زرنگ‌ترین طرفداران فناوری: کسانی که نه زود خرید می کنند و نه دیر

نویسنده مهمان: محمد مقدس

اخیراً بررسی و نوشتن در رابطه با گجت‌های روز تبدیل به کاری بس دشوار شده است؛ چرا که متأسفانه در بعضی موارد، شاید در همان ده دقیقه‌ی اول آزمایش، گجت با مشکل و خطاهای متفاوتی روبرو شود. همین امر سؤالی را در ذهن کاربر می‌پروراند که چرا محصولات جدید با مشکلات فراوان در بازار عرضه می‌شوند.
هرچند، تولیدکنندگان امروزه به محصولات به عنوان آزمایش نگاه می‌کنند، و با کوتاه کردن زمان ارائه‌ی به‌روزرسانی، عمر مشکلات را به حداقل رسانده‌اند. چند وقت پیش می‌خواستم در مورد یک گوشی تازه برایتان در یک پزشک برایتان بنویسم، اما وقتی ویدئوی آن را در یوتیوب دیدم و کرش کردن این دوربین تازه را در یک نمایشگاه دیدم، با تردید روبرو شدم!

حال با این اوصاف تکلیف علاقمندان به گجت‌های نوظهور و جنجالی چیست؟

می‌توان هیچ خریدی نکرد، یا تنها محصولاتی را خرید کرد که آزمایش خود را در دراز مدّت پس داده‌اند. اما قطعاً بازدیدکنندگان یک‌پزشک صبر ایوب ندارند و همیشه گجتی تازه و بروز را خواستارند. و قطعاً با این مورد که گجت‌های تازه وارد بی‌عیب و نقص نیستند کنار خواهند آمد.
این گونه بنظر می‌رسد که برای اکثریت، منطقی‌تر این است که نه خیلی زود و نه خیلی دیر اقدام به خرید کنند. در این صورت، هنوز می‌توان گفت یکی از اولین افرادی هستید که طعم یک محصول جدید را می‌چشد. اما نه مانند افرادی که قبل از عرضه‌ی یک محصول در خیابان چادر زده تا نخستین خریدار باشند. در عوض با این کار، به تولید کنندگان فرصت کافی داده‌اید تا مشکلات فلج‌کننده‌ای که باید قبل از عرضه‌ی محصول حل می‌شد، برطرف نمایند. (یا درحالت بدبینانه‌تر، از این بابت اطمینان حاصل می‌کنیم که شاید سازنده قصد برطرف کردن مشکلی خاص را نداشته باشد.)

شاید مرورهای مختلفی که در وب‌های معتبر در رابطه با گجتی جدید می‌خوانیم قابل اعتماد باشند، اما نمی‌توان تنها با تکیه بر حرف این سایت‌ها یا عموم کاربران فوروم‌ها که با دید غیرحرفه‌ای یا توأم با تعصب نسبت یه یک گجت نظر خود را بیان می‌کنند، به آن گجت اطمینان کرد. اگر تنها چند هفته برای خرید یک گجت جنجالی تحمل داشته باشید، می‌توانید با مرور مطالب و بازبینی‌های مختلفی که مردم عادی و مشتری‌هایی که عملا محصول را خریده و آزمایش کرده‌اند، در سایت‌های همچون Amazon.com، دید وسیعی از عملکرد گجت موردنظر در دنیای واقعی به دست آورید و سرانجام به نتیجه‌ی این سوال خواهید رسید که: آیا این محصول واقعاً هدفی که برای آن تولید شده‌است را داراست یا خیر؟ آیا همان چیزی است که من می‌‌خواهم؟ در این فاصله دیدن ویدئوهای گجت در یوتیوب و همچنین سرکشی به فوروم‌های ایرانی می‌تواند شما را از کیفیت محصول و نبود مشکل مطمئن کند.

