ویکی‌پدیا، گوگل و موزیلا امروز سیاه‌پوش هستند

اگر امروز سعی کنید که صفحه‌ای از ویکی‌پدیا را باز کنید، می‌بینید که ویکی‌پدیا سیاه‌پوش شده است، شما صفحه‌ای را می‌بینید که در آن نوشته شده است:

دنیایی بدون دانش رایگان را تصور کنید
بیشتر از یک ده است که ما، میلیون‌ها ساعت را صرف ساختن بزرگ‌ترین فرهنگ‌نامه در تاریخ بشریت کرده‌ایم. اکنون، کنگره آمریکا در نظر دارد که قانونی تصویب کند که می‌تواند به طرز وخیمی به آزادی و در دسترس بودن اینترنت صدمه بزند. برای آگاهی‌بخشی، ما به مدت 24 ساعت، ویکی‌پدیا را سیاه‌پوش می‌کنیم.

البته سیاه‌پوش شدن ویکی‌پدیا فقط در مورد ویکی‌پدیای انگلیسی است.

در 24 ساعت پیش رو چنانچه به مطالعه صفحه‌ای از ویکی‌پدیای انگلیسی نیاز مبرم داشتید، می‌توانید با افزودن یک حرف m به آن و استفاده از نسخه موبایل ویکی‌پدیا کار خودتان را راه بیندازید.

به این صورت که مثلا http://en.wikipedia.org/wiki/example را به http://en.m.wikipedia.org/wiki/example تبدیل کنید.

پی‌نوشت: گوگل و موزیلا هم به اعتراض مجازی ویکی‌پیدا خواهند پیوست. سیاهپوشی آنها فعلا شروع نشده است یا دست‌کم برای من قابل مشاهده نیست. اما فعلا در صفحه اول گوگل، لینکی با عنوان Please don’t censor the web دیده می‌شود و موزیلا هم در وبلاگ خود گفته است که به زودی صفحه اول این سایت به این صورت درخواهد آمد:

صفحه اصلی گوگل با Doodleای متفاوت‌تر از همیشه:

پی‌نوشت 2: در سایت SOPAStrike.com می‌توانید فهرست کاملی از سایت‌های سیاهپوش امروز را ببینید. در این سایت همچنین کد جاوا اسکرپیتی قرار داده شده که صاحبان سایت‌ها با قرار دادن آن در قالب خود می‌توانند به حرکت اعتراضی علیه SOPA بپیوندند.

بیشتر بدانید: لایحه جنجالی SOPA و پیامدهای آن

17 دیدگاه

  1. با وجود حمایت کامل از این حرکت ویکی پدیا باید بگم اگه لازم به دسترسی هست. میشه با غیر فعال کردن جاوا اسکریپت هم به سایت دسترسی داشت

  2. فکر کنم اگه بخوان اینترنتشون رو ملی کنن، همه سایت ها با هم سیاه پوش می شن! با اینکه بیشتر مراکز اصلی سرویس دهی اینترنت توی امریکاست!

  3. این قانون خیلی بده
    فکر کنم اگه تصویب بشه برای اینایی که برنامه ها یا فیلم ها رو تو اینترنت میزارن مشکل ایجاد بشه که البته برای اونا خوبه ولی برای ما خیلی بد میشه

  4. ممنون از مطالب خوبتونن
    به نظرم ترجمه ی کلمه ی free در ویکی آزاد است نه مجانی و قرابت مفهومی با کلمه ی free software به معنای نرم افزار آزاد دارد )و نه نرم افزار مجانی) دارد…

  5. من هم با مجید موافقم که کلمه ی free به آزاد اشاره داره نه رایگان، از اونجا که کاربرد جابجای این دو تا کلمه در مورد دانش و … کاملاً موضوع رو متفاوت می کنه، بررسی کنید و در صورت موافق بودن، تصحیح کنید

  6. هدف من از کامنت ام این بود که عبارت “دانش رایگان” به “دانش آزاد” در صورت موافق بودن تصحیح بشه که موقع خوندن آدم تعجب نکنه، نه اینکه بدون اینکه متن تصحیح بشه، در جواب بهم بگین موافقین!

  7. در تکمیل کامنت قبلیم باید بگم یه جمله ی معروف بین طرفدارای
    free software
    هست که میگه
    free software is a matter of liberty not price.
    به نظرم تلاش این سایتهام بیشتر به خاطر هدف مقدس تر و البته متعالی تر آزادیست تا قیمت. این قانون پیش از اینکه پول ما رو بگیره دشمن آزادی ماست و تمام تلاش طرفدارام نرم افزار آزاد که یکی از اونها هم ویکی پدیاست ، برای همینه…

  8. با سلام و خسته نباشید. جناب آقای دکتر مجیدی عزیز.بنده با مطالعه بیشتر این قانون به این نتیجه رسیدم که بودن این قانون برای استفاده گان عمومی وبرخی شرکتهایی که افرادی که محصولات خاص و خدمات مشخصی را ارایه میدهند بد نیست و جنبه حمایتی هم دارد. ولی شرکتهایی که منافع سرشار مالی وبدون کنترلی را از این طریق بدست می آورند با تصویب این قانون از دست میدهند…..
    فقط سیوال من از شما این است: اگر به لیست شرکتهای مخالف این فانون نگاهی بیاندازید متوجه میشوید که عمده آنها شرکتهایی هستند که بعنوان منبع و مخترع ویا تولید کننده یک محصول ویا ایده عمل نمی کنندبلکه فقط از ایده ها و نتایج تولیدات استفاده کرده وبا جمع آوری و فرآوری و دسته بندی( ارگانایز کردن) به درآمدهای نجومی دست پیدا میکنند. آیا این درست است؟!http://1pezeshk.com/archives/2012/01/stop-online-piracy-act.html

  9. زنده باد آزادی و دنیای آزاد و بدون محدودیت.

    کار بسیار خوب و همکاری و هماهنگی عالی به نظر می رسد.
    امیدوارم تاثیر گذار باشد مخصوصا اگر گوگل نیز این کار را انجام دهد همه پیروی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]