فیبروآدنوم پستان چیست؟ شیوه تشخیص و درمان آن

به رشد بیش از حد یک تبول پستانی (قسمتی از پستان که تولید شیر می کند) و بافت اطراف آن، فیبروآدنوم (Fibroadenoma) گفته می شود. گرچه علت ایجاد فیبروآدنوم مشخص نشده است اما تصور می شود که با حساسیت بافت پستانی نسبت به هورمونهای جنسی زنانه مرتبط باشد. توده های فیبروآدنوم در طی حاملگی سریعتر رشد می کنند که شاید علت آن، افزایش میزان هورمونهای جنسی در چنین مواقعی باشد. فیبروآدنومها در خانمهایی که در سنین ۱۵ تا ۳۰ سال قرار دارند و نیز در خانمهای سیاه پوست شایع تر می باشد.

فیبروآدنوم‌ها معمولا بدون درد هستند. این توده ها می توانند در هر جایی از پستان ایجاد شوند اما بیشتر در قسمت بالایی و خارجی پستانها قرار دارند و اندازه آنها حدود یک تا پنج سانتی متر می باشد. اغلب بیشتر از یک توده وجود دارد و گاهی اوقات هر دو پستان دچار این مشکل می شوند. در بعضی از خانمها چندین فیبروآدنوم همراه با ضخیم شدن بافت پستانی ایجاد می شوند.

فیبروآدنوم‌ها بی‌ضرر هستند اما اگر شما در معاینه پستانهایتان به توده ای برخوردید باید به پزشک مراجعه نمایید تا با بررسی های دقیق مشخص شود که سرطان پستان وجود ندارد.

تشخیص و درمان فیبروآدنوم پستان

پزشک ممکن است برای شما درخواست سونوگرافی و یا ماموگرافی نماید. یک نمونه از سلولهای توده مورد نظر برای بررسی بیشتر به | آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده خواهد شد.

فیبروآدنوم‌های کوچک معمولا نیازی به درمان ندارند. حدود ۳۰ درصد فیبروآدنومها در عرض دو سال بطور خودبخودی کوچک می شوند و یا اینکه بطور کامل از بین می روند. اگر شما نگران فیبروآدنوم هستید و یا اینکه اندازه آن بزرگتر شده است، می توانید آن را از طریق جراحی بردارید. در اکثر موارد، بعد از درمان فیبروآدنومها دیگر عود نمی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]