آنزیم چیست و چه کار در بدن انجام می‌دهد؟

بدن تمام حیوانات و گیاهان، یک کارخانه شیمیایی است. درواقع چنانچه تغییرات شیمیایی بطور مدام انجام نمی‌گرفتند، زندگی غیرممکن بود. شما می‌توانید غذا بخورید، تنفس، رشد و حرکت کنید چون تغییرات شیمیایی در سلول‌ها، بافتها و اعضای بدن شما انجام می‌گیرد.

در اینجا یک نمونه از تغییرات شیمیایی حیات را بررسی می‌کنیم: شما تکه‌ای نان، سیب‌زمینی و یا حبوبات می‌خورید، نشاسته موجود در این مواد به قند تبدیل‌شده و وارد خون می‌گردد در آنجا توسط اکسیژنی که در هوا تنفسی شماست سوخته شده و تبدیل به انرژی می‌شود.

شیمیدان‌ها کشف کرده‌اند که این قبیل واکنش‌ها در بدن موجودات زنده به کمک ماده پروتئینی بنام آنزیم که در سلول‌های زنده تولید می‌شود، صورت می‌گیرد.

هر آنزیم، تنها وظیفه خاص خود را انجام داده و تنها یک واکنش شیمیایی را هدایت می‌کند.

چنانکه گفتیم، تغییرات شیمیایی در تمام موجودات زنده صورت می‌گیرد. بنابراین زمانی که دانه‌های گندم، جو و با هر نوع غله دیگری، در بدو رویش؛ آنزیمی تولید می‌کند که نشاسته خود را به قند تبدیل می‌کند، این تغییر را مالت زدنه و در هر مورد، آنزیمی که این عمل را انجام می‌دهد، دیاستاز می‌گویند.

هرچند کار آنزیم را می‌دانیم، ولی هنوز مطالب زیادی وجود دارد، آن‌ها ترکیبات آلی هستند که همیشه حاوی هیدروژن و کربن بوده و اغلب اکسیژن و نیتروژن دارند. آنزیم‌ها بسیار متنوع‌اند، اما تعداد معدودی از آن‌ها که از شیره گیاهان و حیواناتی که از آن جداشده‌اند، شناسایی‌شده است.

نکته جالب در مورد آنزیم‌ها آنکه باوجوداینکه فقط سلول‌های زنده قادر به تولید آنزیم هستند، آن‌ها می‌توانند تغییرات شیمیایی را ایجاد کنند، حتی اگر بافت از بین رفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]