کسانی که نامشان در صنعت برق جاودان شده است

کسانی که در پدیدههای الکتریکی کار کردهاند/ یکاهایی که به نام این دانشمندان است/ شرح کوتاه کارهایشان
اگر توانستید نام خودتان را در ردیف یکی از یکاهای استاندارد بینالمللی قرار دهید، مطمئن باشید که هیچگاه به فراموشی سپرده نخواهید شد. بیشتر کسانی که این درجات را کسب کردهاند، سهم بزرگی نیز در علوم داشتهاند. هرچند بسیاری از این افراد مشهور که نامشان بر سر زبانهاست اما برخی دیگر چندان معرف عموم نمیباشند.
آندره/ماری/آمپر (۱۲۱۵ – ۱۱۵۴ هخ):
وی آزمایشهای فراوانی در زمینه برق و مغناطیس و اثرات آنها بر روی هم انجام داده است. بیشتر کارهای وی بر پایه آزمایشهای انجام شده توسط هانس/کریستین/اورستد (۱۲۳۰ – ۱۱۵۶) میباشد. اورستد خود خود نیز به کشف انحراف سوزن قطبنمایی آهنربایی در اثر جریان برق دست یافت.
چارلز/ آگوستین/کولن (۱۱۸۵ – ۱۱۱۵ هخ):
تازههای سایت گلونی:
لیزر هموروئید درمان بواسیر در کلینیک تخصصی هموروئید تهران
کسی است که قانون کولن را بیان کرد، این قانون میگوید نیروی میان دو بار الکتریکی با مقدار بار الکتریکی رابطه مستقیم و با توان و دوم مسافت بین دو بار نسبت عکس دارد. به هنگامی که آزمایشهایی را در زمینه الکتریسیته ساکن انجام میداد، نشان داد که بار الکتریکی هر جسم تنها در سطح آن جایگزین میگردد.
مایکل/فاراده (۱۲۴۶ – ۱۱۷۰ هخ):
به علت انجام کارهای آزمایشگاهی و نمایش آنها در موسسه سلطنتی لندن مشهور شد. سهم وی در علوم و مهندسی بسیار زیاد است. از جمله کشف بنزن، القا الکترومغناطیسی، الکترولیز (برقکافت)، پیوند میان مغناطیس و نور، اختراع دینام و ارائه مفهوم خطوط نیروی مغناطیسی را میتوان نام برد.
ژوزف/هنری (۱۲۵۷ – ۱۱۷۶ هخ):
از معاصران مایکل/ فاراده بوده و پژوهشهای مشابه بسیاری را انجام داده است. اساس شهرت وی در خصوص کشف القای الکترومغناطیس و خودالقایی میباشد. اگرچه فاراده نخستین بار کشف آن را منتشر ساخت. از کارهای دیگر وی ساختن آهنربای الکتریکی، موتورهای الکتریکی، مطالعه روی لکههای خورشید و کمک در طراحی تلگراف به ساموئل/مورس بود هر چند که مأمور مورس با بیلطفی این کمک را اظهار نکرد.
هنریش/ردلف/هرتز (۱۲۷۳-۱۲۳۶ هخ):
نخستین کسی بود که امواج رادیویی را انتقال داد. آزمایشهای او نشان داد که امواج رادیو همچون امواج نوری میتوانند بازتاب یا شکست یابند. با دستیابی به این حقیقت و با توجه به برابر بودن سرعت امواج رادیویی با سرعت نور، او به این نتیجه رسید که امواج نوری و رادیویی و تابشهای گرمایی همگی از جنس امواج الکترومغناطیس هستند.
جیمز/پرس کات/ژول (۱۲۶۸ – ۱۱۹۷ هخ):
وی به تعریف قانون ژول پرداخت. اظهار داشت گرمای خارج شده از رسانا در زمان معین با حاصلضرب مقاومت رسانا و توان دوم جریان نسبت مستقیم دارد: یعنی: ((؟؟؟))، که H گرمای تولید شده بر حسب وات، R مقاومت رسانا بر حسب اهم، I جریان بر حسب آمپر. وی در آزمایشهای خود نشان داد انرژی گرمایی با انرژی مکانیکی همارز و معادل میباشد. او که با ویلیام تامسون (کلوین) معاصر بود. اثر ژول – تامسون را نتیجه گرفت. پدیده تامسون اظهار میدارد که بدون وجود منبع انرژی خارجی، وقتی که گازی انبساط مییابد، دمای آن کاهش خواهد یافت. از این اثر در یخچالها و سرمازاها و سردخانهها استفاده میشود.
ویلیام/تامسون (کلوین) (۱۲۸۶ – ۱۲۰۳ هخ):
وی سهم مهمی در جریان جهان فیزیک دارد. از میان زمینههای مطالعاتی وی موتور گرمایی، معرفی درجه حرارت مطلق (که به اسم وی نامگذاری شده – کلوین)، نظریه الکترومغناطیس و ارتباطات از راه دور را میتوان نام برد.
