آیا انسان قادر به ساختن الماس مصنوعی است؟ الماس مصنوعی چیست؟

پاسخ این سئوال مثبت است. انسان میتواند نوع ترکیبی آن را بسازد ولی انتظار نمیرود که در آینده نزدیک بتوان مقدار زیادی از این الماسها را جمع آوری کرد.
با دانستن این مسئله که چه مدت زمانی طول میکشد تا الماس در طبیعت تشکیل شود، خواهید دانست که چرا ساختن الماس کار آسانی نیست. تولید الماس طبیعی در حدود یک میلیون سال پیش، زمانی که زمین شروع به سرد شدن نمود آغاز شد. در آن زمان تودهای از سنگ گرم و مذاب در زیر زمین قرار داشت در معرض چنین گرما و فشار زیادی، موادی که ما بعنوان کرین میشناسیم کریستالیزه شد. و دقیقاً به همین دلیل است که الماس، کربن بسیار کریستالیزه شده، سختترین ماده شناخته شده برای انسان است.
زمانیکه الماس بسیار گرانبها شد، طبیعتاً تلاش برای تهیه آن بصورت مصنوعی، یعنی ساختن الماس بصورت ترکیبی صورت گرفت. مدتی پیش سه نفر عقیده داشتند که بطور کلی در ساختن الماس موفق شدهاند. نفر اول جی.بی.هانری در انگلستان در سال ۱۸۸۰، نفر دوم «هنری موسن» در فرانسه در سال ۱۸۹۳ و سومین نفر «سر ویلیام کروکس» در انگلستان، در سال ۱۹۰۶ بودند.
روش «موسن» حل کردن کربن در آهن گذاخته درون یک کوره الکتریکی بود. او سپس آهن گداخته را در داخل یک محلول نمکی فرو میبرد. در حالیکه لایه داخلی ماده گداخنه قرار داشت، لابه سرد و منقبض شده خارجی فشار زیادی ایجاد نموده و تصور میشود که این لایه الماس را ایجاد میکند. و عجیب آنکه وقتی آزمایشات این افراد دوباره بوسیله سایر مردم تکرار میشد، الماسی بوجود نمیآمد. بنابراین امروزه اعتقاد بر این است که اولین الماس ترکیبی در سال ۱۹۵۴ تولید شد. با تهیه یک دستگاه فشار مخصوص کربن در معرض درجه حرارت ۲۸۰۰ درجه سانتی گراد و فشار ۵۶۲۴۵ کیلو به ازای هر سانتیمتر مربع « cm۲» قرار گرفت. الماسهای اولیه به رنگ زرده بوده و بزرگترین اندازه آنها فقط ۱.۵ میلی متر «mm» درازا داشت.
الماسهای ترکیبی بعلت دارا بودن معایب، بجای استفاده بعنوان جواهر، بیشتر بعنوان ابزار برنده میروند. ولی براستی بشر قادر به ساختن الماسهای کامل خواهد شد؟