آیا بزرگ‌ترین تغییر iOS 14 پیروی از سبک طراحی «نئومورفیسم» است؟

0

اگر این روزها به آیفون‌های پیش از iOS 7 نگاه کنید؛ باور نخواهید کرد چطور کاربران برای سال‌های زیادی از این رابط کاربری استفاده کردند.

رابط کاربری که بسیار زشت بود و آن‌قدر اجزای گرافیکی و مصنوعی در برنامه‌ها و طراحی‌ها دیده می‌شد که جایی برای نمایش اطلاعات واقعی خود اپلیکیشن نبود. طرح‌های چوبی جعلی، پلاستیک‌های براق و گرادیانت‌های خاکستری مواد غالب در طراحی اپلیکیشن‌ها و رابط‌های کاربری موبایل بودند.

اپل با عرضه iOS 7 سبک جدیدی از طراحی رابط کاربری را به نمایش گذاشت که با فاصله زیادی زیباتر از نسخه‌های پیشین بود. کلیدها و متن‌ها مسطح‌تر و صاف‌تر شدند؛ صفحات سفید بیشتری مشاهده می‌کردیم و متن‌ها لاغرتر بودند. طراحی در جهت مخالف سبک پیشین که این دفعه مشکلات جدیدی پیش‌روی کاربران قرار می‌داد.

مثلا، نمی‌توانستند یک کلید را از لینک و متن تشخیص دهند. آیا باید روی آن ضربه بزنند یا فقط یک متن خالی است؟ یک برچسب است یا لینکی که وارد صفحه و پنجره دیگری شویم؟

در حالی‌که اپل iOS 13 را هم منتشر کرده است ولی هنوز همان رابط کاربری iOS 7 اما بهینه‌تر استفاده می‌شود و همان مشکلات پابرجا هستند. متن‌ها ضخیم‌تر شدند ولی هنوز برخی اوقات تشخیص یک متن از کلید یا لینک سخت است.

در واقع، اپل از دو سبک طراحی رابط کاربری افراط شده در iOS استفاده کرده است. برخی طراحان موبایل اعتقاد دارند میان این دو سبک می‌شود از یک سبک جدید و معتدل‌تر پیروی کرد. سبکی به نام «نئومورفیسم» (neumorphism) که دقیقا میان رابط کاربری پیش و پس از iOS 7 است.

سبک طراحی «نئومورفیسم»

«نئومورفیسم» یک رویکرد طراحی نوظهور است و از ترکیب دو کلمه neu به معنای جدید و اسکومورفیسم (skeuomorphism) شکل گرفته است. اسکومورفیسم سبک طراحی قدیمی رابط‌های کاربری گرافیکی است که همه‌چیز حجم‌دار و دارای بعد بود.

برخلاف سبک طراحی معروف اسکومورفیسم که بیش از حد سعی داشت دنیای واقعی را تقلید کند و عناصر فیزیکی جهان را به رابط‌های کاربری بکشاند؛ «نئومورفیسم» می‌خواهد المان‌های فیزیکی را به رابط‌های کاربری مسطح امروزی اضافه کند.

جلوه‌های نوردهی و سایه‌زنی ظریف، بافت‌ها و عمق‌های دیدنی به سطوح صاف، رنگ‌های کم‌رنگ برای حاشیه‌ها و پیمایش‌ها، کلیدهایی که سریعا نشان می‌دهند روشن یا خاموش هستند و کاربر متوجه می‌شود باید آن‌ها را بالا و پایین کند. نگاهی به عکس‌های این مطلب به خوبی سبک طراحی «نئومورفیسم» را نشان می‌دهد.

«نئومورفیسم» هم‌اینک استفاده می‌شود

در حالی‌که از «نئومورفیسم» به عنوان یکی از سبک‌های طراحی UI در سال ۲۰۲۰ نام برده می‌شود؛ اما برخی از طراحان از نوامبر ۲۰۱۹ در حال استفاده از آن در طراحی نرم‌افزارهای موبایل هستند. اپلیکیشن‌هایی مانند Dribbble و Stark که روی اپ‌استور هم هستند؛ از طراحی «نئومورفیسم» سود می‌برند.

