برای اولین بار در جهان یک استخوان بزرگ ساخته شده با پرینترهای سه‌بعدی به ساق پای انسان پیوند داده شد

جراحان استرالیایی موفق به انجام اولین پیوند استخوان «درشت‌نی» ساخته شده با پرینترهای سه‌بعدی در ساق پای یک جوان شدند. این استخوان مصنوعی با بافت‌های طبیعی، رگ‌های خونی و داربست ساخته شده توسط پزشکان در ساق پا نگه‌داری می‌شود.

این عمل موفقیت‌آمیز که در نوع خود اولین بار در جهان است؛ دو هفته پیش انجام شد. پزشکان پیش از این چهار عمل جراحی دیگر روی پای این جوان برای ساخت داربست و جا انداختن استخوان مصنوعی انجام دادند. پزشکان این عمل جراحی بسیار امیدوار هستند که در ۹ ماه آینده شاهد رشد سالم استخوان در پای بیمار باشند. جنس و بافت این استخوان از خود بدن بیمار گرفته شده است و قابلیت رشد دارد.

از چند سال پیش که بحث پرینترهای سه‌بعدی مطرح شده بود؛ پیش‌بینی می‌شد یکی از کاربردهای حساس آن‌ها در ساخت اجزای بدن انسان باشد. تا کنون؛ بسیاری از بخش‌های کوچک مانند غضروف‌ها یا دریچه‌های قلب به صورت سه بعدی ساخته و در بدن انسان پیوند داده شدند اما امروز شاهد پیوند یک استخوان مصنوعی سه بعدی بزرگ «درشت‌نی‌» در بدن انسان هستیم.


Reuben Lichter به بیماری استئومیلیت (عفونت استخوان بر اثر باکتری و قارچ) مبتلا است که باعث می‌شود استخوان‌های فرد عفونی شده و به تدریج از بین بروند و خرد شوند. وی از ابتدای امسال؛ درد شدیدی در ساق پای راست خود احساس می‌کرد و پس از مراجعه به پزشک متوجه شد به بیماری استئومیلیت مبتلا شده است. این بیمار می‌توانست نسبت به قطع پای خود اقدام کند اما به توصیه پزشکان برای یک سری آزمایش‌ها و بررسی‌های تجربی موافقت کرد و در نهایت حاضر به انجام عمل پیوند استخوان مصنوعی شد. پیش‌بینی می‌شود فرآیند درمان و بهبود پای وی ۱۸ ماه طول بکشد. پزشکان امیدواراند پس از بهبود؛ بتواند همانند افراد عادی راه برود.

پزشکان ابتدا سعی کردند استخوان و عفونت‌های پا را استخراج کنند و سپس به سراغ ساخت داربست مورد نیاز برای نگه‌داری استخوان سه‌بعدی بروند. یکی از مشکل‌ترین مراحل در این پیوند؛ یافتن بافت‌ها و رگ‌های خونی است که به رشد استخوان کمک می‌کنند.

استخوان سه بعدی «درشت‌نی» استفاده شده در این آزمایش در دانشگاه کوئینزلند مدل‌سازی شده و سپس در کشور سنگاپور چاپ شد. این استخوان طوری طراحی شده است که بتواند اطراف استخوان رشد کند و به تدریج جای خود را به استخوان و بافت‌های اصلی بدن بیمار بدهد. این استخوان به مرور زمان تجزیه می‌شود و از بین خواهد رفت. پزشکان مواد اولیه ساخت این استخوان را از دو استخوان و زانوی چپ بیمار به دست آوردند.

این عمل پیوند با کمک پرینترهای سه‌بعدی از قطع عضو یک انسان جلوگیری کرد تا امید وی به بهبودی دوباره زنده شود و بتواند زندگی عادی خود را در آینده از سر بگیرد.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]