آیا واقعا اسنپ و دیگر تاکسی‌های اینترنتی در خطر تعطیلی قرار گرفته‌‌اند؟ زیر نظر قرار گرفتن شهرداری، خوب یا بد؟

5

فردا – پانزدهم اردیبهشت- جلسه کمیسیون امور زیربنایی دولت برگزار خواهد شد. قرار است در این جلسه مجوز تاکسی‌های اینترنتی مورد بررسی قرار بگیرد و شاید خروجی این جلسه این باشد که تاکسی‌های اینترنتی زیر نظر شهرداری قرار بگیرند.

در شرایطی که بیشتر ما تا همین امروز از این خبر مطلع نبودیم، ظاهرا مدتهاست که مذاکره‌ها و لابی‌ها و تلاش‌های زیادی صورت گرفته و افراد زیادی موافق یا محالف نظارت شهرداری‌ها بر تاکسی‌های اینترنتی هستند.

موضوع وقتی حساس می‌شود که بدانیم تاکسی‌های اینترنتی کلا بیش از 2 میلیون راننده ثبت‌شده دارند. ما نمی‌دانیم که چه تعداد از این 2 میلیون نفر فعال هستند، اما حتی اگر کمتر از نیمی از این راننده‌ها فعال باشند، مسلما خروجی جلسه فردا برای تعداد بسیار زیادی از مردم مهم خواهد بود.

حالا چرا زیر نظر قرار گرفتن شهرداری‌ها اینقدر مهم شده؟

چون در این صورت تاکسی‌های اینترنتی باید از همان قوانین تاکسی‌های سنتی پیروی کنند و شاید مجبور باشند تابع همان قیمت‌گذاری‌های روتین و خشک قرار بگیرند. در این صورت قدرت رقابت از اسنب و دیگر تاکسی‌های ایترنتی سلب می‌شود و حتی از نظر تعداد ناوگان فعال ممکن است به تناسب، درخواست‌هایی برای کوچک‌سازی از تاکسی‌های اینترنتی بشود. این دو مطلب و نیز فشار محدودکننده قوانینی که از ابتدا با اشراف بر شرایط حمل و نقل مدرن، وضع نشده‌اند، باعث شده که مدیران تاکسی‌های اینترنتی حتی از احتمال تعطیلی این سرویس‌ها را هم مطرح کنند!

در جلسه فردا لایحه قانون توسعه حمل و نقل عمومی اصلاح خواهد شد. یکی از اصلاحات این لایحه لغو قانون نظام صنفی برای ارائه‌دهندگان خدمات هوشمند جابه‌جایی و آژانس‌های اتومبیل کرایه خواهد بود.

سوالات و ابهامات ما در مورد این خبر کم نیست.

یکی از اساسی‌ترین سوال‌ها که پرسش آن فراموش می‌شود این است که وابستگی حرفه‌ای این حجم از شهروندان ایرانی به تاکسی‌های اینترنتی، آیا چیز متناسبی است. اصلا چرا و چه در شرایطی 2 میلیون نفر تصمیم گرفته‌اند که راننده یکی از تاکسی‌های اینترنتی بشوند؟ چند درصد این راننده‌ها درآمدی دلخوش‌کننده دارند؟

آیا راحتی و ارزانی تاکسی‌های اینترنتی، در تقابل با برنامه‌های کلان دولت و شهرداری‌ها برای ترویج حمل و نقل عمومی نیست؟

آیا زیر نظر قرار گرفتن شهرداری‌ها واقعا بد است یا می‌تواند یک تناسب خوب بین نیاز مردم به تاکسی‌های اینترنتی – تعداد راننده‌ها و میزان استفاده از همین ناوگان محدود حمل و نقل عمومی ایجاد کند؟

آیا اصلا با قوانین روتین می‌توان تاکسی‌های اینترنتی را تحت پوشش قرار داد؟

با نظارت یا عدم نظارت شهرداری‌ها بر تاکسی‌های اینترنتی چه کسی بیشتر زیان می‌بینید یا سود می‌کند؟ مردم، مدیران تاکسی‌های اینترنتی، حمل و نقل عمومی و هوای پاک، راننده‌ها؟


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

این دانشجوی 18 ساله با هوش مصنوعی 19 شخصیت سیمپسون‌ها را به صورت شخصیت‌های واقعی درآورد!

