آب مروارید یا بیماری کاتاراکت چیست؟

می دانید که کاتاراکت یعنی چه. در طبیعت، به معنای آبشار بزرگ و یا ریزش متوالی آب است. حال چرا یکی از بیماری‌های چشم به این نام خوانده می‌شود؟ علت آن است که در قدیم عقیده داشتند که این بیماری در اثر یک پرده نازک مات که مانند آبشاری روی عدسی چشم را می‌گیرد، بوجود می‌آید. آب مروارید: کدر و مات شدن اطراف عدسی چشم است که احتمالاً باعث اختلال در بینایی شده و یا هیچ‌گونه ناراحتی بوجود نمی‌آورد. در حقیقت بسیاری از مردم بدون آنکه بدانند، مبتلابه آب مروارید می‌باشند. اما هنگامی متوجه آن می‌شوند که میدان دید تیره و تار می‌شود. نشانه دیگر آنست که شخص در نور کم بهتر از نور قوی می‌تواند ببیند، چون وقتی نور کافی نباشد، مردمک گشاد شده و نور بیشتری وارد چشم می‌شود.

این بیماری سبب می‌شود تا مردمک چشم به‌جای سیاه، خاکستری و با سفید بنظر آید. در افراد پیر مبتلابه آب مروارید، مردمک ممکن است بسیار کوچک و یا منقبض شود.

وقتی شخصی کاملاً دچار این بیماری شود، تمام عدسی شیری رنگ می‌شود. آب مروارید عموما به‌عنوان بیماری دوران پیری شناخته می‌شود ولی یک نوزاد یا کودک نیز ممکن است به آن دچار شوند. گاهی اوقات در اثر بیماری‌های دستگاه گردش خون و یا صدمات وارده به چشم، شخص به این بیماری مبتلا می‌شود.

هرگاه کودک مبتلابه بیماری آب مروارید شود، این امکان وجود دارد تا با انجام عمل جراحی و بدون برداشتن عدسی، بینایی را به وی باز گرداند. ولی چنانچه آب مروارید سبب معیوب شدن بینایی شود، بطوریکه فرد نتواند به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهد، لازم است تا جراحی صورت گیرد و عدسیها برداشته شوند. با بیشتر افرادی که مجبور به انجام چنین عمل جراحی هستند، بطور طبیعی از آن بیم دارند. اما حقیقت آن است که یک جراح ورزیده می‌تواند بدون کوچک‌ترین اشتباهی این عمل را انجام دهد و پس از 6 هفته بعد از عمل جراحی، به بیمار عینک داده می‌شود تا چشمانش به خوبی زمانی که دارای عدسی بود، ببیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]