آیا می‌توان جلوی تبلیغات نامناسب را گرفت؟ به دنبال انتشار خبری در مورد تبلیغات غیراخلاقی در سایه، در یکی از سایت‌های فروش آنلاین

اینکه هر کسی از هر شبکه اجتماعی به دلخواه و بر اساس نیاز خود استفاده می‌کند، یک چیز بدیهی است.

برای مثال در اینستاگرام ما هم پیج‌های رسمی شرکت‌ها و وب‌سایت‌های خبر و صفحات خوب اشخاص را داریم و هم پیج‌های زرد که با هر شیوه غیراخلاقی در پی افزودن فالوورهای خود هستند.

اما در سایت‌های فروش آنلاین کالا و خدمات چطور؟

خب مسلما وقتی کسی عضو این سایت‌ها می‌شود در ابتدا باید شرایط کلی سرویس را بپذیرد که در ایران منطبق با قوانین داخلی است.

اما اگر اشخاصی این وسط در پی سوء استفاده نهان از سیستم برآیند، چطور می‌توان تشخیص داد و جلوی شرایط را گرفت؟

کلا فرایند نظارت بر کسانی که می‌خواهند با ظرافت سیستم را دور بزننند، کار ساده‌ای نیست و مثل یک جنگ موش و گربه می‌ماند.

صاحب سایت یا سرویس خرید و فروش،  مکانیسم انسانی یا نیمه‌خودکار را برای بقای سیستم خودش هم که شده پیشبینی می‌کند. اما در مقام عمل روی برخی از کالاها و خدمات ادعایی نمی‌توان نظارت انتهایی پویا و همیشه مؤثر اعمال کرد.

چرا که این کار مستلزم بازدید حضوری، پرس و جو از مشتریان و داشتن راهی برای نمره‌بندی است.

به عنوان یک راه حال در صورتی که سایت خرید و فروش، امکانات مادی و نیروی انسانی مناسبی داشته باشد، می‌توان به صورت رندم و ناشناس، کارهایی کرد، اما در شرایط اقتصادی حاضر همین مورد، کلی بودجه طلب می‌کند.

از آن سو اگر فکر سیاه کسانی که می‌خواهند با حیله و رمز سرویس را تبدیل به پلتفرم شیادی و ارائه خدمات غیرقانونی کنند، هوشمندتر باشد، باید چه کرد؟

در این موارد تا قضیه خیلی حاد نباشد، کسی متوجه نمی‌شود. اما ناگهان همه چیز لو می‌رود و صاحب سرویس خرید و فروش می‌ماند و بدنامی و مسئولیت‌های قانونی.

خصوصا مسئولیت‌های قانونی بسیار نگران‌کننده به نظر می‌رسد و ممکن است باعث نابودی یک سرویس شود که برای 99 درصد مردم، چیزی به جز خدمت نداشته است.

اما از زاویه‌ای وسیع‌تر مثل همیشه باید فکر کنیم که اصولا چرا باید وضعیت جامعه به جایی برسد که فروش کالاهای بنجل و تبلیغات کاذب و حتی خدمات غیراخلاقی، اینقدر گسترده می‌شوند؟

سقوط اقتصادی، مسلما تنزل اخلاقی و انبوه نیازهای در وهله اول اساسی برآورده نشده را در پی دارد که به سبب انباشت به سمت مسیرهای غیرقانونی تمایل پیدا می‌کنند.

2 دیدگاه

  1. وقتی چیزهای غریزی و عادی به شدت سرکوب میشن باعث ایجاد عقده و حساسیت شدیدتر از حالت عادی که ازاد باشند میشوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]