چرا همایش امشب اپل، مهم است؟!

مدت‌هاست که بسیاری از علاقه‌مندان فناوری به صورت عام و مشتقان اپل به صورت خاص، منتظر همایش امشب اپل بوده‌اند.

اما چرا این همایش اینقدر مهم است؟  چرا برخی گمان می‌کنند این همایش نه‌تنها یک رویداد تعیین‌کننده برای اپل خواهد بود، بلکه نقطه عطفی برای دنیای فناوری هم به شمار خواهد رفت؟

اهمیت این همایش نه تنها به خاطر محصول (و شاید هم «محصولات» معرفی شده) خواهد بود، بلکه به خاطر تحولاتی است که این همایش به دنبال خواهد داشت.

زمانی را مجسم کنید که اپل، آی‌پاد را معرفی کرد، آی‌پاد را شاید خیلی‌ها در آن زمان، تنها یک پخش‌کننده موسیقی خوب تصور می‌کردند، اما آی‌‌پاد در دیدی  ژرف‌تر، قسمتی از فرهنگ را ما تغییر داد. این وسیله، به دنبال خود فروشگاه آی‌تونز را به ارمغان آورد و خرید و دانلود قانونی موسیقی را به عنوان جانشین شیوه قدیمی فروش سی‌دی جا انداخت. در واقع با معرفی آی‌پاد بود که دید مشتریان و سازندگان گجت‌ها عوض شد و آنها دیگر عملا به گوشی‌ها به عنوان وسیله‌ای برای سرگرمی‌سازی نگاه کردند.

زمانی که آی‌فون معرفی شد، باز هم در روزها و ماه‌ها نخست، خیلی از ماها به این گوشی، صرفا به عنوان یک گوشی لمسی خوب نگاه می‌کردیم، اما این وسیله هم قسمت دیگری از فرهنگ ما را تغییر داد، این گوشی عملا نشان داد که اپلیکیشن‌ها چه اندازه مهم هستند، آی‌فون نشان داد که داشتن یک فروشگاه غنی اپلیکیشن چقدر مهم است و یک گوشی تنها یک وسیله سخت‌افزاری با قابلیت مکالمه و آنتن‌دهی خوب یا یک دوربین چند مگاپیکسلی نیست. بله! پیش از آی‌فون هم اپلیکیشن‌ها بودند، اما این آی‌فون بود که اپلیکیشن‌ها را در توجه عامه مردم قرار داد. آی‌فون حتی شیوه و میزان استفاده مردم از لپ‌تاپ‌ها و دسکتاپ‌ها را عوض کرد و عملا تأثیر زیادی روی سیستم عامل مک گذاشت.

بنابراین اگر از این زاویه به همایش امشب نگاه کنیم که معرفی هر محصول سخت‌افزاری مهم، می‌تواند فرهنگ کاربری را هم عوض کند، همایش امشب اهمیتی دو چندان، پیدا خواهد کرد.


تبلت اجتماعی: یکی از چیزهایی که همایش امشب اپل را مهم می‌کند، معرفی اپلیکیشن رسمی فیس‌بوک برای آی‌پد است.

بله! اپلیکیشن‌های متفرقه فیس‌بوک برای آی‌پد و همچنین اندروید، پیش از این معرفی شده بودند و به وفور وجود داشتند. اما معرفی اپلیکیشنی که برای تبلت بهینه شده باشد، اهمیت زیادی دارد.

برای آماده شدن این اپ، اشخاص زیادی ساعت‌های طولانی کار کرده‌اند و چند بار هم معرفی این اپ به تأخیر افتاده است. گمان می‌رود که محیط کاربری ویژه ‌ HTML5 فیس‌بوک که به پروژه اسپارتان موسوم است، در همین جریان معرفی شود.

اما چرا باید معرفی اپ بهینه شده فیس‌بوک برای یک تبلت آنقدر اهمیت داشته باشد که در جریان یک همایش مهم معرفی شود. گمان می‌رود که این دو مورد زیر در این اهمیت، دخیل باشند: 1- فیس‌بوک اپلیکیشن‌اش را به صورت رسمی تنها برای آی‌پد معرفی خواهد کرد. 2- سیستم آی‌کلاد اپل وارد تار و پود فیس‌بوک شود.

مورد دوم اهمیت بسیار زیادی دارد، به طوری که می‌دانید که فیس‌بوک اجازه می‌دهد که کاربرانش از طریق سرویس پخش موسیقی جاری «اسپاتیفای»، موسیقی کشف کنند و آن را بخش کنند و به اشتراک بگذارند. تصور می‌شود که به زودی کاربران فیس‌بوک از طریق آی‌تونز و به کمک آی‌کلاد بتوانند کار مشابهی انجام بدهند.

باید قبول کنیم که در دنیایی که دسترسی به رسانه‌ها و گیم جنبه اجتماعی پیدا کرده است، استفاده از شبکه‌های اجتماعی در تبلت‌ها، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و بنابراین داشتن اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی که تجربه بهتری به کاربران بدهند، اهمیت زیادی دارند. بنابراین یک اپلیکیشن باکیفیت فیس‌بوک می‌تواند به فروش هر چه بیشتر آی‌پد کمک کند.


اما یکی از ویژگی‌های iOS5 که یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های ایفون جدید خواهد بود، ویژگی دستیار هوشمند است. به طوری که می‌دانید نام همایش امشب Let’s Talk iPhone است و برخی گمان می‌کنند که مفهوم پنهان شده در این عنوان، رونمایی از همین ویژگی انقلابی است، ویژگی‌ای که به کاربر آی‌فون امکان می‌دهد با فشار و نگاه داشتن دکمه Home، بتواند به گوشی خود پاره‌ای از دستورات صوتی بدهد، مثل این: قرار ساعت پنج امروزم را با فلانی، لغو کن! یا اینکه با فلانی تماس بگیر و اگر در دسترس نبود، این پیام را برایش بفرست.

بنابراین انتظار ما برای همایش امشب (به وقت ما) اپل، فقط برای رونمایی از آی‌فون‌ای با پردازشگر بهتر، صفحه عریض‌تر یا دوربین بهتر نیست، بلکه ما چشم‌انتظار معرفی ویژگی‌هایی هستیم که گرچه احتمال دارد در هیاهوی گجت آی‌فون، اخبار آنها کمتر جلوه کنند، اما نوید دنیایی بهتر و متفاوت را به ما می‌دهند.

منبع: cultofmac.

2 دیدگاه

  1. سلام
    واقعاخسته نباشین ،راستش به نظر من که این رویداد فی النفسه دارای اهمیت این چنینی ،در این مقیاس و اندازه نیست و این اهمیت را رسانه ها ایجاد کردند ،البته این نظر منه و شاید کمی بدبینانه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]