از دیگر اپلیکیشن‌های دارای این طراحی که بسیار زیبا و دل‌نشین درآمده، اپلیکیشن Hillman با طراحی Klevgrand است. این اپلیکیشن برای آیفون و آیپد طراحی شده است و در عین زیبایی، نحوه کار آن هم ساده و قابل درک است.

«نئومورفیسم» و حالت تاریک

یکی از مشکلات UI اخیر اپل در Dark Mode یا حالت تاریک است. اپل رویکرد اخیر در حالت تاریک را پذیرفته و در macOS و iOS از آن پیروی می‌کند اما در این طراحی‌ها هیچ خبری از سایه‌ها نیست و اصولا نمی‌شود سایه‌ها را نمایش داد.

در واقع، در iOS و حالت تاریک شاهد هیچ عمقی نیستیم و همه‌چیز صاف و مسطح است. حتی در Mac که شاهد یک سایه‌های ظریف با رنگ‌های ضعیف‌تر هستیم؛ کار دشوارتر می‌شود.

«نئومورفیسم» می‌تواند در اینجا هم مشکل طراحی‌های رابط کاربری را حل کند و سایه‌های سه بعدی بسیار نازک و ظریف را شاهد باشیم. این سایه‌ها می‌توانند کمک کنند که عنصری را از متن و بدنه تشخیص دهیم و شاهد یک Dark Mode بهتری باشیم.

آیا اپل از طراحی «نئومورفیسم» استقبال می‌کند؟

احتمالا کاربران از دیدن اپلیکیشن‌های «نئومورفیسم» ذوق‌زده باشند و نیازی به هیچ‌گونه رمزگشایی درباره کار با آن‌ها نداشته باشند. همه‌چیز تمیز و ظریف، از نظر بصری بسیار غنی و برای چشمان آشنا است.

اما آیا باید امیدوار باشیم که در iOS 14 از چنین رابط کاربری‌هایی استفاده شود؟ جواب تا حدودی منفی است. اپل از رابط کاربری iOS 13 راضی است و هیچ خبر و نشانه‌هایی برای تغییر آن تا کنون مشاهده نکردیم.

در این شرایط باید از توسعه‌دهنده‌های مستقل و آزاد انتظار داشته باشیم نرم‌افزارهای بیشتری با رابط کاربری «نئومورفیسم» طراحی کنند. حتی، هم‌اکنون روی iOS 13 شاهد نرم‌افزارهایی طراحی شده با «نئومورفیسم» هستیم.

ایده‌آل‌ترین حالت زمانی است که سراسر iOS و macOS را با این سبک طراحی ببینیم ولی تا رسیدن به این نقطه باید منتظر تولید اپلیکیشن‌های بیشتری با «نئومورفیسم» باشیم.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

۸ خودروی جذاب تاریخی که توسط طراحان ایتالیایی بازطراحی و جاودانه شدند

ایتالیا خانه‌های طراحی معروفی دارد. Pininfarina ،Bertone ،Touring ،Giugiaro و Vignale برخی از مهم‌ترین نام‌های طراحی خودرو هستند.در این خانه‌های طراحی، همه‌چیز از جمله خودرو طراحی می‌شود. چه خودروهایی که تجاری و قابل تولید باشند؛ چه…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

خانه‌هایی با طراحی عجیب که باید در مورد فلسفه وجودی‌شان فکر کرد!

سلیقه است دیگر. وقتی که کسی پول کافی داشته باشد و تنها حرف و سلیقه خودش برایش مهم باشد و اعتمایی به مد روز و حرف مردم نکند، ممکن است خانه‌اش را عجیب و غریب طراحی کند.البته گاهی این کاربری‌های متفاوت هستند که باعث ایجاد این خانه‌های عجیب…

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.