فیلم لاله و جنجال‌هایی که یک دهه طول کشید، معرفی و بررسی

0

این روز‌ها اگر سری بزنید به سالن‌های سینما می‌بینید که فیلمی به نام «لاله» اکران شده است؛ یکی از گران‌ترین فیلم‌های سینمای ایران در ده سال گذشته که تولیدش چیزی نزدیک به ۹ سال طول کشیده است. فیلم «لاله» را اسدالله نیک نژاد مشهور به اسی نیک نژاد ساخته است. اما قبل از اینکه از او برایتان بگوییم بگذارید شرح دهیم که «لاله» در چه شرایطی تولید شده. هشت سال پیش، وقتی دولت حسن روحانی سر کار آمد فیلم «لاله» با صرف هزینه‌ای معادل شش و نیم میلیارد تومان هنوز به آخر نرسیده بود؛ آن روز‌ها اعلام شد که با این پول تنها ۶۰ درصد پروژه فیلم‌برداری شده و ۴۰ درصد باقیمانده که متعلق به مسابقه‌ی اتومبیل رانی است هنوز جلوی دوربین نرفته است.

اما این فقط یک مشکل بود؛ بحث مالکیت فیلم یکی از بزرگ‌ترین بحران‌هایی بود که آن روز‌ها دربارهی «لاله» پیش آمد. به همین دلیل هم حجت الله ایوبی، رئیس وقت سازمان س ینمایی، همان اول کار گفته بود «لاله از آن پروژه‌های خیلی سخت است که مثل باتلاق می‌ماند. هرچه پیش می‌رویم، فروتر می‌رویم. » ماجرا به سال ۱۳۹۱ پیش برمی گردد، به زمانی که جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی بود و شفیع آقامحمدیان مدیرعامل مرکز مستند و تجربی. آن روز‌ها خبری منتشر شد که می‌گفت قرار است فیلمی بر اساس زندگی لاله صدیق، قهرمان مسابقات رالی ساخته شود. همان روز‌ها بود که شایعاتی پخش شد مبنی بر این که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه کنندگی این فیلم را پذیرفته و بی‌سروصدا مشغول آماده‌سازی تولید فیلم است. آن روز‌ها بودجه‌ی ساخت فیلم دو و نیم میلیارد تومان برآورد شده بود که مدیران وقت سینما، یعنی مدیران دولت محمود احمدی نژاد آن را توجیه‌پذیر و مناسب می‌دانستند چون «لاله» را فیلمی نوآورانه و خلاق محسوب می‌کردند. اما در همین ایام بود که جنجال‌ها آغاز شد. فیلم را قرار بود اسدالله نیک نژاد بسازد.

اسدالله نیک نژاد معروف به اسی نیک نژاد، بیشتر با سریال «پاییز صحرا» در ذهن مردم مانده است؛ با همان سریالی که وقتی به حجاب بازیگران زن‌اش ایراد گرفته شد نظر امام خمینی (ره) آن را نجات داد. اولین بار نام او وقتی شنیده شد که امیر قویدل در سال ۱۳۶۰ فیلم (برنج خونین» را برای ستاد برگزاری سومین سالگرد انقلاب اسلامی ساخت اما تهیه‌کننده از پایان فیلم راضی نبود و به همین دلیل اسدالله نیک نژاد را برای فیلم‌برداری چند صحنه‌ی اضافی به کار گرفت. او از فارغ التحصیلان دانشکدهی صداوسیما در سال‌های قبل انقلاب است. همان طور که گفتیم نام او وقتی سر زبان‌ها افتاد که سریال «پاییز صحرا»، در سال ۱۳۶۶ از تلویزیون پخش شد و اعتراض‌هایی به حجاب مرحوم جمیله شیخی مطرح شد.

