زندگینامه آلفرد نوبل و فعالیت‌های علمی و دستاوردهای بزرگ او

0

در سال ۱۸۶۴ کارخانه نیتروگلیسرین آلفرد نوبل منفجر و برادرش کشته شد. در سال ۱۸۶۶ دینامیت را اختراع کرد. در سال ۱۸۷۶ ژلاتین انفجاری را اختراع کرد. در سال ۱۸۸۶ اژدر را اختراع کرد و در سال ۱۸۹۶ موسسه نوبل تاسیس شد تا وصیت نوبل را به انجام رساند. در سال ۱۹۰۱ نخستین جوایز نوبل اعطا شد.

آلفرد برنارد (برنهارد) نوبل عضوی منحصر به فرد در این کتاب است. تحقیقات و اختراعات وی مهم بودند ولی نه چندان قابل ملاحظه که نام وی در این مجموعه آورده شود. در واقع نام وی به طور غیرمستقیم نه تنها به یکی بلکه مجموعه‌ای از دانشمندانی که جهان را تغییر داده‌اند مرتبط است به نحوی که پس از وی جوایزی به نام او دریافت کرده‌اند.

مرد جهانی

هر چند نوبل سوئدی، در استکهلم به دنیا آمده و بزرگ شده است، اما بخش عمده‌ای از تحصیلات خود را در روسیه به انجام رسانده است. خانواده وی در سال ۱۸۴۲ به کشور روسیه نقل مکان کردند تا به پدرش که یک مهندس بود و مقامی به عنوان ناظر در سن پطرزبورگ داشت، ملحق شوند. نوبل در طول دوران تحصیلش در آن‌جا استعداد در یادگیری زبان را بروز داد که زبان‌های روسی، فرانسوی، انگلیسی، آلمانی و سوئدی را در برمی‌گرفت ولی در واقع، به شیمی علاقمند شد. در سال ۱۸۵۰ برای تحصیل در علم شیمی به پاریس رفت و پس از آن چند سالی را در ایالات متحده سپری کرد. سپس به سن پطرزبورگ بازگشت و تا سال ۱۸۵۹ در آن‌جا اقامت گزید.

نیتروگلیسرین

نوبل سرانجام به کشور مادریش، سوئد بازگشت و تلاش کرد تا دانش شیمی خود را در عمل به کارگیرد. کارخانه‌ای تاسیس کرد تا یک مایع منفجره نسبتاً ناپایدار به نام نیتروگلیسرین را تولید کند و به بازار در حال رشد آن در مهندسی معدن عرضه کند. ولی در سال ۱۸۶۴ فاجعه‌ای قابل پیش‌بینی در آن‌جا رخ داد. انفجاری گسترده اتفاق افتاد که کارخانه نوبل را تخریب کرد و متاسفانه پنج نفر از جمله برادرش، امیل، کشته شدند. اینحادثه نوبل را وادار کرد که راه موثری برای تولید یک ماده منفجره پایدارتر بیابد ولی دولت به وی اجازه نداد کارخانه‌اش را بازسازی کند. بنابراین او برای انجام تحقیقاتش در حوزهٔ شیمی می‌بایست به یک کرجی ) قایق (متوسل می‌شد.

مواد منفجره پایدار

در سال ۱۸۶۶ توانست از موانع عبور کند. نوبل پی برد که زمانی مواد منفجره مایع برای جابه‌جایی ایمن‌اند که به یک ماده به نام خاک دیاتومه جذب و به صورت قطعات مشخص شمش مانند کوچک بسته‌بندی شوند. نوبل این اختراع را دینامیت نامید و به طور موفقیت‌آمیزی حقوق انحصاری آن را در بریتانیا و ایالات متحده ثبت کرد. ماهیت نسبتاً ایمن و هم‌چنان قدرتمند ماده منفجره به طور گسترده‌ای شهرت یافت و موفقیتی تجاری به حساب آمد. او به منظور بهبود بخشیدن تاثیر اختراعش تلاش خود را ادامه داد تا این که در سال ۱۸۷۶ یک ماده قوی‌تربه نام ژلاتین انفجاری و ده سال بعد، ترکیب دیگری به نام اژدر تولید کرد. اختراعات دیگر وی شامل مجموعه‌ای از وسایل انفجار بودند. این وسایل جایگزین نیاز برای یک جرقه انفجاری به منظور آتش زدن مواد منفجره او بود که ایمنی آن‌ها را بهبود بیشتری بخشید.

جوایز نوبل

موفقیت دینامیت نوبل و هم‌چنین علاقه‌اش به نفت کمک کرد تا ثروت زیادی به دست آورد. عجیب آن‌که نوبل کسی بود که به عنوان یک صلح‌طلب بخش عمده‌ای از زندگی‌اش را صرف تولید مواد منفجره کرد. اگرچه امیدوار بود امکان بالقوهٔ ویرانگری اختراعاتش به عنوان عامل بازدارنده در جنگ به کار رود، از این بیم داشت که چگونه در آینده ممکن است مورد استفاده صواب قرار گیرند. این موضوع یکی از دلایلی بود که باعث شد بخش عمده‌ای از ثروتش را برای سرمایه گذاری در تاسیس بنیادی برای ارائه جوایزی قرار دهد که یکی از آن‌ها به تلاش برای صلح مربوط می‌شد. یکی‌دیگر از آن‌ها به ادبیات اختصاص داشت و سه مورد باقیمانده برای یافته‌ها در علوم مختلف ارائه می‌شد. نخستین جوایز نوبل در پزشکی (یا فیزیولوژی)، فیزیک و البته شیمی در سال ۱۹۰۱ اهدا شد و از آن زمان اهدای این جوایز بر برتری دستاوردهایی در زمینه علمی مربوطه دلالت می‌کنند. این جوایز به صورت سالیانه و با توجه به وصیت نوبل اهدا می شوند: «به افرادی که در طول یک سال گذشته، بزرگ‌ترین سود را برای بشریت به بار آورده اند». با برداشتی مشابه، این جوایز به دانشمندانی اعطا می‌شود که جهان را تغییر داده‌اند و دیگران را تشویق کرده‌اند تا در این راه تلاش کنند و در نتیجه، این موضوع آلفرد نوبل را به دانشمندی تبدیل کرد که همین کار را انجام داد.

دستاوردهای بیشتر

ششمین جایره نوبل که به حوزهٔ اقتصاد مرتبط است، در سال ۱۹۶۸ از جانب بانک سوئد به مجموعه جوایز نوبل اضافه و برای نخستین بار در سال ۱۹۶۹ اعطا شد.

آلفرد نوبل به عنوان یک مخترع بسیار پرکار بود و بیش از ۳۵۰ اختراع را در کشورهای مختلف به ثبت رساند که از جمله آن‌ها می‌توان چرم مصنوعی، ابریشم و کلاهک انفجاری را در میان اختراعات بسیار وی برشمرد. ثروت او نه تنها از راه مواد منفجره‌اش بود بلکه از همکاری با شرکت نفتی برادرانش و همچنین مشارکت گسترده در صنایع نظامی سوئد به ویژه شرکت بوفورز به دست آمد. عجیب آن‌که برای کسانی که نام او را به واسطه اختراع دینامیت می‌شناختند، نوبل یک صلح‌طلب متعهد بود.

هنگامی‌که به نوبل اجازه بازسازی کارخانه‌اش داده نشد، وی تحقیقاتش را روی یک کرجی به انجام رساند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.