زندگینامه سر جیمز چدویک و کارهای علمی او

0

سر جیمز چدویک طی سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۱۳ از دانشگاه منچستر فارغ التحصیل شد و دو سال بعد را صرف کار کردن برای ارنست رادرفورد کرد و در سال ۱۹۱۳ به برلین رفت تا تحت نظر هانس گایگر مشهور به تحصیل بپردازد و در سال ۱۹۲۰ مجدداً به رادرفورد در آزمایشگاه کاوندیش کمبریج ملحق شده در سال ۱۹۳۲ نوترون را کشف کرد و در سال ۱۹۳۵ جایزه نوبل فیزیک به او اعطا شد.

جیمز چدویک انگلیسی در ابتدا به عنوان دستیار ارنست رادرفورد حتی پیش از این که او به پیشرفتی، نایل آید که ورودش به این کتاب را ممکن کند، دوره کاری برجسته‌ای در فیزیک داشت. اما راه حل او در مورد یکی از آخرین رازهای باقی‌مانده در ارتباط با ساختار ابتدایی اتم از طریق کشف نوترون، ترقی وی را از محققی تا حدودی گمنام به فیزیکدانی نامبردار تضمین کرد.

چدویک در سال ۱۹۱۰ هنگامی که رادرفورد جایگاه خود را به عنوان رئیس آزمایشگاه کاوندیش در کمبریج بر عهده گرفت، مجدداً به رادرفورد ملحق شد که قبلا برای او در منچستر کار کرده بود. آن‌ها به طور موفقیت آمیزی در کنار هم تا سال ۱۹۳۵ در آن‌جا کار کردند تا وقتی که چدویک آن‌جا را برای استادی فیزیک دانشگاه لیورپول ترک کرد، کار اولیه چدویک در کمبریج به طور عمده به حرکت رگباری عناصر با ذرات مربوط بود تا این تغییر و سایر آثاری را که می‌توانست داشته باشد، مشاهده شود. یکی از آثار مهمی که در اثر آن شکل گرفت این نتیجه‌گیری بود که هسته اتم هیدروژن پروتونی دارد که بار مثبت یافته و دارای وزن اتمی یک است، در واقع در هسته هر اتم دیگر، فقط در مقادیر بیشتر وجود دارد.

وزن اتم

این کار در توضیح وزن اتمی اتم‌ها هنوز با دشواری‌هایی مواجه بود، که عمده‌ترین آن‌ها این واقعیت بود که جرم اجزای تشکیل دهنده شناخته شده اتم به طور قطع جور در نمی‌آمدند. به نظر رسید که پروتون‌ها حدود نیمی از این وزن در نظر گرفته شده و از نظر تعداد با تعداد مساوی از الکترون‌هایی که بار منفی دارند، منطبق‌اند تا بار مثبت آن‌ها را خنثی کنند. ولی وزن الکترون یک هزارم وزن پروتون است، بنابراین هنوز تقریبا نیمی از وزن اتمی عناصر برای آن محاسبه نشده بود. یک نظریه عمده پیشنهاد کرد که وزن گم شده مربوط به پروتون‌هایی است که بار آن‌ها و بنابراین خودشان توسط الکترون‌های اضافی که درون هسته قرار دارند پنهان شده است. گرچه مشکل این نظریه هنگامی است که هسته‌ها تجزیه می‌شوند؛ هیچ شاهدی مبنی بر وجود این الکترون‌های اضافی وجود نداشت.