اسحاق/نیوتون (۱۱۰۵ – ۱۰۲۱ هخ):
یکی از مشهورترین فیزیکدانهای دوران جدید است. وی حساب آنالیز را اختراع کرد. در آنالیز دستگاهی ریاضی با کمک توابع پیوسته و روش منطقی منظم بررسی میگردد و شهرت بیشتری در رابطه با نظریه جاذبه عمومی اجسام دارد. وی همچنین سه قانون حرکت را تعریف کرد. این سه قانون عبارتند: ۱. حالت حرکتی هر جسم پایدار میماند مگر آنکه نیروی از خارج بر آن وارد شود، ۲. میزان تغییر سرعت هر جسم متحرک با نیروی وارد بر جسم متناسب است، ۳. در برابر هر کنشی نیروی واکنشی که برابر و ناهمسوست وجود دارد.
جورج/سیمون/اهم (۱۲۳۳ – ۱۱۶۶ هخ):
شهرت وی به خاطر ارائه تعریف قانون اهم میباشد. این قانون میگوید اختلاف الکتریکی بین دو سر رسانا با جریانی که از آن میگذرد متناسب است. ضریب تناسب مقاومت رسانا بوده که قانون معروف V=IR را ارائه میدهد. V اختلاف پتانسیل یا ولتاژ دو سر رسانا بر حسب ولت، I جریان گذران از رسانا بر حسب آمپر، R مقاومت رسانا بر حسب اهم.
بلیز/پاسکال (۱۰۴۱ – ۱۰۰۲ هخ):
احتمالا به خاطر مثلث ارائه شدهاش (که پیشتر عمر خیام و ریاضیدان ایرانی عرضه کرده است) و اختصاص نامش به زبان کامپیوتری مشهور است. وی به بررسی روی هیدرودینامیک و هیدرواستاتیک پرداخته و کشف کرده که هوای جو، دارای وزن است. فشار ناشی از نیروهای خارجی به هر مایع محبوس در محفظه معینی به طور برابر به همه دیوارههای محفظه در همه راستاها انتقال مییابد. این فشار به صورت عمودی بر سطح محفظه مایع وارد میآید و دلیلی است بر اینکه چرا بالنها به شکل گرد درمیآیند.
ارنست/ورنر/ون/زیمنس (۱۲۷۱ – ۱۱۹۵ هخ):
از خانوادهای مهندس بود که به اتفاق برادرانش فردریک (۱۲۸۳ – ۱۲۰۵ هخ) و کارل ویلهلم (۱۲۶۲-۱۲۰۲ هخ) و روش آبکاری فلزی، موتور بخار احیاکننده و کورههای باز روش تولید فولاد را اختراع کرد و کار نصب کابل تلگراف در جزایر آتلانتیک به سال ۱۲۵۳ هخ، را به انجام رسانده است.
نیکلا/تسلا (۱۳۲۲ – ۱۲۳۵ هخ):
وی در کوراتیا زاده شده است و از جمله بسیاری از قهرمانان مهندسی برق است که چندان آوازهای نداشته است. وی موتورهای القایی را اختراع کرد و انتقال توان الکتریکی با جریان متناوب به جای جریان مستقیم که همزمان ادیسون به آن علاقهمند بوده است را آغاز کرده است. وی به همان اندازه که در کنترل قدرت آبشار نیاگارا کمک میکرد آزمایشهای بسیاری روی ترانسفورمرها انجام داده که بدین جهت نامش به سیمپیچ تسلا – وسیله مولد ولتاژهای بالا – اختصاص یافته است. نام وی واحد شدت چگالی شار مغناطیسی میباشد.
آله ساندرو/جیوزپ/آنتونیو/آناستاسیو/ولتا (۱۲۰۶ – ۱۱۲۴ هخ):
وی مخترع نخستین باتری است که از انباشتهای از صفحات یک در میان فلزی و کاغذ مرطوب آغشته به آب نمک ساخته شده بود تا آن زمان تصور کلی بر این بود که برق با حیات بستگی دارد و خاصیتی از ماده جانداران است. باطری ولتا نشان داد که توان برق میتواند از مواد بیجان هم پدیده و بدین ترتیب این مطلب برای همیشه پایان پذیرفت.
جیمز/وات (۱۱۹۸ – ۱۱۱۵ هخ)
کار اصلی وی اختراع ماشین بخار و فنون وابسته به آن میباشد. وی به کاربرد اصطلاح اسب بخار مبادرت ورزید و از اینرو جای شگفتی نیست که در دستگاه یکای جهانی (اس – آی) اصطلاح وات برای توان اصطلاح پیشین برگزیده شده است.
ویلیام/ادوارد/وبر (۱۲۷۰-۱۱۸۳ هخ):
بیشترین شهرت وی به خاطر کار در زمینه میدان مغناطیسی زمین در همکاری با یوهان کارل/فردریک/گوس میباشد.