برودی هالبروک دست به کار جالبی زده و جان تازه‌ای به شخصیت‌های محبوب سریال سیمپسون‌ها داده است. او در این مورد نوشته:«من از Midjourney برای تبدیل شخصیت‌های مورد علاقه‌‌ان از انیمیشن‌ها به قالب انسان استفاده کردم. البته برخی از اعضای…

سخت است باور کنیم که این عکس‌ توهم‌برانگیز، واقعا عکس است و نقاشی نیست – چرا علیرغم هوش مصنوعی…

اخیراً توجه زیادی به جهان‌های فانتزی ایجاد شده در هنر هوش مصنوعی شده است. با این وجود عکاسی هنوز قدرت و تازگی خاص خودش را دارد و می‌تواند جادو کند و صحنه‌های فانتزی خیره‌کننده ایجاد کند.برخی از عکس‌های تارین گلدمن -عکاس آفریقای جنوبی-…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. راننده تپسی می گوید

    بدون شک عدم نظارت قانونی و قدرت بی حد و حصر شرکتهای اینترنتی باعث فساد و فشار به قشر بی دفاع رانندگان میشود. قیمتهای بسیار نازل، نبود هیچ قانون مشخص در تعیین قیمتها، رقابت و کاهش قیمتها از جیب راننده (در حالی که کمیسیون دریافتی حتی یک درصد هم کاهش نمی‌یابد) زورگویی و عدم وجود مرجعی برای رسیدگی به شکایات و اختلافات مابین راننده و شرکتها و جانب داری بی حد و حصر شرکتها از مسافران در مواقع بروز اختلاف از مشکلات ناشی عدم نظارت قانونی بر شرکتهای حمل و نقل اینترنتی‌ست. حتما و حتما این شرکتها باید تابع قوانینی باشند و نباید بهشون اجازه داد مثل خودروسازان با دلایلی مثل بیکاری شاغلین این صنف از تبعیت از قانون فرار کنند و هر بلایی بر سر راننده‌ها بیاورند. اسنپ و تپسی باید تحت نظارت قرار بگیرند و با توجه به سود سرشارشان هرگز حاضر به تعطیلی نخواهند شد.

  2. تقی می گوید

    حکومت بزرگترین انحصارگر تاریخ است و نمی خواهد انحصار خودش را از دست بدهد.
    در کشور ما که “بازار آزاد” و “آزادی” شوخی بیش نیست، هرچند امثال اباذری بام تا شام اقتصادمان را برچسب لیبرال و نئولیبرال می زنند ولی کو؟ کجا؟
    وقتی تا این حد قوانین حکومتی در کاسبی ها دخالت می کنند، بیشتر به سمت اقتصاد کمونیستی میل دارد تا لیبرالی.

    یک مورد مثال بیاورید که دخالت دولت/حکومت در اقتصاد تابحال سودمند بوده باشد؟ کنترل دولت بر اقتصاد همیشه باعث افزایش رانت به نفع متصلان اش شده است. نمونه: واردات گمرکی نمونه: ارز نیمایی و …

    چقدر مایوس کننده است.

  3. ابراهیم آزادیخواه می گوید

    تاکسی اینترنتی فقط یه اسم نیست. مثل این است که بگوییم آیا بجای استفاده از گوشی هوشمند بهتر نبود از همان تلفن ها ی خانگی استفاده میکردیم .در اصل هر مقوله ای در دنیا به سمتی میرود که به صورتی از تکنولوژی بهره ببرد و این دست من و شما نیست. بگذریم که ما خیلی از قافله عقبیم ولی راهی است که چه بخواهیم چه نخواهیم پیش روی من و شما و سیستم حمل نقلمون هست.

