شخصیت سیمپسون‌ها را به صورت شخصیت‌های واقعی درآورد!

برودی هالبروک دست به کار جالبی زده و جان تازه‌ای به شخصیت‌های محبوب سریال سیمپسون‌ها داده است. او در این مورد نوشته:«من از Midjourney برای تبدیل شخصیت‌های مورد علاقه‌‌ان از انیمیشن‌ها به قالب انسان استفاده کردم. البته برخی از اعضای…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…

بیماری‌ها و مشکلات روانی می‌توانند به مانند همین غول‌های تصور شده توسط میدجرنی باشند، اما می‌توان…

تا وقتی کسی مبتلا به یک مشکل روانپزشکی نشده باشد یا آشنا و فامیلی نداشته باشد که مبتلا به شکل جدی آنها باشد، نمی‌داند که چقدر روی کیفیت زندگی تاثیرگذار هستند. کسی که افسردگی ندارد، تعجب می‌کند که مثلا چطور کسی از قدم زدن یا غذای خوب یا…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.