آزمایش پروژسترون Progesterone چیست و علت درخواست و تفسیر آن چیست؟

نام آزمایش:

Progesterone

نام‌های دیگر آزمایش با نام‌های اختصاری:

PRG

چرا و چه موقع درخواست می‌شود؟

جهت کمک به تشخیص علت نازایی، بررسی تخمک‌گذاری، بارداری نا به جای پایش سلامت بارداری و برای تشخیص علت خونریزی‌های غیر طبیعی رحم درخواست می‌شود.

نمونه مورد نیاز: نمونه خون وریدی

آمادگی قبل از انجام آزمایش: آمادگی خاصی احتیاج ندارد.

پروژسترون هورمونی استروئیدی است که نقش اصلی را برای آماده‌سازی بدن زن جهت بارداری به عهده دارد. این هورمون در ترکیب با هورمون‌های دیگر زنانه عمل می‌کند. طی عادت ماهیانه، استروژن باعث می‌گردد تا اندومتریوم رحم بازسازی شود. بالا رفتن هورمون LH باعث آزاد شدن تخمک از یکی از تخمدان‌ها می‌شود. بعد از آزاد شدن تخمک از فولیکول، بقایای فولیکول تبدیل به جسم زرد می‌گردد که پروژسترون‌ترشح می‌کند.

این هورمون باعث جلوگیری از رشد مجدد بافت اندو متریال می‌گردد و شرایط را برای لانه گزینی احتمالی تخمک لقاح یافته فراهم می‌آورد. در صورتی که لقاح اتفاق نیفتد جسم زرد نیز به مرور از بین خواهد رفت و سطح هورمون پروژسترون نیز پایین خواهد آمد و خونریزی عادت ماهیانه آغاز خواهد شد. در صورتی که لقاح رخ داده باشد جسم زرد به تولید پروژسترون ادامه خواهد داد تا اینکه بعد از چند هفته جفت کار تولید پرژسترون را به عهده می‌گیرد.

توصیه می‌شود این آزمایش به صورت سریالی انجام گیرد. به وسیله این آزمایش می‌توان زمان تخمک‌گذاری را نیز تخمین زد و برای پایش القای تخمک‌گذاری هم از این آزمایش استفاده می‌شود.

در اوایل بارداری این آزمایش به همراه آزمایش HCG جهت کمک به تشخیص یا رد وجود بارداری نا به جا درخواست می‌شود. در اوایل بارداری ممکن است برای حمایت از جنین مقادیر متفاوتی از هورمون پروژسترون تجویز شود.

ممکن است این آزمایش برای مردانی که مشکوک به نقص عملکرد غده فوق کلیوی هستند نیز درخواست شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]