رگباری از ذرات آلفا

سر انجام چدویک در سال ۱۹۳۲ معمایی را پس از نتایج یک آزمایش که توسط ایرن و فردریک ژولیت – کوری صورت گرفت حل کرد ) ایرن دختر پیر و ماری کوری بود). این زوج در سال ۱۹۳۲ دریافته بودند هنگامی که عنصر بریلیم توسط ذرات آلفا دست‌خوش رگبار قرار می‌گیرند، تابش ناشی از آن می‌تواند پروتون‌ها را وادار به خروج از موادی کند که حاوی هیدروژن‌اند. نتیجه گرفته بودند که این گسیل به واسطه واکنشی در اثر پرتوهای گاما ایجاد می‌شود ولی چدویک به زودی ثابت کرد که هیچ راهی وجود ندارد که این پرتوها بتوانند چنین کاری را انجام دهند. این احتمال خیلی بیش‌تر بود که واحدهای زیر اتمی دارای بار خنثی هستند که او آن‌ها را نوتریم نامیده بود و دارای وزنی مشابه پروتون‌ها بودند که بتوانند چنین واکنشی ایجاد کنند و در نتیجه در اثر این تابش به وجود آمده باشند. رادرفورد قبلاً بر وجود ذرات مشابهی در سال ۱۹۲۰ اشاره کرده بود ولی اکنون شواهد قوی برای آن وجود داشت. این توضیح پذیرش گستردهٔ همگانی یافت و دست کم معمای وزن اتمی حل شده بود: تعداد مشابه نوترون‌ها و پروتون‌ها در اتم یک عنصر ۵۰ درصد باقیمانده جرم «مفقود شده» قبلی را تشکیل می‌دهد.

اهدای نشان شوالیه به چدویک در سال ۱۹۴۵ تا حدی به علت این کشف ولی عمدتاً به علت خدمت علمی او به انگلستان در هنگام جنگ جهانی دوم بود. در واقع دوران زندگی چدویک توسط هر دو جنگ جهانی ولی به شیوه‌های کاملا متفاوتی تحت تاثیر قرار گرفت. او پس از این که به علت آلمانی بودنش برای بر انجام کار با هانس گایگر در آغاز عملیات جنگی بدشانسی آورد، جنگ جهانی اول را در یک اصطبل میدان اسبدوانی سپری کرد و به مدت چهار سال از پیشرفت‌های علمی اش باز ماند. اما در دور بعدی مدت زمانی را که به طور عمده در ایالات متحده آمریکا سپری کرد، به عنوان رئیس با نفوذ هیئت نمایندگان انگلستان بود که بر روی ساخت بمب اتمی کار می‌کردند. چدویک جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۳۵ را به علت کشف نوترون به دست آورد.

دستاوردهای دیگر

کشف نوترون‌ها ذرات بنیادی عاری از هر نوع بار الکتریکی توسط چدویک در پیشرفت فیزیک هسته‌ای ضروری بود. بر خلاف هسته هلیم) پرتوهای آلفا(که باردار می‌شد و در نتیجه توسط نیروهای الکتریکی قابل توجه موجود در هسته اتم‌های سنگین دفع می‌شوند، نوترون قادر به نفوذ و حتی شکافتن هسته سنگین‌ترین عناصر، ایجاد امکان انفجار اورانیم ۲۳۵ است. این موضوع ساخت بمب اتمی را امکان پذیر کرد. به چادویک به خاطر این کشف تاریخ ساز جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۳۵ اعطا شد.

کشف نوترون توسط چدویک ساخت بمب اتمی را امکان پذیر کرد.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سلبریتی‌ها اگر کاری عادی داشتند – پاسخ‌های تصویری میدجرنی

چه می‌شد اگر یک هنرپیشه نامدار در سنی طلایی امکان جذب شدن در رشته بازیگری را پیدا نمی‌کرد یا بحرانی خانوادگی او را وادار به سال‌ها کار عادی می‌کرد. چه می‌شد اگر نخستین کسانی که تست بازیگری از او می‌گرفتند، به کلی مایوس و دلسردش می‌کردند.…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…

چند بار می توانید یک تکه کاغذ را از وسط تا کنید؟

به راحتی می‌توان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را می‌توان از وسط تا کرد چقدر است؟بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمی‌توان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / زانوبند زاپیامکس / لیزر فوتونا / زانوبند زاپیامکس /بهترین مرکز لیزر ساری /داروخانه تینا /خرید مواد اولیه آرایشی در شیمی سنتر /خدمات فیزیوتراپی /لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ / ویدیوهای دیدنی /بهترین فیزیوتراپی تهران /خرید سیفتی باکس /ویکی درمان /خرید پروتز مو /حرف آخر /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5