علت غش کردن چیست؟

گاهی در تئاتر یا سینما دیده میشود که بازیگر مرد یا زن بر اثر شنیدن خبرها یا ترسهای ناگهانی دچار ضعف یا غش میشود. البته همیشه غش و ضعف را با این دلایل ارتباط میدهیم ولی حقیقت امر این است که غش کردن دلایل متعدد دیگری نیز دارد.
آن میتواند بر اثر شکستگی، خستگی، درد شدید، شوک ناشی از هیجان، محبوس بودن در اتاقی که دارای هوای نامطلوب است و غیره باشد. از جمله مواردی که باعث غش ناگهانی شخص میشود: عدم رسیدن خون کافی به مغز است.
به دلیل این که این حالت زیاد اتفاق میافتد، بسیار بااهمیت است که بدانیم در این مورد چه باید کرد. شخصی که دچار ضعف شده باشد، باید سریعاً خوابانده شود.، اگر این امر ممکن نباشد، وی را باید از کمر خم کرد و سرش را میان زانوهایش قرار داد. هدف از این کار: رساندن خون بیشتر به مغز است.
اگر فوری دچار غش شد، باید او را خوابانید و لباسهای تنگ او را باز کرد، سر را پائینتر از بدن قرار داد و یا این که پاها را بالا برد و سعی کرد تا خون بیشتری به مغز برسد. هنگامی که شخص به هوش آمد، باید به او نوشابهای محرک مثل قهوه خورانید و یا محلول آمونیاک در زیر بینی او قرار دهند تا استشمام کند.
البته ممکن است گاهی فرد به دلایلی غیر از دلایل گفته شده دچار بیهوشی گردد. برای مثال: ممکن است در اثر ضربه مغزی، شوک، گرمازدگی، آفتابزدگی و حتی مسمومیت دچار این حالت شود.
دو نوع بیهوشی وجود دارد که هر کدام به طرق مختلف درمان میشوند. نوع اول بنام بیهوشی سرخ میباشد. صورت شخص سرخ شده و نبض به شدت میزند. در این حالت بیمار باید خوابانده شود و سر و شانهها بالاتر از بدن قرار گیرد و کیسه آب سرد و یا دستمال خنک بر روی سر قرار داده شود.
نوع دوم بنام بیهوشی سفید است. در این حالت صورت رنگپریده و پوست مرطوب است و نبض به کندی میزند. شخص باید خوابانده شود، بطوریکه سر پائینتر از بدن قرار گرفته و بدن کاملاً گرم نگه داشته شود.