معرفی کتاب « زن ظهر »، نوشته یولیا فرانک

دربارهٔ نویسنده

یولیا فرانک (۱) در ۲۰ فوریه ۱۹۷۰ در منطقهٔ لیشتن‌برگ (۲) برلین شرقی متولد شده است و یک خواهر دوقلو دارد. مادرش، بازیگر و پدرش، کارگردان است. مادر یولیا در ۱۹۷۸ با چهار دختر خود از اردوگاه مارین‌فلد (۳) حرکت کرد و توانست پس از نُه ماه به استان شلسویگ ـ هولشتاین (۴) در نزدیکی رندزبورگ (۵) اقامت کند. یولیا فرانک از کلاس چهارم تا هفتم در آنجا به مدرسه رفت. از ۱۹۸۳ در منزل دوستان خود در برلین زندگی می‌کرد و در ۱۹۹۱ بالاخره موفق به اخذ دیپلم شد. او در زندگی‌نامه‌اش تأکید کرده است که هنگام تحصیل در رشته‌های حقوق، زبان‌های قدیمی آمریکایی، ادبیات مدرن آلمان و فلسفه در دانشگاه آزاد برلین «هفت سال آزگار نظافت‌چی، ده سال ناچیز پرستار بچه، سه سال قابل توجه گارسون، دستیار پرستار، ماشین‌نویس و همکار علمی در دانشگاه آزاد برلین و همکار مستقل رادیو و نشریات مستقل» بوده است. به‌علاوه در بخش صدای آینده در فرستندهٔ آزاد برلین، به‌عنوان دستیار کارگردان کار می‌کرده است. در حال حاضر در برلین زندگی می‌کند و دو فرزند دارد که مسئولیت آنها را تنهایی بر دوش می‌کشد. در ۲۰۰۵ آکادمی آلمان بورسی یک‌ساله در ویلا ماسیمو (۶) واقع در رم به او داد. فرانک از ۲۰۰۱ عضو انجمن مرکزی انجمن پن (۷) آلمان است.

جذابیت متن‌های فرانک بیش از هر چیز مدیون استفادهٔ صحیح از ارتباطات انسانی است. او در آثار ادبی اخیرش، بیشتر به داستان خانوادگی خود و همچنین تاریخ آلمان پرداخته است. فرانک اهمیت زیادی به این موضوع می‌دهد که اتفاقات واقعی، فقط در خدمت تخیل و الهام قرار گیرند. در هیچ‌یک از رمان‌هایش هم، شخصیت‌ها شباهتی با اعضای خانوادهٔ او ندارند. درعین‌حال، تصاویر دقیقی به خواننده می‌دهد که بسیار برای او ملموس است. منتقدین، یولیا فرانک را مدت‌ها «دوشیزهٔ معجزه» می‌خواندند، زیرا او مانند بسیاری از نویسندگان جوان زن دیگر در آغاز قرن ۲۱ میلادی، در مدت کوتاهی با آثار خود به شهرت زیادی دست یافت و جایگاه خاصی پیدا کرد. موفق‌ترین کتاب او زن ظهر بوده است. حق ترجمهٔ این کتاب تاکنون به ۳۵ کشور مختلف فروخته شده است.

جوایز: ۱۹۹۵: برندهٔ کارگاه ادبی اوپن مایک (۸) / ۱۹۹۸: دریافت بورس آلفرد دوبلین (۹) /۱۹۹۹: دریافت بورس مؤسسهٔ نیدرزاکسن (۱۰) / ۲۰۰۰: جایزهٔ مسابقهٔ اینگه‌بورگ باخمن (۱۱) / ۲۰۰۴ جایزهٔ ماری لوئیزه کاشنیتس (۱۲) / ۲۰۰۵: جایزهٔ روزویتا (۱۳)، دریافت بورس ویلا ماسیمو / ۲۰۰۶: تدریس ادبیات: نویسندگان جوان در دانشکدهٔ عالی ویسبادن (۱۴) / ۲۰۰۷: جایزهٔ بهترین کتاب آلمان برای کتاب زن ظهر / ۲۰۱۰: قرار گرفتن در لیست کوتاه نشریهٔ ایندیپندنت (۱۵) برای رمان‌های غیر انگلیسی‌زبان / ۲۰۱۰: قرار گرفتن در لیست کوتاه جایزهٔ وینگیت لیتراری (۱۶)

آثار: ۱۹۹۷: آشپز جدید؛ ۲۰۰۰: کتاب‌فروشی. داستان‌هایی برای لمس کردن؛ ۲۰۰۳: آتش در هوای آزاد؛ ۲۰۰۷: زن ظهر؛ ۲۰۱۱: پشت به پشت.


زن ظهر در مطبوعات آلمان:

در ادبیات آلمان، به‌ندرت رمانی چنین لذت‌بخش و هشیارانه وجود داشته است.

کلودیا ویت (۱۷)، اشپیگل

در واقع این رمان تمام آن چیزی است که آدم نیاز دارد. استعداد، مهارت و چیزی برای گفتن. این رمان، داغ و سرد، بی‌رحمانه و شاعرانه، لذت‌بخش و واقعی است.

کاتارینا دوبلر (۱۸)، دی سایت (۱۹)

این یک کتاب فوق‌العاده، تکان‌دهنده و منجمدکننده است.

المار کرکلر (۲۰)، دی ولت (۲۱)

رمان جذاب و پرتصویر زن ظهر یولیا فرانک، انعطاف‌پذیری کتاب خداحافظ برلین کریستوفر ایشروود (۲۲) و قدرت داستان‌سرایی توماس مان (۲۳) در بودن‌بروک‌ها را به خاطر آدم می‌آورد.


نیویورک تایمز

قهرمان رمان موفق زن ظهر یولیا فرانک، یکی از تکان‌دهنده‌ترین شخصیت‌های رمان ادبیات اروپا در آن سال‌های وحشتناک قرن بیستم میلادی است.

امریکن ووگ (۲۴)

آدم فوراً درک می‌کند که چرا زن ظهر برندهٔ جایزهٔ بهترین کتاب آلمان شد: یولیا فرانک موفق به نوشتن یکی از تأثیرگذارترین رمان‌هایی شده است که من دربارهٔ آلمان قرن بیستم خوانده‌ام. نویسنده موفق شده است با توانایی بی‌مانند و شکلی کاملاً تازه، موضوعی را مطرح کند که نسل‌های زیادی با آن درگیر بوده‌اند. گویی این زن ۳۹ ساله هر دو جنگ جهانی را به چشم دیده و تجربه کرده و در نقش شاهد به زمان حال بازگشته است. زن ظهر یک شاهکار است.

ایندیپندنت

یک رمان بزرگ علیه سکوت، یک نور لیزری در تاریکی آلمان و از نویسنده‌ای که هنوز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

ایونینگ استاندارد (۲۵)

تشریح‌های یولیا فرانک از درماندگی و فقدان، خارق‌العاده است، اما استعداد او برای تشریح گرمای خوشبختی هم به همان اندازه آدم را متقاعد می‌کند.

تایمز


کتاب زن ظهر نوشته یولیا فرانک

زن ظهر
نویسنده : یولیا فرانک
مترجم : مهشید میرمعزی‌
ناشر: انتشارات مروارید
تعداد صفحات : ۴۱۴ صفحه


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]