معرفی کتاب « درنگ نکن انجامش بده »، نوشته ریچارد برانسون
مقدمهٔ مترجم
گاهی وقتا آدما فکر میکنن برای موفق شدن تو زندگی، باید یک کلید طلایی پیدا کنن، یا خیلی شانس داشته باشن، یا اینکه یه عالمه روشها و فرمولهای عجیب و غریب بلد باشن. اما تجربهٔ کسایی که به موفقیتهای بزرگ رسیدن نشون میده که رمز موفق شدن، یه کدِ هشت رقمی نیست! بلکه، یه راه خیلی ساده است که با تلاش و باور و پشتکار زیاد باید اون رو دنبال کرد.
این کتاب، یه کتاب کوچک و ساده است. نه حرفای عجیب و غریب توش زده شده و نه راههای سخت و پیچیده برای موفق شدن نشون داده. اگه این کتاب تو دستتونه و مطالعه کردنش رو شروع کردین، پس معلومه برای تغییر کردن و موفق شدن، خودتون رو آماده کردین.
پس لطفاً یه چند لحظه صبر کنین. اول یه فنجون چایِ خوشطعم برای خودتون بریزین، بعدش بهترین جای خونه یا هر جای دیگه که هستین رو انتخاب کنین؛ یه جایی که از بودن در اونجا کاملاً احساس راحتی کنین. یه قلم و دفترچه یادداشت هم کنار دستتون بذارین تا اگر چیزِ خوبی به ذهنتون رسید، توش بنویسین. حالا ورق بزنین و به خوندن ادامه بدین، اما یادتون نره که سعی کنین از هر لحظه از خوندنِ این کتاب، لذت ببرین.
به همین سادگی!
امیر توفیقی
amirtofighi@yahoo.com
تابستان ۱۳۸۸
مقدمه
اهالی مطبوعات، من و شرکایم در کمپانی ویرجین (۱) را «گلهای سرکش در بهشت» مینامند. بدون شک ما کارهایمان را به شکلی بسیار راحتتر و سادهتر از اغلب کسب و کارها انجام میدهیم – که نتیجهاش هم این شده که من دو جزیرهٔ استوایی در اختیار دارم که میتوانم روی آنها به خوشگذرانی بپردازم– پس باید روش درستی را انتخاب کرده باشیم. برای من، این روش کاملاً جواب میدهد. من هم سخت کار میکنم و هم به شدت به تفریح میپردازم.
با وجود آنکه در تمام گامهایی که برداشتهام، از قوانین موجود پیروی نکردهام، اما در طی مسیری که پیمودهام، درسهای زیادی یاد گرفتهام. درسهایی که در زندگی آموختهام، از زمانی که سن کمی داشتم و در خانه بودم، آغاز میشوند. آنها در دوران مدرسه و در کسب و کارهایی که داشتم نیز ادامه پیدا کردند – از همان دورهٔ نوجوانی که مجلهٔ دانشآموز را اداره میکردم. هنوز هم در حال یادگیری هستم و امیدوارم این فرایند هیچگاه متوقف نشود. این درسها در طول زندگیم به من کمک کردهاند و برایم مفید بودهاند. حال آنها را به روی کاغذ آوردهام و امیدوارم در میان صفحات این کتاب چیزی بیابید که به شما انگیزه بدهد و الهامبخشتان باشد.
من به داشتن هدف، اعتقاد دارم. البته هیچ ایرادی ندارد که رؤیایی در سر بپرورانید، اما من همیشه به صورت عملی با این مسأله برخورد میکنم. هرگز روزم را با خیالپردازی در مورد چیزهایی که غیرممکن هستند، سپری نمیکنم بلکه، برای خودم هدفهایی را تعیین میکنم و سپس به این میاندیشم که چگونه میتوانم آنها را عملی سازم. دوست دارم هر کاری را که تصمیم به انجامش میگیرم به بهترین شکل، و نه از روی بیعلاقگی و تردید، انجام دهم. وقتی در مدرسه بودم، خواندن و نوشتن برایم خیلی دشوار بود. در آن زمان، هنوز بیماری خوانشپریشی (۲)، چندان شناختهشده نبود و معلمهایم فکر میکردند من تنبل هستم و درس نمیخوانم. به همین دلیل به خودم یاد دادم که مطالب کتاب را از حفظ بخوانم. نتیجهٔ این کار این شده است که امروز حافظهٔ بسیار خوبی دارم که به یکی از بهترین ابزارهایم در کسب و کار تبدیل شده است.
در زمانی که من در حال آغاز زندگیم بودم، همه چیز به نسبتِ این روزها، از ثبات بیشتری برخوردار بود. در آن دوره معمولاً مسیر شغلی افراد مشخص بود، و اغلب همان مسیری بود که پدر هر شخصی پیموده بود. اغلب مادرها هم خانهدار بودند. امروز اما، هیچ چیز قطعی نیست و زندگی به شکلی پرکشمکش، تداوم دارد. مردم ناگزیرند برای اینکه به جایی برسند، تصمیمهای مهمی بگیرند. بهترین درسی که من یاد گرفتهام، این است: درنگ نکن و انجامش بده. مهم نیست کاری که میخواهی انجام دهی، چه کاری است یا انجام دادنش تا چه حد سخت به نظر میرسد. افلاطون، فیلسوف یونان باستان میگوید: «شروع، مهمترین بخشِ هر کاری است».
یک سفر هزار کیلومتری هم با همان گام اول آغاز میشود. اگر از همان ابتدا به این راه نگاه کنید، تمام آن کیلومترهای دشوار و خستهکننده از مسیر را در نظر آورید و به خطراتی که ممکن است در طول مسیر با آنها روبهرو شوید، فکر کنید، ممکن است هیچگاه آن گام اول را برندارید و پا در راه نگذارید. فرقی نمیکند در زندگی قصد دارید به چه چیزی دست پیدا کنید، ولی هرچه که باشد، تا تلاش نکنید، به هدفتان نخواهید رسید. پس اولین گام را بردارید و پا در راه بگذارید. ممکن است با چالشهای زیادی روبهرو شوید. ممکن است بارها و بارها طعم شکست را بچشید؛ اما در نهایت، موفقیت از آنِ شما خواهد بود.
موفق باشید!
ریچارد برانسون
کتاب درنگ نکن انجامش بده
نویسنده : ریچارد برانسون
مترجم : امیر توفیقی
انتشارات سیته
تعداد صفحات: ۹۷ صفحه
این نوشتهها را هم بخوانید