مغز چگونه اطلاعات را ثبت و ضبط و ذخیره میکند؟

نگهداری اطلاعات، یادآوری است و کاملا در ارتباط با یادگیری میباشد. روانشناسان تلاشهایی در توضیح اینکه چگونه افراد بیاد میآورند و چرا بسیاری از چیزهایی را که یاد میگیرند، فراموش میکنند، نمودهاند. کسی تا بحال نتوانسته پاسخ تمام سئوالات را پیدا کند. بر اساس یک نظریه، عقیده بر این است که وقتی شخص چیزهایی را یاد میگیرد، یک تغییر فیزیکی روی داده و نشانه و اثر آن در مغز بجای میماند. و چنین تصور میشود که خاطرات یا نشانههای آنها که در مغز باقی میمانند به مرور زمان محو میشوند.
نحوه احساس شما در رابطه با یک تجربه خاص نیز میتواند تعیینکننده بخاطر سپردن یا فراموش کردن آن باشد. بطور کلی، افراد آماده فراموش نمودن خاطرات ناخوشایند و بخاطر سپردن مسائل مطلوب میباشند.
مغز وظایف مختلفی را میتواند یاد بگیرد. مغزهایی که تکامل بهتری یافتهاند، وظایف پیچیدهتری را فرا گرفته و در مغزهای ساده، یادگیری بسیار ابتدایی است. مغز انسان، بیشترین قدرت یادگیری را دارد.
ولی مغز چگونه و در کجا اطلاعاتی را که ما آنها را خاطره مینامیم، نگهداری میکند؟ همانطور که گفته شد، دانشمندان هنوز نتوانستهاند جواب کاملی برای این مسئله پیدا کنند. در مغز انسان، نواحی کورتکس نقش دارد. کورتکس سطح پیچ خورده و چین دار بزرگترین قسمت مغز مغز پیشین» میباشد.
هنگامی که این نواحی بوسیله امواج الکتریکی ضعیف تحریک میشوند، تجارب گذشته برای شخص تجدید خاطره میشود. این تحریکات مغز را وادار کرده نا تجاربی که از گذشته در آن انبار شدهاند، دوباره ظاهر نماید و چنین استنباط میشود که صدمه به نواحی خاصی از مغز، منجر به از دست دادن حافظه میشود.
ولی آیا این نواحی همان نقاطی از مغز هستند که اطلاعاتی در آنجا نگهداری میشود؟ جواب این سئوال را نمیدانیم و نیز از چگونگی نگهداری اطلاعات آگاهی نداریم. بعضی از دانشمندان عقیده دارند که نگهداری اطلاعات یک عملکرد شیمیایی است و سلولهای عصبی فرد، اطلاعاتی را در خود دارد. سایر دانشمندان معتقدند که حافظه بعضی از تغییرات دائمی در ساختمان اعصاب میباشد و هنوز حافظه بصورت یک معما باقی مانده است؟