دیالوگ : فیلم شبکه Network به کارگردانی سیدنی لومت

0

کارگردان: سیدنی لومت

فیلمنامه‌نویس: پدی چایفسکی

سال تولید: 1976

روسای شبکه‌ی «سی‌سی‌ای» هاوارد بیل (پیتر فینچ) مجری کهنه کار تلویزیون را از کار اخراج کرده‌اند. بیل به ظاهر دیوانه شده است و در پخش زنده حرف‌هایی نامربوط می‌زند. بعد از مدتی متوجه می‌شوند مردم حضور او را به عنوان شخصی که حقیقت را فریاد می‌زند دوست دارند. طبق دستور مقامات ارشد شبکه اجازه‌ی اجرای برنامه‌ی زنده به بیل بازگردانده می‌شود. در یکی از اجرا‌ها او دیر به استودیو می‌رسد. او بارانی بلندی بر روی پیژامه‌ی خوابش پوشیده و برای مدت‌ها زیر باران مانده است و از همین رو آب از سرو رویش می‌چکد. پخش زنده آغاز می‌شود و او با ظاهری آشفته شروع به صحبت می‌کند و مقامات عالی رتبه‌ی شبکه با نگرانی سخنان او را دنبال می‌کنند.

هاوارد بیل: «لازم نیست من بهتون بگم اوضاع چقدر خرابه… همه خودشون می‌دونن اوضاع چقدر خرابه. توی رکود اقتصادی هستیم. همه یا از کار اخراج شدن یا نگران از دست دادن شغل‌شون هستند. ارزش دلار رسیده به پنج سنت. بانک‌ها دارن ورشکست میشن. همه‌ی مغازه‌دار‌ها اسلحه زیر پیشخون‌شون نگه می‌دارن. ولگرد‌ها تو خیابون‌ها دارن وحشی میشن… به نظر می‌رسه هیچ‌کس نیست که بدونه باید چیکارکرد و در حال حاضر در همچین شرایطی به سر می‌بریم. ما می‌دونیم هوای مناسب برای تنفس و غذای مناسب برای خوردن نداریم… می‌شینیم و تلویزیون نگاه می‌کنیم و خبر‌های محلی بهمون می‌گن که امروز پانزده تا خودکشی و شصت و سه جرم وحشیانه داشتیم… و جالب این‌جاست که دیگه کسی زیاد از این آمار تعجب نمی‌کنه … می‌دونیم که اوضاع خوب پیش نمی‌ره … در واقع از بدم بدتره… همه چیز داره رو به وخامت و دیوانگی میره …

پس ما دیگه از خونه بیرون نمی‌ریم … ما توی خونه می‌شینیم و کم کم دنیایی که در اون زندگی می‌کنیم کوچک‌تر میشه … با خودمون می‌گیم «تو رو خدا دستکم بذارید تو اتاق نشیمن خونه‌هامون راحت باشیم و دست از سرمون بردارید. اگر به نوشیدنی‌ها و تلویزیون‌هامون کاری نداشته باشید… ما هیچ گلایه‌ای نداریم… فقط ما رو راحت بذارید! … خب من شما رو راحت نمی‌ذارم و ازتون می‌خوام که عصبانی بشید… ازتون نمی‌خوام که اعتراض کنید… ازتون نمی‌خوام که شورش کنید… من نمی‌خوام به نماینده‌تون نامه بنویسید… چون نمی‌دونم چی باید براشون بنویسید! من نمی‌دونم با رکود یا تورم و روس‌ها و مجرم‌های تو خیابون چیکار باید کرد… تنها چیزی که می‌دونم اینه که اول باید عصبانی بشید…

تو باید بگی: «من یه انسانم، لعنت به شما، زندگی من ارزش داره»… بنابراین… ازتون می‌خوام که بلند شین و به سمت پنجره برید… بازش کنید و سرتون رو بکنید بیرون و فریاد بزنید: «من خیلی عصبانی‌ام و نمی‌تونم این وضع رو تحمل کنم»… ازتون می‌خوام که همین حالا بلند شین… بلند شین… (در محیط استودیو شروع به راه رفتن می‌کند) برید به سمت پنجره‌تون، بازش کنید، سرتون رو بکنید بیرون و فریاد بزنید…» من خیلی عصبانی‌ام و دیگه نمی‌تونم این وضع رو تحمل کنم»… شرایط باید تغییر کنه… بعدش می‌تونیم بفهمیم که درباره‌ی رکود و تورم و بحران نفت چیکار باید بکنیم ولی اول از روی صندلی‌هاتون بلند شین پنجره رو باز کنید…سرتون رو بکنید بیرون و فریاد بزنید… «من خیلی عصبانی‌ام و دیگه نمی‌تونم این وضع رو تحمل کنم. » (لحظاتی بعد تعداد زیادی از مردم پنجره‌ها را باز کرده و جمله را فریاد می‌زنند…)