البته کاربران ایرانی در این میان با مسائل خاص خود هم روبرو هستند، مسئله بسیار مهم برای ما، مسئله قیمت است. غالبا عموم گجت‌ها، به خصوص گجت‌های پیشرفته، وقتی «نوبرانه» وارد بازار می‌شوند، قیمتی بسیار بیشتر از حد واقع دارند. مثلا آی‌فون یا آی‌پد در روزها و هفته‌های تخصت ورود، قیمتی به شدت غیرواقعی دارد. از سوی دیگر، وقتی شما یک گوشی نو می‌خرید، در بسیاری از موارد لازم است که برای سازگاری با زبان فارسی، رام مناسبی نصب کنید که این رام معمولا در روزهای نخست یا اصلا وجود خارجی ندارد یا رام مناسبی نیست. بنابراین حتی یک درنگ یک ماهه، باعث می‌شود، شما یک گوشی یا تبلت گران را برای مثال صد تا دویست تومان ارزان‌تر تهیه کنید و مشکلات کمتری داشته باشید.

اینکه در محله‌ خود اولین نفری باشید که یک گجت خاص را خریداری کرده‌اید شاید واقعا جذاب باشد؛ اما دوم یا سوم بودن هم بد نیست! و در واقع بسیار هوشمندانه‌تر نیز خواهد بود. مگر اینکه وقت و سرمایه‌ای بی‌نهایت داشته باشید تا صرف گجت‌های ناآزموده کنید.

منبع

8 دیدگاه

  1. من شخصا دوست دارم گجتهایی که دارای فن آوری جدید باشد را خرید کرده و از آنها استفاده کنم. ولی متاسفانه خیلی از این گجتها یا در ایران موجود نیستند یا اگر هم باشد با قیمتی بسیار بالاتر از قیمتهای جهانی ارائه میشود. و علتش هم اینست که معمولا این گجت ها بصورت غیرمجاز وارد بازار ایران شده و قیمت آنها کنترل شده نیست.

  2. واقعا مقاله ی جالب و خوندنی بود . کاملا موافقم که اگر کسی برای رسیدن به چیزی که دلخواهشه کمی صبر داشته باشه موفق تره .
    من خودم یکبار قربانی این موضوع شدم و گوشیم بعد از 1 ماه تقریبا نصف هزینه ای که پرداختم نزول قیمت داشت

  3. با سلام . خسته نباشید، پاراگراف یکی مانده به آخر، خط سوم، کلمه “نخست” اشتباهاً “تخصت” تایپ شده که بهتر است تصحیح فرمائید

  4. با سلام وعرض معذرت ؟؟؟؟؟ این نظر بود یا مقاله ؟/؟؟همه خوانندگان ده برابر این مسئله را بلدند. بی زحمت کاملش کن و نیمه تخصص اش کن دوتا مثال موردی یکیش حتما” گالکسی تب و 10ی7 باشد دیگری هم ایفون نباشد . چون همه میدانیم خوب است اما درد ما نمیخورد .قصد جسارت نداشتم باور کن. و خدا حافظت

  5. محصولات اپل همیشه در ایران قیمت غیرواقعی دارند (شاید بدلیل ورود غیرمستقیم به کشور). مثلا قیمت یک آیفون و یک گوشی با مارک غیر اپل در خارج از ایران هر دو حدود 500 دلار است، اما آیفون در ایران 900 تومان و آن گوشی 500 تومان به فروش میرسند.
    من به شخصه هیچ گوشی موبایل را “نوبرانه” نمیخرم و صبر میکنم تا افت قیمت کند و تعدیل شود.

  6. مثلا می خواهم اکسس پوینت 802.22 برای دسترسی موبایل در تهران برای کار روزنامه نگاری حرفه ای ام بخرم . از دوستان اهل فن شنیده ام که تا 100 کیلومتر برد را پوشش می دهد . ولی دریغ از ارائه و عرضه آن در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]