ائوزینوفل ، بازوفیل و مونوسیت چه سلول‌هایی هستند و چه کاری در بدن می‌کنند؟

0

ائوزینوفیلها و بازوفیلها

ائوزینوفیل‌ها و بازوفیل‌ها در مغز استخوان از پیش‌سازهای میلوئید در مغز استخوان به وجود می‌آیند و این سلول‌ها به سرعت مغز استخوان را ترک کرده وارد خون و از آنجا وارد بافت‌های محیطی می‌شوند و در ایجاد واکنش‌های التهابی و آلرژیک دخالت می‌کنند. سلول‌های مزبور همچون نوتروفیل‌ها واجد گرانول‌های ثانویه مختص به خود هستند که ظاهر مشخص آنها محسوب می‌شوند و علاوه بر آن از لحاظ کارکردی حائز اهمیت هستند. در شرایط طبیعی تعداد دو نوع سلول فوق اندک است.

هرچند ائوزینوفیل‌ها قادر به بیگانه خواری هستند، اما بخش عمده فعالیت این سلول‌ها از طریق آزادسازی گرانولهای آنها انجام می‌شود. تعداد ائوزینوفیل‌ها در عفونت‌های انگلی و کرمی افزایش می یابد؛ تصور می‌شود ائوزینوفیل‌ها در واکنش آلرژیک نسبت به انگل‌ها و کرم‌ها نقش دارند. شمار ائوزینوفیل‌ها همچنین در واکنش‌های آلرژیک و بیماری کلاژن عروقی افزایش می‌یابد و این پدیده نشان می‌دهد که کار این سلول‌ها در رابطه با تنظیم واکنشهای ایمنی immunomodulation است. سندرم‌های هیپرائوزینوفیلیک، اختلالات نادری هستند که در آنها سطح ائوزینوفیل‌ها به شدت افزایش می‌یابد و با آسیب ریه، دستگاه عصبی مرکزی و بافت‌های آندوتلیال همراه است. تشخیص افتراقی ائوزینوفیلی در جدول 1-50 آمده است. به نظر می‌رسد بازوفیل‌ها نقشی را در واکنش‌های افزایشی حساسیت و شرایط التهابی مزمن برعهده دارند. تعداد آنها در لوسمی میلوئید مزمن افزایش می‌یابد.

مونوسیت‌ها

مونوسیتها تحت تأثیر عامل محرک کلونی گرانولوسیت- ماکروفاژ factor granulocyte-macrophage colony-stimulating factor (GM-CSF) و عامل محرک کلونی ماکروفاژ (M-CSF) از یک پیش ساز میلوئید مشترک با گرانولوسیت‌ها به وجود می‌آیند.

جدول 1-50. تشخیص افتراقی ائوزینوفیلی
واکنشی

عفونت

به ویژه انگل؛ به ندرت میکوباکتری

 

بیماری‌های آلرژیک

داروها، آسم، رینیت آلرژیک، آتوپی، کهیر

 

بیماری‌های ریوی

چرچ- اشتراوس، پنومونی لوفلر، ارتشاح‌های ریوی همراه با ائوزینوفیلی (PIE)

 

واکنش‌های دارویی

معمولاً با قطع مصرف دارو ناپدید می‌شوند.

 

بدخیمی

پارانئوپلاستیک، لنفوم سلول T آنژیوایمونوبلاستیک، لنفوم هوچکین و غیرهوچکین

بیماری‌های بافت همبند

آرتریت روماتوئید، فاسئیت ائوزینوفیلیک، واسکولیت

 

سندرم هیپرائوزینوفیلی اولیه

بیش از 6 ماه، ائوزینوفیل‌ها بالای 1500 بوده و ظاهراً هیچ علت دیگری در کار نباشد.

اکثر مونوسیت‌های موجود، در حاشیه دیواره عروق جای گرفته‌اند و از آنجا به بافت‌ها مهاجرت می‌کنند. این سلول‌ها در بافت‌ها به ماکروفاژ تبدیل می‌شوند. رده مونوسیت – ماکروفاژ اعمال مختلف بسیاری دارد. این سلول‌های بیگانه‌خوار، مشابه نوتروفیل‌ها قادر به انجام کموتاکسی، بیگانه‌خواری (فاگوسیتوز) و انهدام داخل سلولی هستند. مونوسیت‌ها به خصوص در انهدام میکوباکتریها، قارچ‌ها و تک‌یاخته‌ها حائز اهمیت هستند.

مونوسیت‌ها علاوه بر نقشی که در انهدام ارگانیسم‌های عفونی دارند، تعامل‌های مهمی با بقیه دستگاه ایمنی دارند. این سلول‌ها آنتی‌ژن را به لنفوسیت‌های T عرضه می‌کنند، قابلیت سیتوتوکسیسیته سلولی دارند و برخی سیتوکین‌ها را ترشح می‌کنند. منوسیت‌هایی که به بافتها مهاجرت می‌کنند به ماکروفاژ تبدیل می‌شوند؛ ماکروفاژها آنتی‌ژنها را پرورده می‌کنند و آنها را به لنفوسیت‌های T عرضه می‌دارند. ماکروفاژها در بافت‌های مختلف به شکل‌های گوناگونی هستند. این سلول‌ها لانگرهانس پوست، سلول‌های درهم تنیده تیموس و سلول‌های دندریتی گره‌های لنفی هستند. سلول‌های عرضه‌کننده آنتی‌ژن antigen-presenting cells قادر به فاگوسیتوز نیستند و فرایندی که توسط آنتی‌ژن را به درون خود می‌کشند به طور کامل روشن نشده است. آنتی‌ژنهای پروتئینی به‌طور نسبی هضم می‌شوند و همراه با آنتی‌ژنهای HLA-Ia بر روی سطح سلول عرضه می‌شوند. این ویژگی موجب تعامل با سلول‌های T یاریگر (helper) و فعال کردن آنها می‌شود. سایر ماکروفاژها نظیر سلول‌های کوپفر کبد و ماکروفاژهای حبابچه‌ای ریه نقش مهمی در برداشت ذرات و قطعات سلولی و اریتروسیت‌های پیر از گردش خون بازی می‌کنند.

منوسیت‌ها در سیتوتوکسیسیته علیه سلول توموری نقش دارند. این سلول‌ها قادرند هم از طریق سیتوتوکسیسیته وابسته به پادتن و هم از طریق سیتوتوکسیسیته مستقل از پادتن علیه سلول‌های تومور وارد عمل شوند. عامل نکروز تومور، اینترلوکین – 1 و اینترفرون که همگی آنها توسط منوسیت‌ها نیز ترشح می‌شوند موجب افزایش سیتوتوکسیسیته می‌گردند. منوسیت‌ها مقادیر زیادی از پروتئین‌ها را ترشح می‌کنند. این پروتئین‌ها عبارت‌اند از پروتئین‌های تنظیم کننده ایمنی immunomodulatory (عامل نکروز تومور، اینترلوکین-1 و اینترفرون)، سیتوکین‌ها (GM-CSF و G-CSF)، پروتئین‌های انعقادی، پروتئین‌های چسبیدن سلولی و پروتئازها.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

هوش مصنوعی کودکی بازیگران سریال فرندز Friends را بازسازی کرد!

هوش مصنوعی این روزها کارهای عجیب و غریبی می‌کند و حالا به یاری آن چهره کودکی بازیگران سریال فرندز Friends بازسازی شده است. این فناوری عجیب و غریب، نسخه‌های کودکی شش بازیگر معروف را ایجاد کرده.صفحه فیس بوک the_ai_dreams این کار را کرده،…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.