این مونولوگ نخستین خطابه‌ای است که فیلم در اعتراض به جامعه‌ی آرام و نشسته‌ی آمریکا در آن سال‌ها بیان می‌کند. سیدنی لومت مخاطب را برای نخستین بار در موقعیت تماشاگران تلویزیون قرار می‌دهد که «هاوارد بیل» آن‌ها را خطاب قرار داده است. قدرت کلام و منطق تجربی «بیل» با هم تطبیق می‌شود و تاثیری شگرف بر تماشاگرانش در فیلم و مخاطبین‌اش در خارج از فیلم می‌گذارد از این رو می‌توان این مونولوگ را بیانیه‌ی مستقیمی از طرف تمام فیلم‌های اعتراض‌آمیز «لومت» و البته همکار فیلمنامه‌نویس‌اش «پدی چایفسکی» در نظر گرفت. «بیل» با شمایلی فراموش نشدنی در صفحات تلویزیون ظاهر می‌شود و خواستار برانگیختن خشم عمومی می‌شود. فیلم این مسئله را مطرح می‌کند که حتا با محقق شدن چنین اتفاقی راه‌های زیادی برای خنثی کردن آن وجود دارد.

«پیتر فینچ» در یکی از به یادماندنی‌ترین نقش آفرینی‌هایش «هاوارد بیل» رو به زوال را تجسم می‌بخشد و در این راه برنده‌ی جایزه اسکار، گلدان گلوب و بافتا می‌شود. او کاراکتر خود را به خوبی از یک گوینده اخبار به دیوانه‌ای عصبانی سوق می‌دهد و با گذشت دقایق مخاطب را به راحتی شخصیت نیمه دیوانه‌اش را می‌پذیرد. «فینچ» در آخرین حضور سینمایی‌اش شخصیتی را ترسیم می‌کند که مرز بین سلامت عقل و دیوانگی‌اش را می‌توانیم به روی تصویر ببینیم. هنگام بیان این مونولوگ حدی برای او وجود ندارد. او مونولوگ طولانی‌اش را به علاقه‌ای بیان می‌کند و زبان بدنش همواره تکمیل‌کننده‌ی جملاتی‌ست که می‌شنویم.

از دیگر نکات تأثیرگذار در این سکانس می‌توان به طراحی صحنه آن اشاره کرد. قرار دادن «هاوارد بیل» در محیط استودیویی، همراه با ساعت‌های دیواری فراوان در پشت سر او که ساعات نقاط مختلف جهان را نشان می‌دهند، حال و هوایی صنعتی به صحنه داده است. ساعت‌ها دقیق هستند و به درستی کار می‌کنند، دکور استودیوی اخبار تمیز و زیباست، تنها «هاوارد بیل» با پالتویی بلند و باران خورده در می‌انه‌ی آن قرار می‌گیرد و مردم را به خشمی بی‌پایان فرامی‌خواند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بهترین سریال های هندی | 49 سریال هندی تماشایی به همراه توضیحات

محتوای شرقی به صورت عام و فیلم‌ها و سریال‌های هندی به صورت خاص طرفداران خاص خودشان را دارند. به خصوص با توجه به کم‌مایه شدن سینما و تلویزیون آمریکا روز به روز افراد بیشتری رو به سریال‌های کره‌ای یا سینمای مستقل‌تر کشورهایی مثل اسپانیا و…

حجم‌ها و مجسمه‌های زیبا ساخته شده با صفحات کتاب‌های قدیمی

ما انسان‌ها استفاد تخیل هستیم، اما در موارد معدودی این تخیل‌های خود را به صورت نقاشی یا حجم، زنده می‌کنیم و در معرض تماشای دیگران قرار می‌دهیم.اِما تیلور، هنرمند مقیم بریتانیا، این تجربه را در مجسمه‌هایی از جنس کتاب به صورت باورنکردنی…

اگر سیمپسون‌ها در دنیا وستروس بودند! گالری عکس

وستروس یک سرزمین یا قاره تخیلی و یکی از مکان‌های اصلی مجموعه رمان‌های فانتزی «آواز یخ و آتش» نوشته جورج آر آر مارتین است. انکاتی در مورد وستروسجغرافیا: وستروس در غرب قاره اسوس قرار دارد و با دریای باریکی که به نام دریای باریک شناخته…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند.این کاری است که یک…

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5