حد بحرانی در زندگی – بازه خطیر بین سقوط و دور تسلسل بدخیم تا سربرافراشتن و غلبه بر مشکلات

3

زندگی چیز عجیبی است. سرنوشت و روال زندگی هر شخص را انبوهی از متغیرها و انتخاب‌ها و ظرفیت‌های مختلف او و محیط پیرامونش و گاهی هم برخی تصادف‌ها مشخص می‌کنند.

خواهی نخواهی بسیاری از ما، وارد موقعیت‌هایی می‌شویم که در دو سوی آن، دو مسیر قرار دارد:

1- تسلیم و افسردگی و خودفریبی و فروکاستن زندگی به رفع حوائج اولیه و ابتدایی

2- مبارزه مستمر و جنگیدن و ارتقا و استفاده از شانس‌ها و فرصت‌های معدود

اینکه دریابیم در چنین برهه حساسی گرفتار شده‌ایم و ممکن است به مجرد انتخاب یکی از این دو مسیر، در یک دور تسلسل برگشت‌ناپذیر تا انتهای هر یک از مسیرها را برویم، خودش نیازمند تیزهوشی‌هایی است.

یکی از مهارت‌هایی که به تدریج در زندگی کسب می‌کنیم، توانایی خودشناسی و روراست بودن با خود است. اینکه بدانیم اصلا ظرفیت هوشی و منتهای پشتکارمان در چه حد است و چقدر می‌توانیم به اصطلاح از جان مایه بگذاریم و آنها را تقویت کنیم. چه منابعی را در حال حاضر داریم و می‌توانیم چه منابع حمایتی دیگری را جور کنیم.

وقتی به خودشناسی و ارزیابی از خویشتن دست پیدا کردیم، باید توانایی ریختن یک نقشه گام به گام در ذهن را داشته باشیم و مهم‌تر از آن باید پشتکار و تعهد به این نقشه داشته باشیم و از هزینه‌هایی که برای رسیدن به هدف مجبوریم بپردازیم، نترسیم.

این هزینه‌ها می‌توانند، شامل صرف‌نظر کردن از مقداری از سرمایه و درآمدزیایی، وقت خواب و خوراک و استراحت و سرگرمی یا تحمل غربت و سختی‌ها باشند.

اما چیز کلیدی در این وسط این است که واقعا آن برهه حساس و بحرانی را بتوانیم در زندگی‌مان شناسایی کنیم. اگر تصور کنیم که باز هم فرصت‌های بیشماری در زندگی هست و وضعیت آنچنان هم که تصور می‌کنیم، بحرانی نیست، ممکن است دست روی دست بگذاریم و وارد مسیر سقوط بشویم.

متاسفانه در این مسیر، گاهی اوضاع چنان پیش می‌رود که حتی در صورت بیدار شدن و هوشیاری و تلاش دوچندان، دیگر آنقدر انرژی یا منابع حمایت‌گر برایمان باقی نمانده که بتوانیم خود را برهانیم. چیزی شبیه غلتیدن در یک باتلاق.

هوشیار باشیم و قبل از ورود به مرحله بی‌بازگشت منفی، انتخاب‌های خوب کنیم و اگر توانستیم تابلوی هشداری در سرآغاز ورودی باتلاق برای دیگران بزنیم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های جالبی که مردم را در «گوگل مپ» به راستی شگفت‌زده کرده است!

گوگل مپ راه خوبی است برای آشنایی با شهرهای نام‌آشنا و یا دورافتاده‌ترین نقاط جهان. اما هر از چند گاهی در گوگل مپ، عکس‌هایی پیدا می‌شود که توجیه‌شان دشوار است یا بسیار خنده‌دار و جالب هستند.این پست مجموعه‌ای است از این عکس‌ها:دورهمی…

اگر مجموعه ارباب حلقه‌ها را پیکسار بازسازی کند …

مجموعه فیلم ارباب حلقه‌ها به کارگردانی پیتر جکسون و بر اساس رمان فانتزی حماسی نوشته جی. آر. آر. تالکین، دارای شخصیت‌های متنوعی بود. برخی از آنها اینها هستند:فرودو بگینز (با بازی الیجا وود): قهرمان داستان، فرودو، هابیتی است که تبدیل به…

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    اصلاً فرقی نمی‌کرد به نظرم؛ نوشتن یا ننوشتن این مطلب!

  2. محمد می گوید

    این مطلبتون خیلی بدرد من یکی خورد.یادمون باشه همیشه هم انتخابهای خوبی پیش نمیاد اگه الان هست نباید ترسید

  3. یوسف می گوید

    کسی که وارد باطلاق شده منتظر دستی هست که به سمتش دراز بشه
    اگر اون دست نیستیم با سرزنش و ایراد گرفتن از گذشته محتوم باعث تلخی لحظات آخرش نشیم بهتر نیست..؟
    تایید کردن راه و روش خودمون با تاکید به خطاهای دیگران باعث می‌شه از دیدن باطلاقهای مسیرمون غافل بشیم
    شاید در قدم بعدی دستی که کمک می‌خواد دست ما باشه اگر برا گرفتن دستی تامل نکنیم…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.