سرطان تخمدان چه علایمی دارد و تشخیص و درمان‌های آن کدام‌ها هستند؟

سرطان تخمدان

سرطان تخمدان، پنجمین سرطان شایع در خانمها می باشد و هر سال در بریتانیا حدود ۴۳۰۰ نفر از این بیماری می میرند. این بالا بودن میزان مرگ و میر در این بیماری به خاطر این واقعیت می باشد که علایم سرطان تخمدان معمولا تا کاملا پیشرفت نکرده باشند خود را نشان نمی دهند و در نتیجه باعث دیر تشخیص داده شدن و درمان دیررس می شود.

علت بوجود آمدن سرطان تخمدان شناخته نشده است، اما گاهی اوقات این سرطان از یک کیست تخمدان پدید می آید. به نظر می رسد که عوامل هورمونی و ژنتیکی در بروز این بیماری مؤثر باشند. خانمهایی که هیچگاه بچه دار نشده اند و یا خانمهایی که دیرتر یائسه شده اند احتمال بیشتری دارد که به سرطان تخمدان دچار شوند. خانمهایی که یکی از بستگان نزدیک آنها در سنین کمتر از ۵۰ سالگی به سرطان تخمدان دچار شده باشد بیشتر در خطر ابتلاء به این بیماری هستند.

علایم سرطان تخمدان

سرطان تخمدان معمولا در مراحل اولیه اش باعث بروز علایم و مشکلاتی نمی شود، با این حال ممکن است علایمی مشابه علایم کیست تخمدان (مثل قاعدگی های نامنظم) ایجاد شود. در اکثر موارد، علایم و مشکلات هنگامی پیدا می شوند که سرطان به سایر اعضای بدن گسترش پیدا کرده است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد در قسمت پایین شکم.

ورم کردن (باد کردن شکم به علت افزایش مایع)

نیاز به دفع مکرر ادرار

به ندرت، خونریزی غیر طبیعی از مهبل.

همچنین ممکن است علایم کلی سرطان مثل کم شدن وزن، تهوع و استفراغ نیز ایجاد شود. اگر سرطان تخمدان درمان نشود ممکن است به سایر اعضاء بدن مثل کبد یا ریه گسترش پیدا کند.

نحوه تشخیص سرطان تخمدان

اگر یکی از بستگان نزدیک شما دچار سرطان تخمدان شده است، شما باید در این مورد با پزشکتان مشورت نمایید تا آزمایشهای لازم برای اینکه مشخص شود که آیا شما نیز به این بیماری مبتلا هستید یا خیر را انجام دهد. در این آزمایشها ممکن است سرطان در مراحل اولیه و قبل از اینکه علایم آن بروز نماید کشف شود و این اجازه را بدهد که درمان سریعتر آغاز شود. پزشک ممکن است از شما سونوگرافی نماید تا تومور سرطانی را مشخص کند و یا اینکه برایتان آزمایش خون تقاضا نماید تا پروتئین های خاصی که بر اثر این سرطان پدید می آیند را پیدا کند. در غیر اینصورت، اگر پزشک به وجود سرطان تخمدان مشکوک باشد، شکم را معاینه نموده و به دنبال تورم یا بر آمدگی می گردد. همچنین ممکن است برای شما لاپاروسکوپی درخواست شود. سایر آزمایشهایی که ممکن است درخواست شوند عبارتند از عکس رادیوگرافی از سینه و سی تی اسکن از ریه ها یا کبد تا مشخص شود که آیا سرطان به این قسمتها نیز گسترش یافته

درمان سرطان تخمدان

درمان سرطان تخمدان در خانمی که مایل به بچه دار شدن در آینده می باشد، معمولا فقط برداشتن تخمدان و لوله فالوپ مبتلا از طریق

جراحی می باشد. اگر سرطان به سایر قسمتهای دستگاه تناسلی گسترش یافته باشد و یا اینکه بیمار مایل به بچه دار شدن در آینده نباشد، تمام رحم، لوله های فالوپ و تخمدان ها برداشته خواهند شد. بعد از جراحی، نوبت به شیمی درمانی خواهد رسید تا سلولهای باقیمانده سرطانی را از این طریق از بین ببرند. اگر سرطان به سایر قسمتهای بدن گسترش یافته باشد ممکن است نیاز به انجام رادیوتراپی هم باشد. بعد از این اقدامات درمانی، بطور منظم در فواصل زمانی خاصی بیمار باید به منظور چک آپ، آزمایش خون بدهد و تحت معاینه قرار گیرد. فقط در صورتیکه تشخیص و درمان بیماری در مراحل اولیه صورت بگیرد، امکان بهبودی کامل از سرطان تخمدان وجود دارد. با اینحال از هر چهار خانمی که به این بیماری مبتلا می شوند، سه نفرشان وقتی این سرطان در آنها تشخیص داده می شود که سرطان به سایر قسمتهای بدن گسترش یافته است. در این خانمها انجام شیمی درمانی می تواند گاهی اوقات تا سالها از گسترش سرطان جلوگیری نماید، اما به ندرت می تواند سرطان را بطور کامل از بین ببرد.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]