  4. محمد MoMo می گوید

    اقتصاد دولتی و کوپنی. از بین بردن رقابت در ارائه خدمات به مردم. تحت کنترل داشتن شرکت هایی که صاحب قدرت برای تغییر افکار و سلیقه های مردم میشن. بیشتر هدف، مواردی از این دست است. در چنین مواردی اگر خدمات بد بود که مردم استقبال نمی کردن.

  5. علی می گوید

    سلام . من به عنوان یک شهروند چند دلیل خودم را برای استقبال از تاکسی های اینترنتی چون اسنپ و تپسی و… عنوان میکنم (صرفنظر از اینکه آیا فعالیت اینها منافع جمعی را (از جمله ترافیک و آلودگی) تامین می کند یا خیر. و در آخر اعلام می کنم که این منافع جمعی نیز برآورده نمی شوند.)
    1- برخلاف تصور یا حداقل انتظاری که داریم، مشتریان اصلی تاکسی های اینترنتی، کسانی هستند که خودروی شخصی دارند و در مواقعی خاص امکان استفاده از آن را ندارند لذا به تاکسی های اینترنتی روی می آورند، دسته دیگر قشری هستند که خودروی شخصی در اختیار ندارند اما مشتری سیستم حمل و نقل عمومی نیز نیستند اما چون به طور مرتب در شهر تردد ندارند ترجیح می دهند تک و توک سفر های درون شهری در هفته خود را با تاکسی های اینترنتی انجام دهند. مثل خانم های خانه دار .
    دست بر قضا، افرادی که عموما از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده می کنند بنا به دلایل متعدد مشتری تاکسی های اینترنتی نیستند. به عنوان مثال کارمندی که روزانه دو مرتبه سفر درون شهری از خانه تا محل کار دارد، و خودروی شخصی نیز ندارد، مشتری ثابت اتوبوس و تاکسی های خطی است. به لحاظ هزینه سفر او نمی تواند مشتری دائم و ثابت تاکسی های اینترنتی باشد. بنابراین رواج تاکسی های اینترنتی کمک چندانی به ترافیک و آلودگی نکرده و رقیبی هم برای سیستم حمل و نقل عمومی به شمار نمیرود.
    2- به نظر من تاکسی های اینترنتی بیشتر از آنکه رقیب سیستم حمل و نقل عمومی (تاکسی خطی و اتوبوس) باشند، رقیب آژانس ها هستند. به دو علت:
    آژانس ها محدوده فعالیتی در حد محله ای که در آن هستند دارند. این باعث میشه خیلی وقت ها پیش بیاد که آژانس احتیاج دارم اما آژانس نیگه که الان ماشین در اختیار ندارم (ماشین مسافر برده و تا برگرده طول می کشه)، باید همیشه شماره چند آژانس در محل را داشته باشم.
    از طرف دیگه اگر کسی که از این حیث مشتری آژانس هست، با استفاده از آژانس به مقصد خود برود، احتمالا در برگشت مشکل خواهد داشت. چرا که شماره آژانس های موجود در آن محل را در اختیار ندارد. تاکسی های اینترنتی این مشکل را حل کرده اند.
    به این دو دلیل تاکسی های اینترنتی صرفا رقیب آژانس ها هستند و تنها نیمی از ترافیک و آلودگی ای که آنها ایجاد می کردند رو می تونن رفع کنند و نه بیشتر (چرا که وقتی یک آژانس مسافری را از یک طرف شهر به طرف دیگر شهر می برد، ناچار است مسیر برگشت تا محل آژانس را خالی برگردد و این یعنی هم ترافیک و هم آلودگی هوای مضاعف
    اما تاکسی اینترنتی چنین محدودتی ندارد و هر جا که مسافری را پیاده کرد می تواند محل پارک مناسبی را پیدا کند، خودرو را خاموش کرده و به انتظار سرویس بعدی بنشیند.
    تاکسی های اینترنتی بیش از این قدرتی در حل مشکل ترافیک و آلودگی ندارند چون جایگزینی برای حمل و نقل عمومی نبوده و تنها کمبود قشری را که معمولا از خودروی شخصی استفاده میکند را جبران می کنند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.