آنتی بیوتیک‌ها چگونه عمل می‌کنند؟

آنتی بیوتیک‌ها مواد شیمیایی هستند که وقتی وارد بدن می‌شوند، انواع معینی از میکرب‌ها را از بین برده و یا جلوی رشد آن‌ها را می‌گیرند، و بدین ترتیب برای مبارزه بر علیه بیماری به بدن کمک می‌کنند.

نام آنتی بیوتیک، ابتدا برای این دارو در سال ۱۹۹۲ مورد استفاده قرار گرفت. این نام از دو لغت یونانی به معنای «بر علیه حیات» گرفته شده است. آنتی بیوتیک‌ها بر علیه اشکالی از حیات که می‌کرب‌ها نام دارند، عمل می‌کنند

بسیاری آنتی بیوتیک‌ها از میکرب‌ها که موجودات‌ریزی هستند، تهیه می‌شوند. برای مثال: باکتری‌ها و کپک‌ها نیز از میکرب‌ها می‌باشند. میکرب‌هایی که در تهیه آنتی بیوتیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، بواسطه قدرت آن‌ها در تولید مواد شیمیایی که بر علیه میکرب‌های بیماری‌زا می‌جنگند، انتخاب می‌شوند. بعبارت دیگر، بشر از تنازعی که در طبیعت، در بین می‌کرب‌ها وجود دارد، استفاده می‌کند.

میکرب‌ها در یک تلاش پایدار برای ادامه حیات بوده و در طی این تلاش، مواد شیمیایی پیچیده‌ای را در بدن خود تولید می‌کنند. با بررسی فرآورده‌های شیمیایی می‌کرب‌ها، دانشمندان بسیاری از مواد شیمیایی از بین برنده میکرب‌های بیماریزا را کشف کرده‌اند. اگر بتوان این مواد شیمیایی را در آزمایشگاه‌ها ساخت و اگر مقدار آن‌ها کافی باشد، آن‌ها را می‌توان در تهیه آنتی بیوتیک‌ها بکار برد.

چگونه آنتی بیوتیک‌ها باعث بهبود بیماری‌ها می‌شوند؟ چگونه آن‌ها به قسمت مورد نظر در بدن برای انجام وظیفه خود راه می‌یابند؟ علم هنوز نتوانسته به این سؤالات پاسخ دهد! چگونه یک آنتی بیوتیک مانع رشد میکروب‌های معینی می‌شود؟

بعضی دانشمندان معتقدند که از بیوتیک‌ها مانع رسیدن اکسیژن به میکرب‌ها شده و بدون اکسیژن، آن‌ها قادر به رشد نیستند، برخی عقیده دارند که آنتی بیوتیک دریافت غذا توسط میکرب‌ها، از بدن فرد بیمار را مانع گشته و بنابراین آن‌ها از گرسنگی می‌میرند. بعضی نیز بر این عقیده‌اند که میکرب‌ها، آنتی بیوتیک را با قسمی از رژیم غذایی معمول خود اشتباه گرفته و آن را خورده و مسموم می‌شوند.

احتمالا آنتی بیوتیک‌ها به طرق گوناگون عمل می‌کنند. یک آنتی بیوتیک ممکن است از راه‌های گوناگون بر علیه می‌کرب‌های مختلف عمل کند. در یک مورد ممکن است باعث کشته شدن می‌کرب شده و در مورد دیگر تنها آنرا ضعیف نموده و بقیه را به عهده دفاع طبیعی بدن واگذار می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]