پولیپ روده بزرگ چیست و چطور تشخیص داده میشود؟

پولیپ (polyp)، بافتی اضافی است که به سمت داخل بدن رشد میکند. اکثر پولیپهای روده بزرگ (کولون) خوشخیم (غیرسرطانی) هستند ولی بعضی از انواع آنها باگذشت زمان تبدیل به نوع سرطانی میشوند. معمولاً پولیپهای کوچکتر از نخود زیان بخش و خطرناک نیستند ولی پولیپهای بزرگتر ممکن است روزی سرطانی شوند یا از قبل سرطانی باشند.
تمام افراد ممکن است دچار پولیپ کولون شوند ولی احتمال ایجاد پولیپ در سن بالای 50 سال، در افرادی که قبلاً دچار پولیپ بودهاند، افرادی که یک یا چند نفر از بستگانشان مبتلا به پولیپ بوده یا هستند افرادی که یکی از بستگان آنها دچار سرطان کولون بوده است، اشخاصی که غذاهای چرب میخورند، افراد سیگاری یا الکلی، اشخاصی که ورزش نمیکنند و افراد سنگین وزن بیشتر است.
اکثر پولیپهای کوچک بدون علامت هستندودر خلال انجام چک. آپهای منظم یا هنگام بررسی از نظر بیماری دیگر تشخیص داده میشوند ولی در بعضی از افراد علایم زیر دیده میشوند:
- خونریزی از مقعد
- یبوست یا اسهال برای مدت بیش از یک هفته
- وجود خون در مدفوع (به رنگ روشن یا تیره که در مورد دوم به شکل مدفوع سیاه رنگ است)
گروههای زیر باید از نظر ابتلا به پولیپ کولون بررسی شوند:
- افراد دارای علایم پولیپ
- افراد بالای 50 سال
- اشخاصی که یکی از بستگان آنها مبتلا به پولیپ یا سرطان کولون بوده است.
درمانهای مرسوم
پزشک معالج، پس از تشخیص بیماری با ستفاده از معاینه انگشتی راست روده (رکتوم) و رادیوگرافی تنقیه باریم (barium enema)، سیگموییدوسکوپی و کولونوسکوپی اقدام به درمان پولیپ کولون میکند که عبارت است از برداشتن پولیپ در هنگام سیگموییدوسکوپی یا کولونوسکوپی یا از طریق جراحی شکم، پس از در آوردن پولیپ آن را بای ازمایش تشخیص بافت شناسی به آزمایشگاه پاتولوژی میفرستند. پس از تشخیص وجود پولیپ، کولونوسکوپی یا سیگموییدوسکوپی منظم توصیه میشود.
نکته
به نظر میرسید آسپرین میتواند به پیشگیری از بروز پولیپ رودهٔ بزرگ کمک کند. تحقیقات در این باره در حال انجام است.
آیا میتوان از بروز پولیپ کولون پیشگیری کرد؟
پیشگیری کامل بیماری ممکن نیست ولی میتوان احتمال ابتلا به پولیپ کولون را با اقدامات زیر کاهش داد:
مصرف مقدار بیشتر میوه و سبزیجات و کم خوردن غذاهای چرب، عدم استعمال دخانیات، نخوردن الکل، ورزش مرتب و روزانه، کاهش وزن در صورت ابتلا به افزایش آن، خوردن کلسیم و اسید فولیک بیشتر (کلسیم در لبنیات و کلم بروکلی و اسید فولیک در نخود، لوبیا و اسفناج به مقدار فراوان یافت میشود).
اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک» هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون میشویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوکمارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکههای اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:
[/vc_column_text]