خاستگاه موش صحرایی کجاست؟

از آنجا که موشهای صحرایی موجودات خوشایندی نمیباشند، کسی مایل نیست راجع به آنها صحبتی کند. آنها تأثیر بسیار مهمی در زندگی انسان دارند. در حقیقت موش صحرای قهوهای، ناقل ککهایی است که میتوانند نوعی بیماری بسیار وحشتناک یعنی طاعون خیارکی یا مرگ سیاه را شایع کنند.
مردم زیادی در طول جنگهای مختلف تاریخی بخاطر این بیماری، جان خود را از دست دادهاند. منشأ و زادگاه موشهای قهوهای صحرایی که معمولاً از نوع موشهایی هستند که در خانهها وجود دارند، قاره آسیا میباشد. این جانور در زمان جنگهای صلیبی، بخشی از آنها از طریق خشکی و بخشی دیگر بوسیله کشتیهایی که شرکت کنندگان در جنگهای صلیبی را میآوردهاند، به اروپا آمدهاند. و در طی انقلاب آمریکا به ایالات متحده رفته و بزودی همانگونه که پیشگامان این حیوانات بطرف غرب میرفتند در همه جا پراکنده شدند.
چرا انسان در مقابله با این جانور دچار مشکل میشود؟ دلیل این امر این است که این حیوانات توانایی زیادی برای تطابق دارند. وقتی وضع انسان خوب باشد، وضع موشها نیز خوب میشود. زیرا غذای بیشتری در دسترس داشته و غذای بیشتری بدست میآورند. و زمانی که انسان وضع آنچنانی نداشته باشد که در طول تاریخ با آن روبرو شدهایم، موشهای صحرای برای بقای خودروش دیگری پیدا میکنند: آنها در این موقع شروع به خوردن همنوعان خود میکنند.
موشهای صحرایی فوق العاده زیرکند. چنانکه این حیوان با یک تله، دوبار بدام میافتد. اگر سمی را با غذای آنها مخلوط کنیم، ممکن است چند موش را در بار اول از بین ببرد، اما موشهای بعدی سریعاً یاد میگیرند که از آن پرهیز کنند.
معمولاً وزن موشهای صحرایی خانگی حدود 0.25 کیلوگرم است. رنگ آنها متفاوت است، از خاکستری کم رنگ تا مایل به قرمز یا سیاه و قهوهای میباشد. طول آنها بیشتر از 40 تا ۵۰ سانتیمتر است. زمانی که موشهای صحرایی نوع دیگری در محیط باشند، موشهای صحرایی قهوهای آنها را از آنجا دور میکنند. این جانوران در هرجایی که انسان زندگی کند، یافت میشوند، بجز در قطب شمال و سرزمینهای خشک. ضمناً اغلب گربهها شکارچی خوبی برای موشها نیستند.