گرانادا، موفقترین کشور در المپیک ۲۰۱۲ لندن!

ادعایی که در عنوان این پست مطرح شد، عجیب به نظر میرسد! کافی است نگاهی به جدول بازیها بیندازیم. در لحظه نگارش این سطور وضعیت جدول به این ترتیب است:
شما میتوانید وضعیت بهروز شده جدول را در اینجا ببینید.
اما از آنجا که باید انصاف و عدالت را در قضاوت در نظر گرفت، به نظر اصلا خوب به نظر نمیرسد که ما مثلا چین و آمریکا را با آن جمعیت و آن ثروت با یک کشور فقیر آفریقایی مقایشه کنیم.
به همین علت، جداول غیر رسمی هم درست شدهاند که در آن بر اساس نسبت بین مدالها و جمعیت و تولید ناخالص داخلی، وضعیت کشورها با هم مقایسه میشوند.
بر این اساس:
۱- اگر کل مدالها و جمعیت کشورها را ملاک بگیریم، کشور گرانادا با جمعیت ۱۱۰ هزار نفری موفقترین کشور در المپیک لندن بوده است، چرا که توانسته با این جمعیت اندک، یک مدال داشته باشد.
بعد از گراندا کشورهای جامائیکا، باهاما، نیوزیلند، اسلوونی و دانمارک قرار میگیرند.
ایران متأسفانه در این ردهبندی فعلا ۶۱ام است!
۲- اما اگر مدالهای طلا و جمعیت کشور را ملاک بگیریم، تقریبا وضعیت کشورهای برتر به همان صورت بالاست، جایگاه ایران در این ردهبندی مقام ۳۵ام است.
۳- در ردهبندی دیگر میتوانیم کشورها را بر اساس کل مدالهای کسبشده و تولید ناخالص داخلی، مرتب کنیم، بر این اساس گرانادا باز اول است و جامائیکا، مغولستان، ارمنستان، مولداوی، گرجستان، کره شمال و کنیا در ردههای دیگر هستند.
ایران در این ردهبندی سیزدهم است، تقریبا نزدیک به جایگاهی که در ردهبندی معمولی دارد.
ورزشکار طلایی گرانادا که باعث افتخار گرانادا شد، کیرانی جیمز بود که برنده مدال طلای ۴۰۰ متر شد.
با رفتن به این سایت میتوانید جدولهای اینچنینی را مرور کنید.
من با درصد کسب مدال توسط ورزشکارای اعزامی مقایسه کردم. یعنی آمریکا که با بیش ار ۵۰۰ ورزشکار تونسته ۹۱ مدال بگیره، تقریبا ۱۴ درصد ئرزشکارهاش مدال کسب کردن (دقیق اعداد رو نمیدونم ۱۴ ممکنه درست نباشه)
با این روش ایران که ۵۳ ئرزشکار داره و ۱۰ مدال کسب کرده، جایگاه دوم رو بدست میاره
لطفا یه پست هم در مورد ناحقی هایی که در المپیک شد بذارید. چه در مورد ایران و چه در مورد بقیه ی کشور ها.
ممنون دکتر
رتبه بندی کردن با ملاک های دیگه واقعا کار سختیه اما چیزی که روشن با وجود به دست آوردن بهترین المپیک تاریخمون باید خیلی بهتر باشیم
“مقایشه” را اصلاح کنید!
سایت آخری که معرفی کردید ایران رو در لیستش نداره.
یه مطلب مشابه در این مورد همراه با جدول ها:
http://moshayedi.net/london2012/ranking-gdp.html
http://www.moshayedi.net/london2012/
اسم این کشور گرنادا است، وقتی گرانادا می نویسیدش آدم با گرانادای دانمارک اشتباهش می گیرد، گرنادا یک جزیره ای نزدیک آمریکای جنوبی است.
اگه سرعت اینترنت هم به آمار ها برای مقایسه اضافه میشد باز جالب تر هم میشد :-p 😀
به نظرم واقعا اینطوره و باید مدال ها رو تقسیم بر جمعیت کنیم.
اما این هم دیگه افراطه که اون کشورهای کم جمعیت رو ستاره و فوق العاده بدونیم! باید جمعیت به اندازه کافی بالا باشه تا تخمین خوبی به دست بیاد.
برای همینه که توی این سبک رتبه بندی medalspercapita.com رتبه های بالا در انحصار کشورهای ریز هست.
حالا که یه کشور ۱۰۰ هزار نفری تونسته یه مدال بگیره توقع داشته باشیم هر ۱۰۰ هزار چینی یه مدال بگیره! آیا هیچ شانسی برای اونا میمونه که بیان صدر جدول؟!