قورباغه‌ها چگونه صدا تولید می‌کنند؟

آیا تا بحال نزدیک یک دریاچه زندگی کرده‌اید؟ در اینصورت باید از صدای قورباغه شگفت زده شده باشید. صدای آن‌ها گاهی اوقات در شب می‌تواند مانع خواب شما بشود. قورباغه‌های ماده هنگامی که گزندی می‌بینند، صداهای خاصی را تولید می‌نمایند، در حالیکه صدای قورباغه‌ها با آوازهایی که اغلب می‌شنویم مختص به نوع نر می‌باشد.

دلیل عمده‌ای که قورباغه نر آواز می‌خواند، برای جلب قورباغه ماده است. اما آواز خواندن در قورباغه‌ها مختص به فصل جفت‌گیری نیست، چنانکه در شب‌های بعد از آن نیز آواز آن‌ها بگوش می‌رسد. چگونگی تولید صدای قورباغه به قرار زیر است:

او نفس خود را فرو برده و سوراخ‌های بینی و دهان خود را می‌بندد و با فشار هوا را ما بین دهان و شش‌های خود عقب و جلو می‌برد. صدا هنگامی تولید می‌شود که هوا از روی تارهای صوتی عبور کند و آن‌ها را به ارتعاش در آورد. بیشتر انواع قورباغه‌ها کیسه‌های صوتی دارند که در دهان آن‌ها باز می‌شود. و هنگامی که قورباغه آواز می‌خواند این کیسه‌ها از هوا پر شده و بزرگتر می‌شوند و این کیسه‌ها بعنوان رزوناتور «تشدید کننده» عمل کرده و کمک می‌کنند که صدای قورباغه حالت ویژه خود را دارا باشد. بدین طریق است که صدای قورباغه‌های آمریکایی از فاصله یک مایل با بیشتر شنیده می‌شود. با اینکه قورباغه‌های بالغ شش دارند، ولی مانند ما تنفس نمی‌کنند. آن‌ها نخست هوا را از سوراخ‌های بینی وارد دهان کرده و در همین حال گلوی خود را پائین می‌برند، سپس سوراخ‌های بینی را بسته و گلو را بالا برده، هوای داخل دهان را به درون شش‌ها می‌فرستند.

آیا می‌دانید که قورباغه برای بلعیدن غذا از چشمان خود استفاده می‌کند؟ همانگونه که می‌دانید قورباغه‌ها برای گرفتن شکار از زبان چسبنده خود استفاده می‌کنند. هنگامی که حشره‌ای به زبان قورباغه می‌چسبد او زبان خود را تا کرده و آن را به داخل دهان می‌برد. چشمان درشت و برآمده قورباغه تنها بوسیله پوستی نازک از حفره دهان جدا شده است. وقتی چشمان خود را می‌بندد، آن‌ها بطرف داخل بر آمده می‌شوند. بنابراین وقتی حشره در دهان قورباغه است او چشمان خود را می‌بندد و بر آمدگی بطرف داخل کمک می‌کند که غذا بطرف گلو رانده شود. قورباغه‌ها برای انسان مفیدند، زیرا آن‌ها حشره خوارند و بدین ترتیب به کاهش جمعیت حشرات کمک نموده و باعث می‌شوند که جمعیت حشرات کاهش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]