فیل‌ها چگونه بصورت گله زندگی می‌کنند؟

0

یک گله فیل می‌تواند شامل ۱۰ یا ۲۰ حیوان و ۲۰ تا ۵۰ و یا بیشتر باشد، که اغلب با هم خویشاوندند. رهبر گروه معمولاً پیرترین حیوان ماده می‌باشد. اغلب فیل‌هایی که تابع رهبر هستند، فیل‌های ماده با کودکان در سنین مختلف می‌باشند. فیل‌های کوچک نر با گله حرکت می‌کنند اما حیوانات بزرگتر نر و مسن اغلب به تنهایی حرکت می‌کنند. بسیاری از حیوانات نر با اینکه جدا از گله زندگی می‌کنند، اما گهگاهی نیز به آن‌ها می‌پیوندند. هنگامی که در فیل نر بالغ در یک زمان، با هم وارد گله شوند، احتمالا با یکدیگر جنگ می‌کنند. وقتی که یکی از آن‌ها بر دیگری پیروز شد، ممکن است حیوان مغلوب را با شاخ بزند و از گله دور نماید، یا حتی او را بکشد.

در مواقع مختلفی از سال گله به مکان‌های بسیار دور می‌رود و مسافت طولانی را برای پیدا کردن مناطق با غذاهای مطلوب طی می‌کند. در مدت فصل خشک آن‌ها به جنگل‌ها کوچ می‌کنند، و با در کنار برکه‌ها باقی می‌مانند. در فصول بارانی در دشت‌های پوشیده از علف چرا می‌کنند. زندگی روزانه یک فیل هر روز بصورت عادی تکرار می‌شود. در ساعات اول صبح حیوانات بطرف رودخانه حرکت می‌کنند، در آنجا آب خورده و حمام می‌گیرند، خرناس کشیده و غلت می‌زنند و آب را بصورت فواره به بیرون می‌ریزند. فیل‌ها، شناگران خوبی هستند و بنابراین می‌توانند از عرض رودخانه عبور کنند. پس از گرفتن حمام، بمدت چندین ساعت از برگ درختان و دیگر گیاهان تغذیه کرده و به چرا مشغول می‌شوند، سپس در مدت ظهر، در محل‌های ما به استراحت می‌کنند. هنگام عصر دوباره به کنار رودخانه باز می‌گردند تا آب بخورند.

آن‌ها ممکن است تا فرا رسیدن شب، قبل از آنکه زمان استراحتشان فرا برسد به چرا مشغول شوند. بعضی از فیل‌ها دراز کشیده و می‌خوابند، اما بسیاری از فیل‌های بالغ، بویژه فیل‌های آفریقایی، ایستاده می‌خوابند.

همه فیل‌های بالغ در گله دائماً در مقابل خطر هشیارند. بینایی آن‌ها ضعیف و شنوایی آن‌ها نسبتاً خوب است. اما حس بویایی قوی دارند. هنگامی که یک فیل جوانتر مورد حمله شیر با بر قرار می‌گیرد، بقیه اعضاء گله برای دفاع از او، صف آرایی می‌کنند.

در آسیا ببرها، حدودا از هر ۴ نوزاد، یک نوزاد را می‌کشند. فیل‌های بالغ بندرت مورد حمله حیوانات دیگر قرار می‌گیرند.

   

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.