ظهور سیاره هوشمندان

5

در فیلم «ظهور سیاره میمون‌ها» که به تازگی در سینماهای آمریکا به نمایش گذاشته شده است، ما میمون‌های هوشمندی را می‌بینیم که بر سیاره زمین حکومت می‌کنند. ماجرای این فیلم از این قرار است که یک دانشمند جوان ایده‌آل‌گرا که در جستجوی راهی برای درمان آلزایمر است، میمون‌های با ضریب هوشی بالا خلق می‌کند، اما موجودات دست‌ساخته او در ناخواسته، بشریت را نابود می‌کنند.

این سناریوی استانداردی است که در بسیاری از فیلمهای تخیلی دیده می‌شود و در آنها با نگاهی بدبینانه به تأثیرات فناوری بر جامعه انسانی، نگریسته می‌شود. اما همین امسال، پیش از به نمایش در آمدن فیلم «ظهور سیاره میمون‌ها»، هالیوود فیلم دیگری هم ساخته بود که در آن موضوع افزودن بر توانایی ذهنی مطرح شده بود. این فیلم بی‌مرز یا Limitless و در آن «بردلی کوپر» در نقش نویسنده‌ای ناموفق، با استفاده از قرص‌هایی این توانایی را پیدا می‌کند که از 100 درصد ظرفیت مغزی خود استفاده کند.

اما دیدن این دو فیلم ممکن است این سؤال را برای ما مطرح کند که آیا حقیقتا راهی برای افزودن بر هوش و توانایی‌های ذهنی در جهان واقعی وجود دارد؟

تا حالا بیشتر تمرکز دانشمندان بر درمان بیماری‌هایی مثل آلزایمر، دمانس یا سکته مغزی متمرکز بوده است و نه هوش‌افزایی. با این همه از بطن همین پژوهش‌ها ممکن است شیوه‌های برای هوش‌افزایی هم استخراج شود.

شما ممکن است با داروهای افزایش‌دهنده قوای شناختی مثل ریتالین یا اَدِرال Adderall آشنا باشید، این دارو برای درمان اختلال بیش‌فعالی . کاهش توجه مورد استفاده قرار می‌گیرند. داروی دیگر، داروی مودافینیل یا Provigil است که برای درمان خواب‌آلودگی مفرط مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مشخص شده است که بعضی از داروهای مورد استفاده در آلزایمر مثل  آریسپت یا دونِپِزیل، می‌توانند حافظه بیماران دچار دمانس را تقویت کنند.

اما حتی بهترین داروهایی که ما در اختیار داریم، قادر نیستند که برای ضریب هوشی شما بیفزایند و مشخص نیست که واقعا در افزاد سالم تقویت کننده قوای شناختی باشند.

گرچه در حال حاضر بازار فروش مکمل‌هایی مثل جینسنگ که یا بی‌اثرند یا تأثیر جزئی برای توانایی‌‌هی ذهنی دارند، داغ است، اما با توجه به پیشرفت‌های سریع در دانش علوم اعصاب، انتظار می‌رود که به زودی شاهد عرضه داروهای مؤثرتری باشیم.

اما تنها شیوه ممکن افزایش توانایی‌های ذهنی دارو نیست. شیوه آزمایشی دیگر تحریک عمقی مغز است که در آن الکترودهایی در مغز بیمار جایگذاری می‌شوند تا پیام‌های الکتریکی به مغز بفرستند. در حال حاضر از این شیوه تنها برای درمان پارکینسون و دیگر بیماری‌های عصبی توأم با رعشه، استفاده می‌شود. اما در سال 2000، پژوهشگرانی که کاربرد این شیوه را درمان چاقی، مورد بررسی قرار می‌دادند، متوجه شدند که حافظه بیمارشان بهتر شده است. سال پیش، یک پژوهش در ابعاد کوچک، نشان داد که تحریک عمقی مغز می‌تواند علایم بیماران مبتلا به آلزایمر را کاهش دهند.

البته تهاجمی بودن این شیوه مانعی بر سر آزمایش آن در افراد سالم است، اما پژوهشگران در صدد هستند که شیوه غیرتهاجمی‌ای برای تحریک مغز را به جای تحریک عمقی مغز مورد بررسی قرار دهند، در این شیوه، از امواج فراصوت استفاده می‌شود. این روش «تحریک مغناطیسی از ورای جمجمه» نامیده می‌شود و از آن برای درمان افسردگی، میگرن و سکته استفاده می‌شود و می‌تواند به عنوان شیوه‌ای برای افزایش توانایی‌های ذهنی مورد استفاده قرار بگیرد.

شیوه محتمل دیگر برای هوش‌افزایی، شیوه ژنتیکی است، همان شیوه‌ای که در فیلم «ظهور سیاره میمون‌ها»، دانشمند جوان از آن استفاده کرد و میمون‌ها را هوشمند کرد. در این فیلم جیمز فرانکو در نقش دانشمند جوان، با استفاده از یک ویروس، تغیراتی در ژنوم سلول‌های مغز ایجاد می‌کند، طوری که سلول‌های خودشان را تعمیر می‌کنند و در سوژه‌های سالم بر میزان قدرت مغز، افزوده می‌شود.
اما در دنیای واقعی، تجربه‌هایی از این دست، بیشتر از موفقیت با شکست مواجه شده‌اند. یکی از تجربه‌های تلخ، در سال 1999 به وقوع پیوست، زمانی که جسی گلسینگر -یک جوان 19 ساله مبتلا به یک بیماری سوخت و ساز نادر- هنگامی که تحت ژن‌درمانی قرار گرفت، درگذشت.

