غزال چه جانداری است و چگونه زندگی می‌کند؟

غزال یک نوع بز کوهی است. حدود صد نوع بز کوهی وجود دارد که اعضای این خانواده «خانواده بز کوهی» هستند و ویژگی آن‌ها شاخ‌های برازنده و رو به بالا می‌باشد.

شاخ‌های برازنده بعضی از غزال‌ها، شبیه چنگ می‌باشد. شاخ‌های این حیوان ممکن است ساده و وزین با شیبدار باشد. و می‌تواند بشکل V یا U با پرانتزی شکل باشد که بسته به نوع حیوان است.

یک غزال حدودا 66 سانتیمتر قد دارد. مصداق این مثل که «چابک و سریع چون غزال» از این حقیقت ناشی شده که این حیوان می‌تواند با سرعت بسیار زیاد حرکت کند. یک غزال می‌تواند سریعتر از سگ تازی بدود. بزهای کوهی کلاً در آفریقا فراوانند. در آنجا حدوداً ۱۰ گونه از این حیوان وجود دارد. دو گونه از این حیوان در هندوستان یافت می‌شوند. زمانی بزهای کوهی در بیشتر قسمت‌های اروپا و آسیا زندگی می‌کردند.

همه بزهای کوهی نر، شاخ دارند و در نصف گونه‌های این حیوان، ماده‌ها نیز دارای شاخ می‌باشند. برخی از انواع این حیوانات شاخ‌های میخی بطول 2.5 سانتیمتر دارند. در حالیکه بزهای کوهی سیاه رنگ، شاخ‌های نیم‌دایره‌ای به اندازه 162.5 سانتیمتر دارند.

بسیاری از بزهای کوهی آرام و ترسو هستند. ولی بعضی از گونه‌های این حیوان چون گوزن بالدار آفریقایی، بز کوهی سیاه، قزل، بز کوهی آفریقای و غزال بزرگ آفریقایی، هنگامی که کسی به آن‌ها نزدیک شود و یا آسیبی به آن‌ها برساند خطرناکند.

گوزن یال‌دار آفریقایی که شبیه اسب بالدار و گاو وحشی شاخدار می‌باشد و نوعی بز کوهی وحشی است. دارای مقاومت زیادی است و سرعت آن بیش از سرعت اسب می‌باشد.

بسیاری از بزهای کوهی در دشت‌های باز، اغلب بصورت گله‌هایی هستند که صدها رأس از این حیوانات را شامل می‌شود. برخی بصورت منفرد و یا در گله‌های کوچک زندگی می‌کنند. برخی دیگر در مردآب‌ها، نزدیک رودخانه‌ها، برکه‌ها بر روی تخته سنگ‌ها یا در بیابان‌ها زندگی می‌کنند. بزهای کوهی معمولاً تیره، مایل به قرمز و با خاکستری رنگند. شکم و کفل آن‌ها سفید بوده و صورتشان خالدار است. برخی از این خال‌ها زیبا و رنگی می‌باشند. بزهای کوهی بر روی دو پنجه سم دار راه می‌روند و نشخوار کننده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]