نمایش سریال در کنار مجموعه‌هایی مثل آینه و نفوذ و بعدتر، پخش کشتی از تلویزیون، باعث شد مدیر وقت سازمان صداوسیما در نامه‌ای از امام خمینی (ره) درباره اشکالات فقهی این برنامه‌ها سوال بپرسد. امام خمینی در پاسخ به این نامه، نوشتند که: ((نظر نمودن به این قبیل فیلم‌ها و نمایشنامه‌ها، هیچیک، اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آن‌ها آموزنده است و پخش آن‌ها نیز اشکالی ندارد و همین طور فیلم‌های ورزشی و آهنگ‌ها اکثر بی‌اشکال است. گاهی خلاف به طور نادر دیده می‌شود، که باید بیشتر مواظبت کرد. لکن دو نکته باید مراعات شود: اول آنکه کسانی که‌گریم می‌کنند، باید محرم باشند و اجنبی حرام است، چنین کاری را انجام دهد، دوم آنکه بینندگان از روی شهوت نظر نکنند.

با این بیانات بود که سریال پاییز صحرا توانست تا قسمت آخر، بدون اشکال روی آنتن برود. اما از آن زمان، دیگر نام نیک نژاد شنیده نشد. بیشتر انتقاد‌ها در دورهی جدید به کارنامه‌ی او بود، نام اسی نیک نژاد در تیتراژ ۱۴ سریال و فیلم به عنوان تهیه‌کننده و تهیه‌کنندهی اجرایی آورده شده است که در این میان بیشترین همکاری را هم با شخصی به نام زلمان کینگ داشته است. این سریال‌ها ظاهرا از نظر درجه‌بندی مخاطبان در رده پایینی هستند و محدودیت‌های پخش برای سنین مخالف هم دارند.

اما بزرگ‌ترین مشکل، تهیه‌ی بعضی از این سریال‌ها و فیلم‌ها در کمپانی ای است که اسی در آن مشغول است. تولید سریال‌هایی مثل خاطرات کفش قرمز و فیلمی مثل شرم شرم شرم (که درجهی را در سیستم ممیزی هالیوود به دست آورده و طبق آن افراد زیر ۱۷ سال تنها با والدین خود می‌توانند فیلم را تماشا کنند، او را به مشکل انداخت. وقتی اعتراض‌ها بالا گرفت بعضی‌ها به ملاقات نیک نژاد و احمدی نژاد در نیویورک اشاره کردند. ولی هر چه بود ساخت فیلم با حضور او شروع شد. تا پایان دولت احمدی نژاد فیلم‌برداری بخش زیادی از آن انجام شد. اما بودجه تمام شد و همه چیز موکول شد به دولت بعد. دولت بعدی کار را با حسابرسی شروع کرد و کمی بعد معلوم شد مالکیت فیلم برای آقای نیک نژاد است و استودیوی او در کانادا فیلم را به نام خودش ثبت کرده. ضمن اینکه به بودجه‌ای بالای دو میلیارد تومان دیگر هم نیاز است تا فیلم تمام شود. کش و قوس‌ها شروع شد و در نهایت بعد از هشت سال فیلم آماده‌ی نمایش شد. حالا فیلم در دوران کرونا اکران شده؛ فیلمی که تولیدش در سه دولت طول کشیده و کسی هم از کیفیتش حرف نمی‌زند و همه چیز معطوف است به حواشی آن. در «لاله» نیکی کریمی، همایون ارشادی، سام قریبیان، لیلا اوتادی و… بازی می‌کنند.

منبع: روزنامه سازندگی


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…

چرا بعضی‌ها وقتی پا به سن می‌گذارند جذاب می‌شوند یا دست‌کم کمتر زشت به نظر می‌رسند؟ عکس‌های قدیمی…

خب، این هم بحثی است که نمی‌دانم شما تا حالا در موردش با کسی صحبت کرده‌اید یا خیر. برخی در جوانی واقعا چهره یا قامت غیرقابل تحملی دارند. مثلا زیاد زمخت هستند، بینی یا فک یا گوش‌های بزرگ دارند. تناسب چهره ندارند. کلا جزو زیباروها به حساب…

چرا هنگامی که می‌خواهند عکسی از ما بگیرند، ناخودآگاه سرمان را کج می‌کنیم؟

وقتی در فیس بوک، اینستاگرام یا سایر سایت‌های رسانه اجتماعی پر از عکس هستیم، احتمالاً متوجه یک روند در زبان بدن کاربران خواهیم شد. هنگام عکس گرفتن و مواجهه با دوربین، برخی افراد به طور خودکار سر خود را به یک طرف خم می‌کنند. به نظر می‌رسد که…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.