شیوه محتمل دیگر، اتصال مغز و کامپیوتر به هم است. شاید این شیوه را بیش از حد علمی تخیلی بدانید و لابد حالا که این سطور را می‌خوانید، با خودتان خیال می‌کنید که روزی روزگاری ممکن است، شکاف‌های USB روی سرتان تعبیه شود تا از طریق آن با کامپیوترها ارتباط مستقیم برقرار کنید.
اما حقیقت این است که پیوند انسان و کامپیوتر، از مدتی پیش عملی شده است! پیوند‌های الکترونیکی حلزون گوش، در واقع جلوه‌ای از این کار هستند.

اما ما تا زمان وصلت حقیقی و بی‌واسطه با کامپیوترها شاید چند دهه فاصله داشته باشیم. تا آن زمان البته می‌توانیم باواسطه به کمک کامپیوترها، کاراتر باشیم.

پس به طوری که می‌بینید، همه شیوه‌های هوش‌افزایی در مراحل ابتدایی و آزمایشگاهی هستند. با این همه از همین حالا دغدغه‌های اخلاقی و اجتماعی در این مورد به وجود آمده است. اما باید این بدانیم که همیشه در تاریخ در بدو ایجاد فناوری‌های نو مثل تلویزیون و الکتریسیته مقاومت‌ها و نگرانی‌هایی در مورد آن ایجاد شده است.
زمانی که راه‌آهن ایجاد می‌شد، برخی گمان می‌کردند که سیستم بدن زن‌ها نمی تواند سرعت بیشتر از 50 مایل در ساعت را تاب بیاورد و ممکن است در سرعت بیشتر، رحم‌های زن‌ها از بدنشان خارج شود! ما در حال حاضر به این تصورات و نگرانی‌ها می‌خندیم، آیا چند دهه بعد هم زمانی که فیلم «ظهور سیاره میمون‌ها» را مرور می‌کنیم و نگرانی‌های این روزهایمان را به یاد می‌آوریم، خواهیم خندید؟

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

وقتی به رویدادهای تاریخی مهم و مکان‌های مشهور از زاویه دید متفاوتی بنگریم (گالری عکس)

همیشه زاویه دید خیلی مهم است. ما در مورد برخی از رخدادهای مهم تاریخ، همیشه یک یا چند عکس شاخص در ذهنمان است، در صورتی که همان عکس‌ها پشت صحنه‌های جالبی داشته‌اند که از آنها غافل شده‌ایم.به صورت مشابهی روتین‌ترین عکس‌های از بناهای مشهور،…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

داستان واقعی اسکینر: روانشناس مشهور دهه ۱۹۴۰- آیا او واقعا دخترش را در داخل یک جعبه برای آزمایشاتش…

بوروس فردریک اسکینر معروف به بی‌اف اسکینر یک روانشناس، رفتارشناس، نویسنده، مخترع و فیلسوف اجتماعی آمریکایی بود. او در ۲۰ مارس ۱۹۰۴ در Susquehanna در پنسیلوانیا به دنیا آمد و در ۱۸ اوت ۱۹۹۰ در کمبریج، ماساچوست درگذشت.اسکینر بیشتر به خاطر…

عکس‌های قبل و بعد بی‌نظیر تاریخی: بناها و مناظر در گذر زمان

عکس‌های قبل و بعد همیشه علاقه‌مند زیادی دارند. مدتهاست که در اینترنت عکس‌های قبل و بعد افرادی که رژیم لاغری اختیار می‌کنند یا بدنسازی می‌کنند یا جراحی زیبایی می‌کنند، منتشر می‌شود و محبوبیت زیادی هم دارند.اما در سطحی ژرف‌تر، بیایید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. رضا می گوید

    مثل همیشه عالی و خواندنی نوشتید . سپاس بیکران!

  2. الهام - روح پرتابل می گوید

    بسیار از این مطلب لذت بردم
    ممنونم

  3. saeidrad می گوید

    دقیقا هم استفاده از ریزتراشه ها در مغز و هم تولید انسان سفارشی از دستاوردهایی است که بشر امروز به اون دست پیدا کرده .
    و دقیقا سینما و رسانه همیشه عنصری بوده که از اون برای منظور های مختلف استفاده شده .

  4. یک پزشک دیگر می گوید

    very accidentally i undresood in weekend box-office at u.s “Rise of the Planet of the Apes” held the top spot for the second week in a row, earning an estimated $27.5 million in weekend take. excuse me if it was someextent irrelevant

  5. آقای باهوش (BriskGent) می گوید

    کلهم متن یه طرف اون ، پاراگراف آخر و نتیجه‌گیری‌ش یه طرف :دی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.