بیماران دچار روانگسیختگی یا اسکیزوفرنی با بازیهای ویدیویی آرام میشوند
محققان میگویند بیماران دچار اسکیزوفرنی میتوانند با بازیهای کامپیوتری و آموزشهایی که میبینند؛ آن بخش از مغز که منشا اختلالات است را کنترل کنند.
محققان بخش روانشناسی، روانپزشکی و علوم اعصاب (IoPPN) کالج کینگ لندن و دانشگاه رینهپتون، یک تحقیق بسیار کوچک و محدود روی ۱۲ بیماری اسکیزوفرنی پیادهسازی کردند. این بیماران بیشتر گرفتار توهمات و اختلالهای شنوایی بودند.
در این تحقیق، از این ۱۲ بیمار خواسته شده است یک موشک را در بازی ویدیویی کنترل و به در مقصد فرود بیاورند. اما به آنها گفته نمیشود که چگونه باید این کار را انجام بدهند.
این ۱۲ بیمار به طور همزمان که درگیر بازی ویدیویی شدند؛ زیر نظر اسکن MRI ذهنی نیز قرار میگیرند تا واکنشها و فعالیتهای مغزی آنها در حین بازی ثبت و بررسی شود.
این بیماران به توصیههای استراتژیهای ذهنی برای حرکت دادن موشک بازی ویدیویی گوش میدهند و از این طریق توانایی کنترل ذهنی خود را افزایش خواهند داد.
آزمایشی کوچک؛ نتایجی بزرگ
نتایج این تحقیق نشان میدهد که بازی ویدیویی و حرکت موشک باعث شده است فعالیت ذهنی بخشهایی از مغز بیماران که منشا اختلالات کلامی میشد، کاهش پیدا کند و به صورت نوروفیدبک آنها بتوانند بر رفتار خود تسلط پیدا کنند و در نهایت موشک را به مقصد برسانند.
این تحقیق میدانی به صورت محدود انجام شده است و هنوز نتایج آنها مورد تایید کامل قرار نگرفتند. این تحقیق، دیدگاهها و بینشهای جدیدی برای درمان بیماری اسکیزوفرنی پیش روی پزشکان قرار داده است و آنها امیدوار شدند بتوانند با ابزارهایی در محیطهای غیر بالینی به بهبود بیماران کمک کنند.
دکتر ناتاشا اورلوف از موسسه IoPPN درباره این تحقیق میگوید: «بیماران یاد گرفتند با همان تکنیکها و استراتژیهایی که در حین بازی و اسکنر MRI برای کنترل خود استفاده کردند؛ در محیطهای زندگی واقعی خود نیز استفاده کنند.»
دکتر ناتاشا میگوید بیماران در هنگام شروع بازی با توهمها و صداهایی روبرو شدند ولی آنها کمکم صداها را کاهش دادند تا به طور کامل متوقف شد.
محققان نتایجی که از این آزمایش گرفتند بیشتر از انتظارشان بود. بیماران تنها با ۴ بار بازدید MRI توانستند بدون کمکگیری از بازیهای ویدیویی، بخشهایی از مغزشان را به کنترل خود درآورند.
پروفسور پل آلن از دانشگاه Roehampton میگوید: «این تحقیق در روزهای اولیه خود است ولی نتایج آن شگفتآور بودند. این تحقیق به ما گفت میتوان با چنین آموزشهایی به این بیماران کمک کرد تا صداهای خارجی درون خود را خاموش کنند.»
قرار است تیم تحقیقکننده این آزمایش؛ بهزودی دست به توسعه آن بزنند و در سطح گستردهای این آزمایش را روی بیماران مختلف انجام دهند.
این نوشتهها را هم بخوانید
سلام لطفا بازیهایی که برای این بیماری مفیده معرفی کنید ممنون